Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 18 /14:27

„Investuok Lietuvoje“ vadovaus Arvydas Arnašius

Užsienio investicijas skatinančiai agentūrai „Investuok Lietuvoje“ vadovaus laikinai įstaigos vadovo pareigas ėjęs Arvydas Arnašius.
Arvydas Arnašius
Arvydas Arnašius
Jis penktadienį laimėjo Ūkio ministerijos rengtą „Investuok Lietuvoje“ vadovo konkursą, BNS pranešė ūkio ministro patarėja Vaiva Gogelienė.

„Pristatęs 5 metų planą, atlikęs testus ir po pokalbių žodžiu konkursą laimėjo Arvydas Arnašius“, – BNS sakė V.Gogelienė.

Svarbu, kad būtų tęstinumas. Manau, kad ir pačiai Lietuvai svarbu, kad investicijų pritraukimo srityje būtų tęsiamas darbas su galimais ir esamais investuotojais, – teigė A.Arnašius.

Anot jos, iš šešių paraiškas pateikusi kandidatų penktadienį į konkursą atėjo penki, tačiau ūkio ministro patarėja negalėjo įvardinti kitų kandidatų.

Konkurso rezultatai gali būti skundžiami per 3 darbo dienas. V.Gogelienės teigimu, negavus skundų, ministras Evaldas Gustas planuoja susitikti su A.Arnašiumi ir taip pat teikti užklausą specialiosioms tarnyboms dėl jo kandidatūros.

Anksčiau ekonomikos bakalauro laipsnį bei finansų ir rinkodaros magistro laipsnį turintis A.Arnašius užėmė vadovaujančias pozicijas bendrovėse „Western Union“, „Johnson & Johnson“ bei  „Price Waterhouse Coopers“.

Kovo pabaigoje iš „Investuok Lietuvoje“ direktoriaus posto pasitraukė Milda Dargužaitė, įstaigai vadovavusi dvejus metus.

A.Arnašius: svarbiausia darbų tęstinumas

A.Arnašius teigia, kad svarbiausiais uždavinys yra užtikrinti įstaigos darbų tęstinumą.

„Svarbu, kad būtų tęstinumas. Manau, kad ir pačiai Lietuvai svarbu, kad investicijų pritraukimo srityje būtų tęsiamas darbas su galimais ir esamais investuotojais. Daug dar darbų gali ir turės būti atlikta, čia tik viena dalis, o darbai nelaukia“, – penktadienį po „Investuok Lietuvoje“ konkurso BNS teigė A.Arnašius.

Anot jo, pastaruosius 5 mėnesius būnant laikinuoju įstaigos vadovu kartu su „Investuok Lietuvoje“ komanda buvo identifikuotos tikslinės rinkos ir veiklos sritys, kurios turi konkurencinį pranašumą prieš kitas valstybes. Būtent šiose srityse, pasak įstaigos vadovo, ir bus siekiama pritraukti užsienio investuotojų.

„Lietuva tikrai turi išsilavinusių specialistų, patogią geografinę padėtį. Šiuo metu turime apie 165 kompanijas, kurios yra projektinėje stadijoje. Mūsų tikslas – kad tam tikra dalis jų ateitų į Lietuvą. Metų gale mes turime pritraukti 25 projektus, sukurti 1800 darbo vietų ir tai yra pagrindiniai rodikliai, kuriuos turime pasiekti“, – kalbėjo A.Arnašius.

Paklaustas, ar nejaučia priešiškumo iš valdžios atstovų, dėl ko vasario pabaigoje įstaigą paliko dvejus metus jai vadovavusi Milda Dargužaitė, A.Arnašius teigė, kad investicijų pritraukimas turi vykti bendradarbiaujant visoms suinteresuotoms šalies institucijoms.

„Iš tikro tai yra nuolatinis procesas, aljansų susikūrimas ir bendradarbiavimas yra būtina šio darbo dalis. Jokiu būdu negali izoliuoti savęs, kadangi investicijų pritraukimas tai nėra vien tik „Investuok Lietuvoje“ darbas, tai visų pirma yra visų valstybės institucijų darbas, tame tarpe ir ministerijų, ir Vyriausybės. Aišku mes turime kompetenciją ir tomis kompetencijomis dalinamės, tačiau galiausiai mes turime suderinti savo veiklą su Ūkio ministerija ir Vyriausybe, suderinti tam, kad būtų tikslingai siekaiam užsibrėžto rezultato“, – kalbėjo A.Arnašius.

Jis dar kartą pabrėžė, jog svarbiausia yra tęstinumas: „Visi investuotojai žiūri į stabilumą, tiek politinį, tiek ekonominį, tiek pačios valstybės sugebėjimą pritraukti tiesioginių užsienio investicijų ir čia labai svarbu, kad sprendimai būtų nuoseklūs ir teisingi“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius