Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio dirbtuvėse Vilniuje įrodė – startuolių portretas keičiasi

Dalyvių amžius – iki perkopusių penktąją dešimtį, geografija – nuo Lietuvos iki Kanados ir Australijos, sukurti produktai – programos verslo procesams optimizuoti, kitokios nekilnojamojo turto, darbo paieškų, rinkodaros, edukacinės platformos, virtualius sukčius gaudantys detektyvai ir netgi robotas! Savaitgalį Vilniaus Planetariume vykusios dirbtuvės „Startup Weekend“, kurias organizavo VšĮ „Versli Lietuva“ dar sykį patvirtino – Lietuvos startuolių portretas keičiasi, kokybė gerėja, o idėjos atitinka pasaulines tendencijas.
Pirmos vietos nugalėtojai – „Veri Fake“ komanda
Pirmos vietos nugalėtojai – „Veri Fake“ komanda / Mažvydo Briko nuotr.

Nuotraukas iš renginio žiūrėkite čia.

Startuolių dirbtuvės „Startup Weekend“ visame pasaulyje paplitęs renginių formatas, kuomet į komandas susiburia nepažįstami, jauni ir patyrę dizaineriai, programuotojai, vadybininkai bei kiti entuziastai ir prigalvoję inovatyvių idėjų imasi darbo. Rezultatas – po poros bemiegių naktų susikūrę nauji startuoliai – pramoginės, edukacinės, verslo programėlės arba techninė įranga. Pasaulinė statistika rodo, kad po šešių savaičių pradėtus darbus vis dar tęsia ir idėjas toliau vykdo 12 proc. komandų, o kas dešimta sulaukia ir investicijos.

Po 54 valandų darbo šis prizas atiteko 5 vyrukų komandai „Veri Fake“, kuri sukūrė programą, atpažįstančią netikras „Facebook“ anketas.

Siekdamas labiau motyvuoti komandas tęsti savaitgalį pradėtus darbus, SEB bankas dirbtuvių nugalėtojų komandai įsteigė prizą – kelionę į Silicio slėnį, kai tik ši turės užbaigtą produktą ir bus pasiruošusi susitikti su galimais verslo partneriais. Po 54 valandų darbo šis prizas atiteko 5 vyrukų komandai „Veri Fake“, kuri sukūrė programą, atpažįstančią netikras „Facebook“ anketas. Antrąją vietą ir startuolių akceleratoriaus „Startup Highway“ bei „Microsoft Lietuva“ prizus  pelnė komanda „Play 4 work“, tai programa, kuri žaidimų principu nustato jaunų žmonių sugebėjimus ir taip padeda jiems įeiti į darbo rinką. Komandą sudaro Lietuvoje 3,5 metų gyvenantis kanadietis, rusų sutuoktinių pora ir lietuvaitis. Trijų laisvalaikiu konstruoti mėgstančių technologijų fanų per pora dienų sukurtas robotas, skirtas pirkiniams iš prekybos centrų pristatyti, pelnė trečiąją vietą ir buvo pripažintas geriausiu technologiniu sprendimu. Šiai komandai, pavadinimu „SideWalk“ teko startuolių akceleratoriaus „Startup.lt“ įsteigtas prizas – konsultacijos ir išmanieji telefonai. Geriausio dizaino kategorijoje nugalėjo ir virtualios realybės šalmą „OculusRift“, įsteigtą rizikos kapitalo fondo „NexturyVentures“ gavo komanda „FlowerReminder“, sukūrusi technologija „Geofencing“ paremtą programėlę, kuri pagal buvimo vietą gali siųsti priminimus vyrams, kad šie nupirktų gėlių savo damoms, kai yra netoli gėlių parduotuvių.

Iš viso renginyje buvo pristatyta apie 30 idėjų, iš kurių pusė buvo vystoma toliau. Startuolių dirbtuvėse dalyvavo ne tik vietiniai, bet ir technologijų fanai iš Kanados, Australijos, Vokietijos, Rusijos, Čekijos. Jauniausiam dalyviui – dizaineriui Simui vos 15 metų. Vyriausias dalyvis – 44-erių Kęstutis, kuris iš statybų verslo yra pasiryžęs nerti  į startuolių pasaulį. Smagiai laiką renginyje leido ir seserys finansininkės, kurių vienai 35-eri, o kitai -40 metų, tačiau abi dega noru įgyvendinti idėją, kuri palengvintų maisto gaminimą ir valgiaraščio planavimą, ypač šeimoms, kurios augina alergiškiems vaikams.

Interneto ryšį komandoms visą savaitgalį užtikrino bendrovė „Omnitel“, kuri džiaugėsi, kad itin reiklių klientų poreikį kokybiškam ryšiui pavyko užtikrinti su 4G mobiliuoju internetu. Startuoliai per „Omnitel“ pastatytus maršrutizatorius per savaitgalį iš viso persiuntė tiek informacijos, kiek užimtų pusšimtis aukštos kokybės filmų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius