Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po studijų užsienyje kviečia „pasimatuoti“ galimybes ir karjerą pradėti Lietuvoje

Startuoja jau ketvirtas „Talentai Lietuvai“ programos etapas. Tai unikali karjeros pradžios Lietuvoje programa, skirta užsienio universitetų absolventams ir jauniesiems profesionalams, kurie dairosi galimybių grįžti.
Įdarbinimas
Lyderiaujančios įmonės, organizacijos ir startuoliai kviečia prisijungti prie jų kolektyvo daugiau nei 30-yje skirtingų pozicijų. / Shutterstock nuotr.

Lyderiaujančios įmonės, organizacijos ir startuoliai kviečia prisijungti prie jų kolektyvo daugiau nei 30-yje skirtingų pozicijų, į kurias aplikuoti norintys galės iki balandžio 23 dienos.

Dalyvaujančių įmonių spektras dar labiau išsiplėtė. Šįkart pozicijas savo komandose siūlančių lietuviškų ir tarptautinių įmonių sąraše atsirado įmonės veikiančios įvairiausiose srityse: nuo vadybos, finansų ir IT sektoriaus iki inžinerijos ir mobiliųjų žaidimų kūrimo. Karjeros galimybes Lietuvoje grįžtančiam jaunimui siūlo tokios įmonės kaip: „Telia“, „Nasdaq“, MARS, KPMG, „Viešosios politikos ir vadybos institutas“, „Swedbank“, „Light Conversion“, „Spectro Finance“, „SBA“, „StrategyLabs“, „Small Planet“, WIX, „Girteka Logistics“, „Nordcurrent“, „Lietuvos Energijos“ grupė, „WideWings“, „Estep.lt“, „Factobotics“, „Kultūros Fabrikas“, „Kopa“, „Eglės Sanatorija“, „Deeper“, „Altechna“ ir kitos.

Daugiau nei metus veikianti programa jau sulaukė didelio įmonių ir kandidatų susidomėjimo. Po trijų mėnesių programos laikotarpio dauguma grįžusių dalyvių liko ir sėkmingai tęsia karjerą juos pasikvietusiose įmonėse.

„Baigęs mokyklą, geresnės mokslų kokybės viliojamas, iškeliavau į Škotiją, Strathclyde universitetą. Pasikrovęs bagažą žinių ir naujų patirčių, nusprendžiau, kad atėjo laikas pokyčiams bei naujiems iššūkiams. Sekančią stotelę jau žinojau – Vilnius mane visad žavėjo kaip miestas, o programos pagalba radau puikią darbovietę“, dalinasi Ainis Margalikas, dirbantis „DNB“.

„Talentai Lietuvai“ tikslas – suteikti jaunimui galimybę įgyti patirties dirbant su konkrečiais projektais Lietuvoje, spręsti įmonėms kylančius iššūkius ir kurti aukštos kokybės profesinių pažinčių tinklą. Kartu tai galimybė sugrįžti ir „pasimatuoti“ Lietuvą.

„Išvažiavau studijuoti į užsienį ieškodama naujų žinių, kurių neradau Lietuvoje. Tačiau dabar labai džiaugiuosi, kad per „Talentai Lietuvai“ programą radau galimybę grįžti Lietuvą ir savo įgytomis žiniomis bei gebėjimais tikiuos prisidėti prie jos ateities kūrimo.“ – Karolina Zinkevičiūtė dirbanti „PPMI“.

Programa ir tuos kurie dar tik pradėjo studijas kviečia sekti naujienas ir palaikyti ryšį. Nuo programos pradžios interaktyviame internetiniame žemėlapyje, kur ir ką studijuoja pažymėjo daugiau nei 1200 lietuvių studentų. Per pirmuosius etapus buvo gauta daugiau nei 620 inžinerijos ir technologijų, socialinius, fizikos, gyvybės ar kitus mokslus užsienyje baigusių studentų, planuojančių ir norinčių savo karjerą sieti su Lietuva, aplikacijų.

„Programoje dalyvauti nusprendžiau visiškai atsitiktinai pamatęs „Nasdaq“ vardą Talentai Lietuvai skelbime. Tuo metu realiai nesvarsčiau galimybės grįžti į Lietuvą bent porą metų, tačiau aplikuodamas pagalvojau, kad būtent „Nasdaq“ yra ta kompanija, iš kurios gautas tinkamos pozicijos pasiūlymas galėtų žymiai pakoreguoti mano planus. Taip ir atsitiko, gavau galimybę išbandyti save tokio lygio kompanijoje.“ – Modestas Šarka, „Talentai Lietuvai“ dalyvis.

Jau trečią etapą programoje dalyvaujančio Nasdaq vertybinių popierių paslaugų ir Nasdaq technologijų bei verslo kompetencijų centro Vilniuje vadovė Arminta Saladžienė teigia, kad didelis įmonių susidomėjimas ir noras dalyvauti programoje rodo, jog verslas savo komandose Lietuvoje laukia tarptautinį išsilavinimą įgijusių tautiečių.

„Programa „Talentai Lietuvai“ yra vertinga daugeliui: verslo įmonėms, jauniems profesionalams ir Lietuvos valstybei. Įmonės suteikia galimybių talentams įgyti praktinės patirties profesinėje aplinkoje, tobulinti įgūdžius ir gilinti žinias. Jaunieji talentai atneša į įmonę pozityvią energiją, naują požiūrį, žingeidumą ir ambicingas idėjas – tai skatina visą organizaciją ir vadovus pasitempti. O vertinant iš mūsų valstybės perspektyvos, tokia programa prisideda prie gabių jaunuolių grįžimo į Lietuvą. Programoje dalyvaujantys asmenys atgal į tėvynę parsiveža įgytą tarptautinį išsilavinimą, platesnį akiratį ir šiuolaikinį požiūrį.“ – mano Arminta Saladžienė.

Glazgo universitete studijas baigęs ir užsienyje penkis metus praleidęs programos dalyvis Mindaugas Šarpis, šiuo metu dirbantis kompanijoje „Light Conversion“ tikina, kad į programos dalyvių sąrašą pateko vos tik gimė pirmoji mintis apie grįžimą namo. „Keturis metus mokiausi Škotijoje, Glazgo universitete. Po to dar metus dirbau Airijoje. Būdamas užsienyje norėjau mokytis ne tik paskaitų metu, bet ir keliauti – pažinti Škotijos ir Airijos gamtą bei kultūrą, užsiimti kuo įvairesne laisvalaikio veikla. Tai darydamas įgyjau daug patirties tiek moksle, darbe, tiek gyvenime. Visada mylėjau Lietuvą ir žinojau, kad noriu kažką nuveikti Lietuvos labui. Pasitaikius šiai progai, grįžus, į viską sugebėjau pažvelgti naujai – patirtis, įgyta studijų metais, pasirodė labai vertinga Lietuvoje. Džiaugiuosi, kad sugrįžau ir dabar galiu dirbti mėgiamą darbą vienoje didžiausių, pasaulyje žinomoje lazerių įmonėje.“

Tad jei ką tik baigei studijas ar turi kelių metų patirtį ir norėtum darbuotis Lietuvoje, daugiau informacijos rasi www.stazuokis.lt. Daugybė inovatyvių kompanijų, organizacijų ir startuolių Lietuvoje laukia registracijos ketvirtame programos „Talentai Lietuvai“ etape. Kandidatuok kovo 16 – balandžio 23 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius