-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Gyvenimo aprašymų nebereikės?

Rinkos poreikiai labai skiriasi nuo to, kas yra gyvenimo aprašymas, pagal kurį žmogaus neatrinksi, sako projekto „Talentų karta“ vadovas Aleksejus Žaltkovskis. Todėl jis tvirtina, kad gyvenimo aprašymą reikia pakeisti, o tam reikia keisti darbdavių ir darbuotojų rinką.
Vilnius
Karjera / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 CV

„Pažiūrėkime, kokie yra darbuotojų, agentų profiliai žvalgyboje. Ten yra pakankamai daug informacijos iš trečios pusės, kaip žmogų vertina kiti, kuo žmogus domisi, jo silpnosios ir stipriosios pusės“, – „Žinių radijo“ laidoje „Ryto espresso“ pirmadienį sakė A. Žaltkovskis.

Jis su kolegomis turi programą „Talentų karta“, kurioje jauni žmones praleidžia 3–6 mėnesius po 4–8 val. per savaitę. Toje programoje jie gali išbandyti kuo daugiau įvairių veiklų, o tada dalyviai įvertina vienas kito elgesį.

„Mes susirenkame informaciją apie juos per asmeninių savybių prizmę: orientacija į rezultatą, orientacija į detales, koks žmogaus ego, kiek jis linkęs derėtis, kiek jis iniciatyvus, kiek geba įtakingai pristatyti“, – kalbėjo jis.

Pasak A. Žaltkovskio, besikreipiančius į „Talentų kartą“ žmones organizatoriai atsirenka pagal žmonių motyvaciją ir asmenines savybes (tokias kaip pozityvus nusiteikimas). Sudėliojus žmogaus asmenines savybes, jiems tampa aišku, ar jie išsiugdys reikiamas kompetencijas vienokiam ar kitokiam darbui. Didžioji dalis tokių žmonių, anot A. Žaltkovskio, nedalyvavo darbo paieškos rinkoje. 

„Tie žmonės labai stipriai linkę mokytis, jie nori pasiekti aukštų rezultatų – šie elementai juos išskiria iš visų žmonių“, – teigė jis.

A. Žaltkovski pabrėžia, kad pagrindinis skirtumas, kuo jų programa skiriasi nuo įdarbinimo agentūrų yra tas, kad ši pasako, kokie žmonės yra, o ne ką jie patys apie savo sako. Be to, programa esą suteikia pagrindus jauniems žmonėms dirbti komandoje ir įvardija jų vertybes, kas taip pat yra labai svarbu įmonėms.

„Mes imame žmogų ir jame aptinkame talentą. Mes esame talentingų, gabių žmonių gamyba.“

 „Talentų karta“ bendradarbiauja su įmonėmis, kurios nori investuoti į žmogų ir išugdyti specialistą, dėl to jos atsirenka gabiausius projekto dalyvius. 

Visą laidos  „Ryto espresso“ įrašą klausykite čia.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius