Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 ženklų, kad metas keisti darbą

Ar dabartiniame savo darbe jaučiatės nelaimingas? Kartais ir patys geriausi darbai virsta tokiais, kurių jūs nebetrokštate. Kai kurie sako, kad geri dalykai kažkada turi baigtis, tačiau jei jums blogas jūsų darbas, tiesiog nebeatidėliokite savo išėjimo. „Business insider“ pateikia 10 ženklų, rodančių, kad jums laikas palikti savo darbą.
Darboholikas
Gal metas keisti darbą? / 123RF nuotr.

Nepaisant ekonomikos situacijos, jūroje vis dar daug žuvų ir tikrai galite rasti tokį darbą, kuris jus džiugintų. Reikia išmokti suprasti, kada jaučiatės blogai dėl to, kad darbe tiesiog pasitaikė bloga diena, o kada laikas keisti darbą.

1. Kompanijos finansai tik prastėja. Pats laikas trauktis, kol kompanijos laivas dar nors kiek plūduriuoja. Laikai įmonėms sunkūs ir reikia būtinai žinoti, kad dedasi toje kompanijoje, kurioje jūs dirbate. Jei įmonė žemyn smunka spirale, jums derėtų kuo greičiau iš ten pasitraukti.

2. Jums nuobodu. Jei darbe jums nebėra iššūkių, tikėtina, kad jūs kenčiate. Galbūt pats laikas pakeisti veiklos sritį, galbūt užimti kitą vietą toje pačioje kompanijoje.

3. Jūs nebesimokote. Asmeninis tobulėjimas kopiant karjeros laiptais yra labai svarbus. Jei darbe nebeišmokstate nieko naujo, galbūt laikas judėti toliau.

4. Prastėja sveikata. Nuolatinis stresas, nerimas, baimė labai kenkia jūsų sveikatai. Jei darbovietė verčia jus jaustis blogai, metas atsisakyti darbo.

5. Gavote naują pasiūlymą. Kartais darbo pasiūlymai atsiranda iš niekur. Nors, kaip sakoma, nebūtinai kitur žolė žalesnė, bet galbūt verta pabandyti?

6. Sapnuojate košmarus. Darbą dažniausiai sapnuoja labai daug į jį investavę žmonės, tačiau, jei jūs nuolatos sapnuojate košmarus, susimąstykite.

7. Pasitikėjimas savimi. Itin svarbu pasikliauti savo jėgomis ir tiesiog atsisakyti blogos darbo vietos. Jei nuoširdžiai galvojate, kad kitoje darbo vietoje būsite laimingesnis, nebedvejokite ir keiskite darbą.

8. Jūsų ir darbovietės vertybės nesutampa. Kalbant apie ilgalaikio darbo perspektyvas, svarbu, kad sutaptų darbuotojo ir įmonės vertybės, kad visi dirbtų kaip komanda.

9. Nebesiekiate karjeros tikslų. Nusistatyti tobulėjimo, karjeros tikslus yra itin svarbu. Gali būti, kad darbovietėje esate ilgai, todėl pamiršote tai, ko siekėte.

10. Su jumis negražiai elgiasi. Niekas nesusipelnė patyčių darbe, seksualinio priekabiavimo, kitokio nemalonaus elgesio. Nedaug prarasite palikę tokią darbo vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius