-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lietuvos geležinkelių“ laimikis – profesionalės iš „Barclays“ ir „Lietuvos energijos“

„Lietuvos geležinkeliai“ prisiviliojo dvi profesionales – nuo balandžio 10 dienos personalui vadovaus Irena Balkūnė iš „Barclays“, o į apskaitų paslaugų centro vadovės postą ateina Edita Steponavičienė iš „Lietuvos energijos“.
Irena Balkūnė
Irena Balkūnė / LG nuotr.

Nauja personalo vadovė – iš „Barclays“ centro

Balandžio 10 d. „Lietuvos geležinkeliuose“ pradeda dirbti Irena Balkūnė, kuri bus naujai kuriamo Personalo departamento vadovė. Iki šiol I. Balkūnė dirbo „Barclays“ Technologijų centre, rašoma „Lietuvos geležinkelių“ pranešime žiniasklaidai.

„Džiaugiuosi galėsianti savo žinias pritaikyti vienoje seniausių Lietuvos įmonių, veikiančioje jau daugiau nei 150 metų. Man tai didelė garbė ir iššūkis“, – teigia prie komandos besijungianti dar viena profesionalė.

Nuo 2009 m. I.Balkūnė dirbo „Barclays“ Technologijų centre. Pradėjusi kaip žmogiškųjų išteklių verslo partnerė, kartu su kolegomis buvo atsakinga už naujo „Barclays“ Technologijų centro kūrimą Vilniuje ir visų žmogiškųjų išteklių procesų bei tikslų įgyvendinimą. Ji sukūrė sėkmingai veikiantį Personalo skyrių Vilniuje, talentų pritraukimo, ugdymo ir atrankų projektą. Sėkmingai vystyta organizacinė kultūra ir darbdavio vardo stiprinimas.

„Matau, kad per daugybę veiklos metų „Lietuvos geležinkeliai“ turi sukaupę daug patirties personalo administravimo srityje, tačiau dabar visa tai išskaidyta per departamentus. Visas šias praktikas surinkę į vieną vietą, peržiūrėsime dabartinius procesus ir sieksime juos paversti efektyvesniais ir aiškesniais tiek vadovams, tiek darbuotojams. Formuosime skaidrius darbuotojų motyvavimo, atlygio, veiklos valdymo, atrankų ir kitus principus. Naujai kuriamas Personalo departamentas taps šiuolaikine ir geriausiomis praktikomis besiremiančia personalo valdymo komanda“, – „Lietuvos geležinkelių“ personalo vizija dalijasi I.Balkūnė.

Apskaitos ekspertė ateina iš „Lietuvos energijos“

Nuo balandžio 10 d. „Lietuvos geležinkeliuose“ pradeda dirbti patyrusi apskaitos ekspertė Edita Steponavičienė. Ji vadovaus naujai įsteigtam Apskaitos paslaugų centrui.

Naujoji centro vadovė turi didelę patirtį tiek teikiant apskaitos paslaugas grupės įmonėms, tiek dirbant pagal tarptautinius finansinės apskaitos standartus. Anksčiau ji vadovavo „Lietuvos energijos“ grupės įmonės „Verslo aptarnavimo centras“ Apskaitos departamentui bei „Lietuvos energijos“ Apskaitos departamentui.

„Sieksiu, kad mano patirtis užtikrintų efektyvų apskaitos funkcijų vykdymą, operatyvų patikimų finansinių duomenų pateikimą įmonės vadovybei ir akcininkams. Tikiu, kad kartu su komanda įgyvendinsime mums iškeltus tikslus“, – teigia E.Steponavičienė.

LG nuotr./Edita Steponavičienė
LG nuotr./Edita Steponavičienė

Pasak jos, svarbiausia susipažinti su esamais apskaitos procesais bei su dabartine apskaitos padalinio struktūra, įvertinti, ar nėra besidubliuojančių, o gal net ir visai nereikalingų funkcijų. „Ši analizė parodys, kokia turėtų būti Apskaitos paslaugų centro struktūra, kad būtų užtikrintas apskaitos funkcijos tęstinumas ir efektyvumas. Kitas didelis iššūkis – perėjimas prie Tarptautinių apskaitos standartų. Turėsime įtemptai padirbėti, kad šį reikšmingą apskaitos politikos keitimą įgyvendintume operatyviai ir sklandžiai. Tolimesni darbai – apskaitos procesų standartizavimas, automatizavimas, „Lean“ kultūros diegimas“, – prioritetinius darbus vardija E. Steponavičienė.

Balandžio 4 d. įsteigtame Apskaitos paslaugų centre bus koncentruojamos visos „Lietuvos geležinkelių“ ir antrinių bendrovių buhalterinės ir mokestinės apskaitos funkcijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius