Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos bankai ir toliau keičia vadovus: DNB palieka Vygintas Bubnys

DNB valdybos pirmininko ir prezidento pavaduotojas Vygintas Bubnys nutarė palikti banką. Jis buvo atsakingas už verslo bankininkystę. Jis pranešė, kad traukiasi dėl asmeninių priežasčių. DNB – jau trečias vadovą keičiantis bankas per pastaruosius metus.
Vygintas Bubnys
Buvęs DNB valdybos pirmininko ir prezidento pavaduotojas Vygintas Bubnys / BFL nuotr.

V. Bubnys banką informavo, kad, pasibaigus jo trečiajai ketverių metų kadencijai banko valdyboje, jis toliau nebepratęs darbo sutarties su banku. Šį sprendimą, kuris įsigalios nuo 2014 m. kovo 21 d., V. Bubnys priėmė dėl asmeninių priežasčių.

Kol bus paskirtas naujasis banko verslo bankininkystės tarnybos vadovas, už šią banko verslo
sritį bus atsakingas DNB banko valdybos pirmininkas ir prezidentas Bjornaras Lundas.

„Dėkojame Vygintui Bubniui už jo ilgametį darbą banko ir banko klientų labui. Gerbiame jo
sprendimą ir linkime sėkmės jo ateities darbuose“, – sakė B. Lundas

V. Bubnys dirbo DNB nuo 2000–ųjų, o šalies finansų sektoriuje – nuo 1990 metų. Tuometinio „DnB Nord“ vadovu jis paskirtas 2010 metais.

Iš „Swedbank“ vadovo pareigų pasitraukė Antanas Danys

BFL nuotr./ „Swedbank“ valdybos pirmininkas Antanas Danys.
BFL nuotr./ „Swedbank“ valdybos pirmininkas Antanas Danys.

Prieš metus pasitraukė kitas ilgametis banko darbuotojas, „Swedbank“ banko vadovas – po 15 metų karjeros bankininkystės srityje „Swedbank“ Lietuvoje valdybos pirmininkas ir administracijos vadovas Antanas Danys nusprendė keisti veiklos pobūdį ir pradėti nuosavą verslą.

„Pastarieji penkeri metai bankams ir kitiems finansų sektoriaus dalyviams buvo išbandymų metas. Didžiuojuosi turėjęs galimybę būti puikios profesionalų komandos dalimi ir šiuo įdomiu laikotarpiu vadovauti bankui. Šiuo metu jaučiuosi subrendęs imtis naujos veiklos – realizuoti kurį laiką brandintas verslo idėjas,“ – pranešime spaudai cituojamas Antanas Danys.

Pasitraukė Šiaulių banko vadovas

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Audrius Žiugžda
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Audrius Žiugžda

Pernai gruodį Šiaulių banko valdyba patenkino administracijos vadovo, valdybos pirmininko pavaduotojo Audriaus Žiugždos prašymą atšaukti jį iš banko administracijos vadovo pareigų. Šiaulių bankui jis nebevadovauja nuo šių metų vasario pirmosios.

„Turėjau išskirtinę galimybę dirbti su stipria ir iššūkių nebijančia Šiaulių banko komanda, prisidėti prie sėkmingos banko veiklos ir tikslų įgyvendinimo bei įgyti daug vertingos patirties. Pastarieji metai Šiaulių bankui buvo ypatingai svarbūs ir atsakingi – mums pavyko sustiprinti Šiaulių banko vardą, išplėsti klientų ratą, įgyti unikalios patirties, perimant dalį Ūkio banko turto bei įsipareigojimų. Šiaulių bankas šiandien turi didžiulį potencialą ir yra pasirengęs tolesniems reikšmingiems pokyčiams bei plėtrai. Besikeičiantis laikas diktuoja naujus sprendimus – Šiaulių banką palieku dėl asmeninių priežasčių”, – pranešime žiniasklaidai cituojamas A. Žiugžda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius