Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nacionalinės karjeros savaitės dalyviai padės mokiniams apsispręsti dėl karjeros

Tyrimai rodo, kad tik ketvirtadalis (25 proc.) Lietuvos abiturientų tvirtai žino, kur norėtų stoti, likusieji būsimąsias profesijas renkasi kone atsitiktinai. Jiems pasirinkti gali padėti verslo įmonių ir įvairių organizacijų darbuotojai. Profesinės savanorystės iniciatyvos „Kam to reikia?!“ rengiama Nacionalinė karjeros savaitė vyks lapkričio 11–15 dienomis. Akciją globoja Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Mokykloje
Mokykloje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Kiekvienam, kuris galvoja, kokią profesiją pasirinkti, svarbiausia klausytis, ką sako širdis. Visą gyvenimą reikia išsaugoti norą daryti kažką gero ir naujo, siekti žinių ir būti smalsiems. Šie dalykai padeda pasiekti tikslą. Kviečiu visus, kas turi kuo pasidalyti, dalyvauti Nacionalinėje karjeros savaitėje ir papasakoti Lietuvos vaikams apie tai, ką pasiekėte geriausio, kad ir kiti galėtų pasinaudoti jūsų patirtimi ir būti naudingi Lietuvai“, – sakė šalies vadovė.

Nacionalinės karjeros savaitės tikslas – supažindinti moksleivius su profesijų įvairove ir taip juos paskatinti dar mokykloje pradėti ruoštis sėkmingai karjerai. Siekiant moksleiviams pristatyti darbo ir karjeros perspektyvas Lietuvoje, labai svarbu, kad apie tai jie išgirstų iš pirmų lūpų – įvairiose srityse dirbančių suaugusiųjų. Taigi prie iniciatyvos kviečiamos prisijungti Lietuvos įmonės ir organizacijos, norinčios mokiniams pristatyti savo veiklą ir prisidėti prie jaunimo ugdymo.

„Mokytojai puikiai išmano dalykus, kuriuos dėsto. Tačiau apie tai, kaip iš tiesų kasdien dirba gaisrininkas, rinkodaros specialistas ar programuotojas, gali papasakoti tik jie patys. Renkantis profesiją tokios žinios labai svarbios, todėl kiekvienas įmonės ar organizacijos darbuotojas, atvažiavęs į pamoką mokykloje ir tiesiog papasakojęs vaikams, ką veikia darbe, labai padeda plėsti mokinių akiratį ir galų gale pasirinkti, ką jie norės veikti ateityje“, – sakė „Kam to reikia?!“ direktorė Živilė Drėgvaitė.

Nacionalinės karjeros savaitės metu įvairių Lietuvos miestų ir miestelių mokyklose vyks įvairių darbuotojų ir mokinių susitikimai. Padedant mokytojams, specialistai pristatys savo profesijas, suteiks vaikams praktinių žinių apie savo darbo specifiką ir atsakys į jiems rūpimus klausimus.

„Nacionalinė karjeros savaitė yra viena iš „Kam to reikia?!“ iniciatyvų, kuria padedame moksleiviams susipažinti su profesiniu pasauliu iš arčiau ir suprasti, kaip mokykloje įgyjamos žinios praverčia ateityje. Įmonėms, ypač regionuose, kur trūksta jaunų specialistų, tai puiki galimybė sudominti moksleivius savo veikla ir tokiu būdu galbūt užsiauginti savo ateities kolegą“, – apie lapkritį organizuojamą iniciatyvą kalbėjo Ž. Drėgvaitė.

Prie Nacionalinės karjeros savaitės norinčios prisijungti įmonės, institucijos, organizacijos ir mokyklos iki lapkričio 11 d. kviečiamos registruotis „Kam to reikia?!“ interneto svetainėje www.kamtoreikia.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius