Nacionalinė karjeros savaitė: įmonių atstovai tęsia susitikimų su moksleiviais tradiciją

Šią savaitę Lietuvos mokyklose vyksta Nacionalinė karjeros savaitė. Jos metu įvairių organizacijų darbuotojai-savanoriai vyks į susitikimus su moksleiviais ir pasakos apie savo specialybes bei šalies darbo rinką,tokiu būdu tikėdamiesi palengvinti būsimos profesijos paieškas. Profesinės savanorystės iniciatyvos „Kam to reikia?!” organizuojamą Nacionalinę karjeros savaitę globoja LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Dovilė Grigienė
Dovilė Grigienė / Swedbank nuotr.

„Trečius metus vykstanti profesinio orientavimo iniciatyvayra reikalinga moksleiviams, nes suteikia galimybę iš artisusipažindinti su įvairiomis specialybėmis bei karjeros perspektyvomis, kurias siūlo Lietuvoje veikiančios bendrovės. Tai patvirtina ir kasmet didėjantis dalyvaujančių mokyklų skaičius. Tikimės, kad susitikimai su praktikais padės vaikams ne tik apsispręsti dėl savo ateities kelio, bet ir įkvėps juos siekti karjeros čia, Lietuvoje“, – sakė „Kam to reikia?!” projektų vadovė Rūta Radzevičiūtė.

Iš viso Lietuvoje numatyta daugiau nei 300 praktikų susitikimų su moksleiviais iš 150 mokyklų. Daugiausia susitikimų vyks Vilniaus regione, Kaune ir Šiauliuose.

Galimybė atrasti būsimus talentus

Asmeninio archyvo nuotr./Rūta Radzevičiūtė
Asmeninio archyvo nuotr./Rūta Radzevičiūtė

„Kam to reikia?!” atstovė įsitikinusi, kad glaudesnis organizacijų ir mokyklų bendradarbiavimas gali padėti spręsti ir darbuotojų trūkumo problemą. Pasak jos, jau dabar tam tikrose srityse trūksta kvalifikuotų specialistų, tad su šia problema susiduriančioms organizacijoms karjeros savaitė leidžia ne tik susipažinti su būsima darbuotojų karta, bet ir save pristatyti potencialiems darbuotojams.

Jai pritaria ir iniciatyvoje aktyviai dalyvaujančio banko „Swedbank“ Lietuvoje vadovė Dovilė Grigienė: „Mums labai svarbu, kad jauni žmonės turėtų galimybę tinkamai įvertinti ateities specialybes ir darbo rinkos poreikius. Nacionalinė karjeros savaitė – puiki proga jaunuolius sudominti galbūt mažiau žinomomis, tačiau įdomiomis bei perspektyviomis profesijomis. Be to, realios praktikų istorijos gali padėti sulaužyti susiformavusius stereotipus, kad, pavyzdžiui, bankuose dirba tik ekonomikos ar finansų studijų absolventai. Visiems tai – visapusiškai naudinga patirtis“, – teigia D. Grigienė.

Lapkričio 23-27 d. vyksiančioje profesinio orientavimo iniciatyvoje dalyvaus 110 organizacijų. Pirmieji susitikimai vyks Vilniaus Žirmūnų gimnazijoje. Juose dalyvaus Paulius Vertelka, asociacijos „Infobalt“ vykdomasis direktorius, „Tamro“ personalo vadovė Rasa Slauskienė, bendrovės „Baltic Ground Services“ Personalo departamento vadovė Laura Buitkuvienė ir Indrė Vareikytė, Europos ekonomikos ir socialinių reikalų komiteto narė.

Dėmesys regionams

Organizatoriai šiemet aktyviau ragino Nacionalinėje karjeros savaitėje dalyvauti ir šalies mažesnių miestų bei regionų bendrovės.

Pasak „Kam to reikia?!“ atstovės, nuo didmiesčių nutolusiose šalies vietose ypač reikalingas aktyvesnis mokyklų ir įmonių bei kitų organizacijų bendradarbiavimas: „Mažesniuose miestuose taip pat gana sunku rasti reikiamą kvalifikaciją turinčių specialistų dėl jaunuolių migracijos į didmiesčius. Sėkmingi darbuotojų pavyzdžiai ne tik paskatintų moksleivius rinktis perspektyvias specialybes, bet ir įkvėptų juos po studijų karjeros siekti savo gimtajame mieste.“

Nacionalinė karjeros savaitėšalies miestų mokyklose vyksta trečius metus iš eilės.Iki šiol susitikimuose su praktikais dalyvavo ir apie įvairias profesijas išgirdo beveik  20 tūkst. šalies moksleivių.

Apie profesinės savanorystės iniciatyvą „Kam to reikia?!“

Mobiliojo ryšio bendrovės „Omnitel“ ir banko „Swedbank“ sukurta profesinės savanorystės iniciatyva „Kam to reikia?!“ ragina įvairių sričių specialistus padėti augančiai kartai teisingai pasirinkti ateities profesiją dalijantis savo profesine patirtimi su moksleiviais. Norintieji praktiniais pavyzdžiais paaiškinti, kaip mokykloje įgyjamos žinios praverčia realiame gyvenime, papasakoti apie savo profesiją bei pasidalyti patarimais, kaip atrasti tinkamiausią sritį, daugiau informacijos ras interneto portale www.kamtoreikia.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius