Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Bloomberg“ testas – trys klausimai norintiems gauti darbą

Pasaulinė verslo naujienų agentūra „Bloomberg“ kelia itin aukštus reikalavimus žurnalistams. Diplomo, patirties ir noro dirbti nepakanka. Su kiekvienu atrinktu kandidatu asmeniškai kalbasi „Bloomberg News“ vyriausiasis redaktorius Matthew Winkleris. Į šiuos tris klausimus turi atsakyti kiekvienas kandidatas, pasakoja bussinesinsider.com.
Atostogos darbe
Atostogos darbe / 123rf.com nuotr.

1. Kokia didžiausia žurnalistikos vertybė?

Vienintelis teisingas atsakymas, kuris leis tęsti pokalbį, yra „tikslumas“. Šis klausimas užduodamas visada, todėl daugelis finaliniam darbo pokalbiui besiruošiančių žurnalistų iš vyresnių kolegų gauna perspėjimus.

2. Kur save matai po dešimties metų?

Atsakant į šį klausimą svarbiausia nepaminėti kitų žiniasklaidos priemonių ar verslų. Kiekvienas darbdavys nori, kad gabus darbuotojas karjerą darytų jo įmonėje. Sakyti, kad tai tik pirmas laiptelis, būtų didelė klaida.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Birža
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Birža

„Mūsų bendrovėje praktiką atliko žurnalistė, kuri parašė daug tekstų  apie prekybą vertybiniais popieriais ir nė vieno jų nereikėjo taisyti. Visi jai pranašavo šviesią ateitį, tačiau darbo „Bloomberg“ ji taip ir negavo. Viską nulėmė paskutinis pokalbis. Į klausimą, kaip mato savo ateitį, ji atsakė, jog norėtų tapti JAV valstybės sekretore, o tai karjera, nesusijusi su mūsų naujienų agentūra“, – pasakojo „Bloomberg“ darbuotoja.

3. Kokia šiuo metu verslo naujiena yra svarbiausia?

Atsakymas į šį klausimą turi parodyti, kaip giliai pašnekovas išmano verslo pasaulį ir jame vykstančius procesus. Jis itin platus, todėl užduodamas paskutinis. Teigiama, jog būtent jis padeda atsijoti grūdus nuo pelų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius