Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muzikantas ir radijo laidų vedėjas Karolis Ramoška: siekti malonaus darbo nelengva, bet verta

Muzikantas ir radijo laidų vedėjas Karolis Ramoška neseniai nusifilmavo profesinės savanorystės programos „Kam to reikia?!“ vaizdo klipe. Trumpame muzikiniame filmuke jis vaidina jauną banko darbuotoją, kuris į darbą kasdien eina plačia šypsena, o jo mintyse skamba linksma muzika. Darbas tokiam žmogui – vienas malonumas. Šio vaizdo klipo idėja paprasta – pasirink tokią profesiją, kad pats niekada nejaustum, jog iš tiesų eini į darbą. Būtent to siekiama ir socialiniu projektu „Kam to reikia?!“ – kad jauni žmonės tinkamai pasirinktų savo profesiją.
Karolis Ramoška
Karolis Ramoška / Programos „Kam to reikia?!“ nuotr.
Temos: 1 Karolis Ramoška

Pats reklamoje nusifilmavęs K.Ramoška mano, kad mėgstamą darbą gauti iš tiesų nėra lengva, tačiau tuoj pat priduria, jog dėl jo stengtis labai verta.

– Karoli, profesinės iniciatyvos programa „Kam to reikia?!“ pirmiausiai padeda vaikams, kurie dar tik pradeda galvoti apie savo profesiją. Gal galite papasakoti ir apie savo vaikystę?  

– Savo vaikystę praleidau Prienuose, ten augau ir lankiau mokyklą. Nuo pirmųjų savo dienų, kiek tik save prisimenu, galvojau apie muziką, todėl buvau įsitikinęs, kad vis tiek kažkada užsiimsiu susijusia veikla. Nos šeimoje ir neturėjau žymių dainininkų ar atlikėjų, iš tiesų augau tinkamoje aplinkoje, kurioje galėjau nuolat puoselėti savo meilę muzikai.

Nuo pirmųjų savo dienų, kiek tik save prisimenu, galvojau apie muziką, todėl buvau įsitikinęs, kad vis tiek kažkada užsiimsiu susijusia veikla. Nos šeimoje ir neturėjau žymių dainininkų ar atlikėjų, iš tiesų augau tinkamoje aplinkoje, kurioje galėjau nuolat puoselėti savo meilę muzikai.

Mano mama puikiai grojo akordeonu, o tėvas visada mėgo klausytis tiems laikams modernios disko stiliaus muzikos. Dabar manau, kad man daug įtakos padarė ir mano senelis – tai buvo labai muzikalus ir dainingas žmogus. Žinoma, kažkuriuo metu vaikystė baigėsi, bet noras stengtis dėl muzikos niekur nedingo.

– Tada atvykote į Vilnių? 

– Taip. Įstojau į Vilniaus kolegiją ir mokiausi Kultūros vadybą. Sostinėje viskas pradėjo keistis. Gyvendamas mažame miestelyje visada jautiesi saugus, priklausantis bendruomenei, o dideliame mieste požiūris pasikeičia: supranti, kad turi labai daug laisvės, gali ieškoti savęs, nuolat kurti. Žinoma, tada reikia galvoti ir apie savo veiksmų atsakomybę. 

Tada taip pat supranti, kad turi ir labai daug stengtis. Buvo įdomu pamatyti šį skirtumą, nors manau, kad daugelis vaikų savo pastangas į įvairias veiklas deda nuo mažų dienų net patys to nesuprasdami: jie lanko įvairius būrelius, skaito, daug laiko skiria savo pomėgiams. Mano patirtis parodė, kad su laiku viskas susideda į savo vietas – net ir maži dalykai susijungia į visumą ir tada jau gali kažką pasiūlyti ne tik sau, bet ir kitiems. 

– Kalbate apie savo veiklą? Gal galite papasakoti, ką šiuo metu veikiate? 

– Trumpai tariant, šiuo metu darau tai, kas man patinka: radijo stotyje „LRT Opus“ turiu savo laidą apie muziką, tuo pačiu groju dviejuose muzikiniuose projektuose „Kurak“ bei „Proper heat“. Tokių dalykų neplanavau, tiesiog kažurią akimirką gimdavo idėjos ir jas įgyvendindavome. Dabar labai tuo džiaugiuosi, nors mano muzikiniai projektai prasidėjo visai netyčia: kelių vakarėlių metu su draugais sugalvodavome keisčiausių idėjų, o tada jas ir įgyvendindavome. Juokinga, kai pagalvoji, tačiau kažkodėl tai suveikia. 

– Karoli, kaip manote, ką galėtumėte patarti mokiniams, kurie dar tik galvoja apie savo profesijos pasirinkimą? 

Gal ir skambės naiviai, bet svarbiausia bandyti daryti tai, kas patinka. Iš pradžių nebus lengva, reikės labai daug stengtis, tačiau ilgaainiui tai atsipirks.

– Gal ir skambės naiviai, bet svarbiausia bandyti daryti tai, kas patinka. Iš pradžių nebus lengva, reikės labai daug stengtis, tačiau ilgaainiui tai atsipirks. Manau, kad kartais jauni žmonės pavargsta stengtis, padaro klaidų ir tai labai demotyvuoja. Tada ir buvęs entuziazmas kartais dingsta.

Todėl dar patarčiau visada būti drąsiems: bandyti viską iš eilės, nebijoti klysti, lankytis įmonėse, klausinėti tėvų ar pažįstamų. Juk nežinosi, ką iš tiesų nori daryti, kol iki galo nesuprasi, ar Tau tai patinka, ar iš tiesų tai sugebi. Nors iš tiesų tai aš dar pats visko mokausi, manau, kad mokysiuosi dar ilgai (šypsosi). 

Reklaminį iniciatyvos video klipą galite pamatyti čia.

„Kam to reikia?!“ yra programa, prie kurios prisijungę suaugusieji visoje Lietuvoje padeda mokiniams sužinoti apie tai, ką jie dirba. Suaugusieji važiuoja į mokyklas pasakoti apie savo profesiją, priima mokinius į savo darbą vienai dienai „šešėliauti“ arba pasikviečia į ekskursiją į įmonę ar organizaciją pasižiūrėti, kaip ten vyksta darbai. Prieš trejus metus šią programą pradėjo „Swedbank“ ir „Omnitel“, o šiandien prie jos prisijungusios daugiau nei 200 įmonių bei 700 mokyklų. Visi, kuriems rūpi apgalvoti vaikų pasirinkimai, gali prisijungti prie „Kam to reikia?!“ internete, www.kamtoreikia.lt. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius