Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Achema“ pardavė pastatų kompleksą Kaune beveik už 13 mln. Lt

Kauno komercinių patalpų rinkoje įvykdytas vienas stambiausių pastarojo metų sandorių. Lietuviško kapitalo koncernas Achemos grupė, atstovaujamas nekilnojamojo turto paslaugų bendrovės „Ober-Haus“, pardavė jam priklausiusį komercinės paskirties pastatų kompleksą Vytauto gatvėje. Beveik 12 300 kvadratinių metrų objektą už daugiau nei 12,8 milijonus litų įsigijo bendrovė „Polonezas“, priklausantis „Eurokos“ įmonių grupei.
„Achema“
„Achema“ / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

„Šis sandoris gerokai išjudino pastaruoju metu užsnūdusią Kauno komercinio nekilnojamojo turto rinką. Gan ilgą laiką duomenų statistika Kauno modernių biurų rinkoje rodė didelį užimtumą ir sparčiai augantį naujų patalpų poreikį. Tad po šio sandorio laisvų modernių plotų rodikliai turėtų gerokai pagerėti“, – teigia Saulius Umbrasas, „Ober-Haus“ Kauno biuro vadovas. Kompleksas užima vientisą teritoriją ir susideda iš keturių pastatų. Trys iš jų (apie 5000 kv. m)  yra įrengti ir šiuo metu realizuojami nuomos rinkoje. Likęs gamybinis pastatas (apie 7300 kv. m) verčiamas į modernų verslo centrą.

„Ober-Haus“ duomenimis, Kaune per pirmąjį šių metų ketvirtį laisvų modernių biuro patalpų lygis sumažėjo nuo 1,5 proc. iki 1,4 proc., o bendras laisvų patalpų kiekis sudarė  vos 1200 kv. m . „Po šio sandorio Kauno biurų nuomos rinka jau pasipildė apie 5000 kv. m paruoštomis patalpomis ir pasipildys dar apie 7000 kv. m,  kurios bus įrengtos ir pateiktos nuomoti. Be to, vertindami objekto perspektyvą, prisiminkime, kad kalba eina apie modernias biuro patalpas centrinėje Kauno miesto dalyje“, – kalba S. Umbrasas.

„Ober-Haus“ atstovas pastebi, kad Kaune esant gausioms kvalifikuotos darbo jėgos ir pažangių studentų pajėgoms, būsimasis verslo centras turėtų būti itin patrauklus IT ir kitoms paslaugų eksportų užsiimančioms kompanijoms. Be to, palyginus su šalies sostine, Kaune įmonės gali turėti santykinai mažesnius pastoviuosius veiklos kaštus, o tai lemtų kur kas spartesnį bendrovės konkurencingumo ir pelningumo augimą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius