-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilniuje startuoliai susprogdins inovacijų bombą

Plaučių tūrio matuoklis, išmanusis žiedas, stalas, dviračio detalės, super maistas ir dešimtys programėlių verslui bei laisvalaikiui – tokių startuolių kūrėjai prisistatys didžiausiame Baltijos šalyse renginyje „LOGIN Startup Fair“, kurį trečius metus iš eilės organizuoja VšĮ „Versli Lietuva“.
LOGIN startup fair 2014
LOGIN startup fair 2014

Startuolių mugėje iš viso dalyvaus 65 startuoliai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Rusijos. 50 iš jų pristatys savo produktus stenduose, 33 varžysis verslo pristatymo konkurse ant scenos. Be šių dviejų dalių startuolių mugę dar sudarys konferencija, investuotojų ir startuolių susitikimai ir pirmą kartą organizuojama Meistriškumo mokyklą, kurios tikslas auginti talentus Lietuvoje ir taip užpildyti profesionalų trūkumą.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Mantas Juozas Nocius
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Mantas Juozas Nocius

„Lietuvoje kuriami vis brandesni startuoliai, produktai dažniau skirti verslui ir atitinka tarptautinės rinkos poreikius. Turime gerą aplinką startuoliams kurti ir augti, o augantys investicijų iš užsienio tempai rodo, kad ir stipriausios startuolių ekosistemos į Lietuvą žiūri kaip į visavertę technologijų pasaulio žaidėją“,  - teigia VšĮ „Versli Lietuva“ generalinis direktorius Mantas Nocius.

Per renginį Lietuvoje lankysis naujų kompanijų savo investicijų portfeliams ieškantys 30 užsienio rizikos kapitalo fondų ir akceleratorių atstovai. Kai kurie iš jų skaitys pranešimus LOGIN Startup Fair konferencijoje. Vienas įdomesnių pranešėjų – Izraelio verslininkas ir investuotojas Yanki Margalit, kuris pirmą savo kompiuterį kartu su broliu sukonstravo būdamas 15-os, verslą įkūrė studijų metais, yra pirmojo Izraelio kosminio laivo Mėnulyje projekto iniciatorius. Mugės lankytojai taip pat turės progą išgirsti beveik 40 mln. JAV dolerių investicijų pritraukusio lietuvių startuolio YPlan, kuris leidžia įsigyti paskutinės minutės bilietus į renginius,  vieną iš įkūrėjų Viktorą Juciką.

Lietuvoje kuriami vis brandesni startuoliai, produktai dažniau skirti verslui ir atitinka tarptautinės rinkos poreikius.

Konferencijoje vyks trys diskusijos – startuolių bendruomenių iš visų Baltijos šalių atstovai kalbėsis apie tai, kokia viena kitų patirtimi kiekviena šalis galėtų pasinaudoti, investuotojai apžvelgs inovatyvių verslų tendencijas, o akceleratorių atstovai papasakos, kokius iššūkius tenka įveikti auginant startuolius iki milijono vertų kompanijų.

Renginį vainikuos verslo pristatymo konkurso „LOGIN Startup Pitch Challenge“ finalas, kuriame varžysis 9 geriausi startuoliai, o nugalėtojai išsidalins 7300 eurų prizinį fondą, kurį įsteigė advokatų kontora „Triniti“.

„LOGIN Startup Fair 2015“ trečius metus iš eilės „LOGIN“ metu organizuoja VšĮ „Versli Lietuva“. Pirmą kartą ši startuoliams skirta „LOGIN“ dalis lankytojams bus nemokama, tereikia iš anksto užsiregistruoti. Didžiausia Baltijos šalyse progreso ir technologijų konferencija LOGIN 2015, kurios ilgametė partnerė yra bendrovė „Omnitel“, vyks gegužės 7-8  dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius