Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Lietuvą atvyksta ekstravagantiškasis Kolumbijos lietuvis Antanas Mockus

Į birželio 3 d. Vilniuje, „Litexpo“ parodų ir kongresų centre vyksiantį Pasaulio lietuvių ekonomikos forumą šiemet atvyks ekstravagantiškasis Antanas Mockus – lietuvių kilmės Kolumbijos sostinės Bogotos meras, į Lietuvą atvykstantis retai, bet visada pabrėžiantis savo lietuvišką kilmę.
Antanas Mockus
Antanas Mockus / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Daugybę A.Mockaus veiklų ir ryškų pėdsaką Lietuvos bei pasaulio žemėlapyje atspindi ir neįprastai ilgas tikrasis jo vardas – Aurelijus Rutenis Antanas Mockus Šivickas. Sėkmingų pokyčių įkvėpėjas, novatorius, filosofas, matematikas, politikas, topologijos profesorius A.Mockus vadovavo ne tik Kolumbijos nacionaliniam universitetui. Jis taip pat dvi kadencijas buvo 8 mln. gyventojų turinčios Bogotos meru, o 2010 m. pretendavo į Kolumbijos prezidento postą.

Garsusis lietuvis ne kartą akcentavo, kad didžiausias kiekvienos šalies turtas yra jos žmonės. Jis aktyviai domisi situacija Lietuvoje ir savo veikla garsina šalies vardą pasaulyje.

Ekonomikos forume A.Mockus dalyvaus diskusijoje apie pasaulinius urbanizacijos ir regioninės plėtros iššūkius, kur dalinsis savo vadovavimo Bogotos miestui patirtimi, ieškos sprendimų, kaip Lietuvai spręsti miestų ir regionų plėtros iššūkius ir kaip tapti aukšto laimės indekso šalimi.

Dvi kadencijas Bogotos administracijai vadovavusio A. Mockaus pastangos padėjo smarkiai sumažinti žmogžudysčių skaičių Kolumbijos sostinėje. Jis taip pat prisidėjo prie šio miesto kultūrinio gyvenimo praturtinimo. Kolumbijos lietuvis Bogotos miesto gyvenimą skatino keistis  pasitelkdamas teatralizuotus, meninius metodus. A.Mockaus įsitikinimu, tokie veiksmai paveikia kur kas labiau negu žodžiai. Jis propagavo visiškai kitokią politikos sampratą, nei priimta „vado“ kultu pasižyminčioje Pietų Amerikoje ir skatino visus piliečius aktyviai dalyvauti sprendžiant bendruomenei aktualius klausimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius