-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos sankcijų pasekmė Lietuvoje – lėčiau augsiantys atlyginimai

Lietuvos ekonomikai SEB banko analitikai prognozuoja šviesią ateitį, nepaisant Vakarų taikomų sankcijų Rusijai ir pastarosios atsakomojo embargo. Tiesa, Rusijos sankcijos lems, kad atlyginimai Lietuvoje augs kiek mažiau, nei tikėtasi.
Darbuotojas mėsos perdirbimo fabrike
Darbuotojas mėsos perdirbimo fabrike / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dėl Rusijos taikomų atsakomųjų sankcijų, kilus valstybės ir kai kurių įmonių finansų įtampai, kitais metais lėčiau augs vidutinis darbo užmokestis – kitąmet atlyginimai turėtų augti ne 6,5 proc., kaip banko analitikai prognozavo anksčiau, o 5 proc. 2016 metais darbo užmokestis turėtų augti 5,5 proc.

SEB prognozuoja, kad Lietuvos BVP šiemet augs 2,7 proc., kitąmet – 3,2 proc., 2016 metais – 4 proc. Infliacija turėtų būti itin žema – šiemet kainos augs vos 0,1 proc., kitąmet – 0,7 proc., o 2016 metais infliacija paspartės iki procento.

Antradienį pristatydamas banko parengtą ketvirtinę makroekonomikos apžvalgą, SEB banko prezidento patarėjas Gitanas Nausėda sakė, kad Lietuvos ūkio augimą ir toliau skatins vidaus rinka.

„Žinoma, vidaus paklausą lemia ne tik tokie objektyvūs rodikliai kaip nedarbo lygis, vidutinio darbo užmokesčio, pensijų ir kitų pajamų augimas, palūkanų normų dydis, bet ir psichologiniai lūkesčiai“, – sako G. Nausėda. Anot ekonomisto, galima perfrazuoti žinomą posakį, kad „vien tik lūkesčiai valdo mus“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius