Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Duris atvėrė pirmoji Lietuvoje studentų verslų kalvė – ISM Inovatorių bazė

Šalia ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto duris atvėrė pirmoji Lietuvoje  studentų verslų kalvė – ISM Inovatorių bazė.  Joje visos Lietuvos studentai ir gabūs jaunuoliai kurs verslo idėjas, prekių ir paslaugų inovacijas, tikrins jų sėkmę rinkoje, o sėkmingiausi – savo įmones valdys iš Inovatorių bazėje įkurtų biurų.
ISM Inovatoriu bazes atidarymo vakaras
ISM Inovatoriu bazes atidarymo vakaras

„Aukštojo mokslo bendruomenė visame pasaulyje kelia sau klausimą, koks bus ateities aukštasis mokslas, kaip keisis tradicinės studijos. Siekiant ugdyti specialistus šiuolaikiniam verslui, būtina inovuoti universitetų veiklą, pritaikyti ją naujos kartos skaitmeninėms, virtualioms, dinamiškoms rinkoms. Mes priėmėme iššūkį kurti naują universiteto viziją, naujus mokymo principus, spėti su žaibiškai plintančiomis verslo rinkų naujovėmis. Inovatorių bazė – tai ateities aukštojo mokslo prototipas, verslų laboratorija, kur ypatingas dėmesys bus skiriamas verslumo ugdymui, kūrybingumui, įkvepiančiai aplinkai, galimybei eksperimentuoti,“ – sakė ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto rektorius dr. Nerijus Pačėsa.

Idėjas įgyvendinti padės ir Inovatorių bazės sienos

Jis priminė, kad šiuo metu devyni iš dešimties jaunų verslų žlunga tik todėl, kad verslai kuriami spontaniškai, dažnai neįvertinus nei verslo idėjos perspektyvos, nei verslo įgyvendinimo kaštų. Inovatorių bazėje skirtingų sričių specialistai padės jauniems verslininkams įvertinti verslo rizikas, suprasti ir apskaičiuoti asmeninio verslo sėkmės tikimybę. ISM sieks, kad Inovatorių bazėje devyni iš dešimties naujų verslų būtų sėkmingi.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Nerijus Pačėsa
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Nerijus Pačėsa
Jaunųjų verslininkų mentoriais ISM Inovatorių bazėje taps ISM strateginio valdymo konsultantas Benas Adomavičius, rizikos fondo „Nexture Ventures“ įkūrėjas Mindaugas Glodas, „Raidla Lejins & Norcous“ intelektinės nuosavybės ir informacinių technologijų teisės ekspertas Liudas Karnickas, „Integrity PR“ projektų direktorius Aistis Zabarauskas ir kiti.

Startuoliams kurti ir įgyvendinti verslo idėjas padės ne tik verslo ekspertai, tačiau ir Inovatorių bazės sienos. Kūrybinės erdvės Inovatorių bazėje įrengtos remiantis design thinking metodika: apjungiant technologijas, verslą ir kūrybines žmogaus galias. Interjeras padės ištrūkti iš komforto zonos ir paskatins jaunuosius ilja laursus naujai pažvelgti į aplinką.  Čia nerasite tradicinių sprendimų ar kitų į akis nekrentančių detalių: kėdes ir stalus atstos besitransformuojantys baldai, svajoti skatins miško garsų pripildyta erdvė atsipalaidavimo zonoje, atsiriboti nuo triukšmo padės sterilios darbo „kapsulės”, įkurtos Inovatorių bazės palubėje. Į jas įsliuogti teks pro siaurą angą, o nusileisti į bendrąsias erdves – virve.

Verslo pradžiai 10 000 litų

Sėkmingiausi startuoliai ne tik tarsis su garsiausiais verslininkais ir investuotojais tarp kurių „Nexture Ventures“ įkūrėjai Ilja Laursas ir Mindaugas Glodas, tačiau ir turės galimybę laimėti 10 000 litų pradinį kapitalą savo verslo pradžiai.

Pirmieji į Inovatorių bazę įžengs kovo mėnesį startuosiančiame „ISM Founders School“ projekte kurti technologinius verslus ketinantys jaunuoliai. Sėkmingiausi startuoliai ne tik tarsis su garsiausiais verslininkais ir investuotojais tarp kurių „Nexture Ventures“ įkūrėjai Ilja Laursas ir Mindaugas Glodas, tačiau ir turės galimybę laimėti 10 000 litų pradinį kapitalą savo verslo pradžiai.

„Visada pritariau, kad smulkusis verslas yra ta sritis Lietuvoje, kurią būtina stiprinti – sukurti palankias sąlygas verslininkams įgyvendinti savo idėjas, tobulinti ir inovuoti jau sukurtus verslo modelius. ISM Inovatorių bazė yra ta erdvė, kurioje jaunų kūrybingų jaunuolių iniciatyvos susidurs su ilgamete verslo patirtimi, naujausiomis akademinėmis žiniomis. Tik suvieniję kūrybingumą su akademinėmis žiniomis ir sėkmingo verslo patirtimi galime tikėtis Lietuvos verslumo rodiklius kilstelėti ne kiekybiškai, o kokybiškai“, – sakė Ūkio viceministras Marius Skarupskas.

Inovatorių bazėje vyks ne tik verslų kūrimo dirbtuvės, tačiau ir atviros paskaitos, konferencijos. Inovatorių bazės atidarymo proga kartu su Šiaurės miestelio technologijų parku organizuojamas ir pirmasis kūrybingumo lavinimo festivalis „Innofestival 2014“.

Renginyje pranešimus skaitys vienas žinomiausių kūrybingumo guru Fredrik Haren, geriausios lyderystės mokyklos Olandijoje lektorius Rutger Slump, Mindaugas Glodas, Milda Dargužaitė. Festivalio metu vyks per 10 kūrybinių dirbtuvių.

Inovatorių bazė bus atvira visų universitetų ar institucijų studentams ir ne tik. Centras sieks sujungti skirtingo amžiaus, profesijų ir patirčių žmones, kurie spręsdami problemą apjungtų savo kūrybines galias ir kurtų rinką užkariaujančias verslo idėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius