Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kardinalūs pokyčiai: batsiuvio darbą iškeitė į karjerą tarptautinėje kompanijoje

„Kitą kartą taip atrodo – pripranti prie vienos profesijos ir laikai tai visu savo gyvenimu. Tačiau kai pradedi keistis, ieškoti naujų galimybių, supranti, kad pasaulis yra žymiai didesnis nei manei. Pradedi jausti pokyčių skonį. Kitaip žvelgti į savo ateitį“, – apie profesinius ir asmeninius pokyčius pasakoja buvusi avalynės siuvėja ir dizainerė, šiuo metu nepriklausoma „TIENS“ konsultantė Danutė Puchova-Ledniovė.
Tarptautinis verslas / 123rf nuotr.
Tarptautinis verslas / 123rf nuotr.

Su tarptautine kinų kompanija „TIENS“ D.Puchova–Ledniovė pradėjo bendradarbiauti prieš 12 metų. Moteris atvirauja – ieškoti naujų galimybių ją paskatino sveikatos sutrikimai.

„Sunkiai sirgau, ir mano ligos tuo metu niekas negalėjo diagnozuoti. Ilgainiui nebegalėjau net dirbti. „TIENS“ atėjimą į Lietuvą laikau vienu didžiausių postūmių mano gyvenime. Mano sveikatos pagerėjimui, o su juo – ir gyvenimo kokybei, padėjo jų produktai, todėl nusprendžiau su šia kompanija susieti tolimesnę savo karjerą“, – patirtimi dalijasi pašnekovė.

Ji priduria, jog išmokti gyventi ir veikti su turima liga jai padėjo kompanijos žmonės: „Nuo pat pradžių kolegos mane labai palaikė, skyrė daug dėmesio mano mokymams. Dėka to ir pagerėjusios savijautos, kilo noras kažką nuveikti gyvenime.“

Nauja pradžia

Kaip teigia D.Puchova–Ledniovė, šiandien jos gyvenimas yra pasikeitęs neatpažįstamai: „Jeigu anksčiau atostogaudavau labai retai, ir tos atostogos baigdavosi pasivaikščiojimu miške ar ravėjimu darže, tai šiandien galiu bent porą sykių į metus nuvykti į sanatoriją, žymiai dažniau keliauti po užsienį. Galiausiai, galiu sau leisti penkiskart per metus aplankyti savo dukrą, kuri gyvena Miunchene ir džiaugtis žaidimais su anūkais neskaičiuodama valandų.“

Supratau, jog žymiai daugiau džiaugsmo, nei batų siuvimas, man suteikia bendravimas su žmonėmis.

Kitokį gyvenimo skonį, pašnekovės teigimu, pajusti leido ir „TIENS“ kompanijos rengiamos išvykos bei jų metu vykdomi mokymai. „Turėjome galimybę susipažinti su specialistais Budapešte, Berlyne, Maskvoje, dalyvauti seminaruose Kinijoje. Ši veikla suteikia ir motyvacines priemones – keliones ir t.t. Apie tokį gyvenimą ankščiau galėjau tik pasvajoti“, – pokyčius vardija pašnekovė.

Ji teigia, jog pirminė profesija – batų siuvimas ir dizainas – šiandien yra tapusi hobiu. „Kažką pasisiuvu nebent dėl savęs. Supratau, jog žymiai daugiau džiaugsmo, nei batų siuvimas, man suteikia bendravimas su žmonėmis. Negalėčiau savo gyvenimo įsivaizduoti kitaip, nei jis yra šiandien.“

D.Puchovos–Ledniovės asmeninio archyvo nuotr.
D.Puchovos–Ledniovės asmeninio archyvo nuotr.

Keistis trukdo baimė

Ar keisti profesinę krypti – sunku? D.Puchova–Ledniovė atsako, jog tik iš pradžių: „Kol įsivažiuoji, išmoksti, kaip dirbti, planuotis laiką, sunkumų tikrai gali kilti. Bet tai – natūralu. Įveikdamas sunkumus daug ko išmoksti. Pavyzdžiui, susitaikyti su nuolatiniais pokyčiais ir jų nebebijot. Tampi atkaklesnis, pakantesnis, labiau pasitikintis savo jėgomis.“

Po tiek naujos veiklos metų, ji teigia suvokusi, jog eiti nauju keliu žmones dažniausiai stabdo nežinomybė ir baimė keistis. „Jiems paprasčiau gyventi tą gyvenimą, kuris, nors ir jų netenkina, bet yra tapęs įpročiu. Tokie žmonės yra labai jautrūs pokyčiams, ir kiekvieną neplanuotą įvykį prilygina katastrofai“, – teigia pašnekovė.

Kalbėdama apie savo profesinį kelią, D.Puchova–Ledniovė pastebi, jog rinktis veiklą pardavimų srityje žmones stabdo klaidingas įsivaizdavimas apie šios veiklos pobūdį.

Įveikdamas sunkumus daug ko išmoksti. Pavyzdžiui, susitaikyti su nuolatiniais pokyčiais ir jų nebebijot. Tampi atkaklesnis, pakantesnis, labiau pasitikintis savo jėgomis.

„Dažnas mano, jog dirbdami tiesioginių pardavimų srityje jie turės kažką priverstinai siūlyti, brukti, vaikščioti nuo durų prie durų... Tokia nuomonė kyla iš nežinojimo arba blogų patirčių.

Todėl pirmiausia su žmonėmis kalbu apie pagrindines vertybes, susijusias su šia veikla, vertybes, kurias įgyvendinu, supažindinu su savo gyvenimo būdu ir laisvalaikiu, kuriuo šiandien džiaugiuosi tik dėl to, kad kažkada vieną dieną nepabijojau ir išdrįsau priimti pokyčius.

Kuriu ilgalaikius santykius su žmonėmis, bendrauju, įsiklausau į jų poreikius, konsultuoju, Tuomet jiems tampa aišku, jog jų įsivaizduojamas paveikslas nėra tikras. Žmonės lieka patenkinti ir patys rekomenduoja mane savo draugams“, – pasakoja D.Puchova–Ledniovė.

Jos nuomone, verslas, į kurį ji įsitraukė, yra dėkingas ne tik tuo, kad jame apstu galimybių tobulėti, bet ir tuo, kad čia save realizuoti gali bet kokio amžiaus, išsilavinimo ir profesijos žmogus – nuo jauno iki seno, batų siuvėjo ar verslo konsultanto.

Daugiau apie bendradarbiavimo su kompanija „TIENS“ galimybes galite sužinoti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius