Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Daugumos darbuotojų algos šiemet didės, tačiau bus ir nuskriaustųjų

Pasikeitus valiutai, daug lietuvių raukosi ne tik žvelgdami į naujas kainas, bet ir išvydę savo algos eurais skaičius. Beveik kas dešimtas lietuvis tikisi, kad darbdavys jam šiemet padidins algą, pranešė TV3 „Žinios“.
Eurai
Eurai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kai kurie žurnalistų kalbinti praeiviai Vilniuje sakė, kad tikisi, jog jų atlyginimai augs. Pavyzdžiui, prie Vyriausybės sutikta moteris sakė norinti, kad jos alga augtų bent trečdaliu.

Tuo metu pusamžis vyriškis prisipažino dirbantis biudžetiniame sektoriuje, todėl sotesnio gyvenimo šiemet nesitiki.

„Abejoju, ar bus didesnė, neklausiau darbdavio. Esu biudžetinis, kaip jau nustatyta, taip yra“, – sakė jis.

Lietuvos pramonininkų konfederacijos apklausos duomenimis, šiemet atlyginimą savo darbuotojams ketina kelti dauguma darbdavių.

Pagal anoniminę apklausą ramiausi gali būti medienos ir baldų pramonėje dirbantys žmonės, nes dauguma baldų bendrovių savininkų algas ketina didinti  dar pirmą šių metų ketvirtį. Tą patį darys ir dauguma tekstilės bei drabužių pramonėje veikiančių bendrovių.

Tuo metu metalo, mašinų, elektronikos įrenginių pramonėje dirbantiems gyventojams pasiseks mažiau. Numatomas ne tik retesnis algų kilimas – dalis darbdavių algas ketina ir mažinti.

„Viena iš priežasčių – įmonės buvo labai susijusios su Rytų rinkomis, todėl natūraliai mažina ir darbuotojų skaičių, ir atlyginimus. Iš kitos pusės, populiarėja samdos klausimai – įmonė savo darbuotojus samdosi iš kitos įmonės“, – sakė LPK ekonomistas Sigitas Besagirskas.

Ekonomistai prognozuoja, kad atlyginimai vidutiniškai šiemet augs 5 proc. – kadangi infliacija bus mažesnė, gyventojų perkamoji galia sumažės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius