-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiemet bus ruošiama daugiau programuotojų

Lietuvoje netylant diskusijoms apie augantį IT specialistų poreikį, švietimo rinkoje pastebimi pirmieji teigiami pokyčiai. Pasak ekspertų, šiemet sparčiai daugėja stojančiųjų į programavimo specialybę, studentai tapo labiau motyvuoti. 2014 m. į Kauno technologijos universiteto (KTU) programavimo specialybę buvo priimta 25 procentais daugiau studentų nei pernai, iš viso – 185. Palyginus su 2012-aisiais, pirmakursių skaičius išaugo pustrečio karto.
Programuotojų ruošimas
Programuotojų ruošimas

Manome, kad daugiausiai įtakos išaugusiam stojančiųjų skaičiui turėjo kryptingas kelių metų darbas su privačiu verslu bei mokyklomis, – teigė P.Baršauskas.

„Manome, kad daugiausiai įtakos išaugusiam stojančiųjų skaičiui turėjo kryptingas kelių metų darbas su privačiu verslu bei mokyklomis. Jau kelis metus bendradarbiaujame su IT kompanijomis, kurių atstovai skaito paskaitas mūsų universitete, organizuoja akademijas, dalyvauja darbų gynimo komisijoje ir modulių formavime”, – teigia daugiausia IT specialistų Lietuvoje išugdančio Kauno technologijos universiteto rektorius Petras Baršauskas.

Pasak rektoriaus, artimiausiu metu studentų skaičių planuojama didinti taip pat pritraukiant ir studentus iš užsienio. Teigiamus pokyčius universitetuose pastebi ir Lietuvoje įsikūrusios JAV programavimo bendrovės vadovas, pradėjęs su KTU bendradarbiauti 2011 metais.

 KTU rektorius Petras Baršauskas
KTU rektorius Petras Baršauskas

„Verslo atstovams pradėjus garsiai kalbėti apie IT specialistų trūkumą, komunikuoti apie šios specialybės potencialą ir darbo užmokesčio dydį, studentai tapo labiau motyvuoti. Pastebime, kad studentai įgyja aukštesnę kvalifikaciją ir dėl kokybiškesnio pasirengimo tapo įmanoma greičiau jaunus žmones integruoti į efektyvų darbą verslo įmonėse”, – komentuoja programavimo bendrovės „Devbridge Group” viceprezidentas ir Lietuvos padalinio vadovas Viktoras Gurgždys.

„Devbridge Group” Kaune ir Vilniuje jau yra įdarbinusi 80 specialistų bei pasiruošusi priimti dar 50 programuotojų ir testuotojų.

„Devbridge Group” Kaune ir Vilniuje jau yra įdarbinusi 80 specialistų bei pasiruošusi priimti dar 50 programuotojų ir testuotojų. Pasak įmonės vadovo, universitete besimokantys studentai turi ir patys aktyviai ieškoti galimybių tobulėti bei gilinti ir gausinti savo žinias.

„Intensyviai įsitraukėme ir į neformalų studentų ugdymą – šių metų pavasarį startavusioje akademijoje „Sourcery” studentus mokome pritaikyti universitete įgytas žinias, pristatome technologines naujoves, supažindiname su įvairiomis duomenų bazėmis ir aplikacijų kūrimo specifika. Po šių mokymų įmonėje buvo įdarbinti šeši gabiausi studentai”, – sako V.Gurgždys.

Tokią pasiteisinusią praktiką įmonė planuoja pakartoti šį rudenį bei pakviesti apie 30 testą išlaikiusių studentų į naują mokymų ciklą, po kurio jie galės pretenduoti įsitvirtinti darbo rinkoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius