-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Alergija dingo įsigijus centrinę dulkių siurbimo sistemą

Jaukūs ir saugūs namai asocijuojasi su švara. Tačiau ideali tvarka anaiptol nereiškia, kad galite jaustis saugūs ir nesukti galvos dėl ore ir ant daiktų paviršių įsikūrusių dulkių erkučių, kurios sukelia rimtus susirgimus. Vilniečių pora, nusprendusi įsigyti būstą, švariais namais ir savo bei vaikų sveikata pasirūpino iš anksto. Įsirengę centrinę dulkių siurbimo sistemą jie jau 5-erius metus džiaugiasi švariais namais ir pagerėjusia savijauta.
Alergija dingo įsigijus centrinę dulkių siurbimo sistemą
Alergija dingo įsigijus centrinę dulkių siurbimo sistemą / Projekto partnerio nuotr.

Rinkosi iš kelių variantų

Ieškodama naujo būsto jauna šeima svarstė, kaip išvengti vieno pagrindinių alergijų sukėlėjo namuose – dulkių erkučių. „Nuo vaikystės turėjau alergiją dulkėms, todėl namuose negalėjo būti nei užuolaidų, nei kilimų. Su vyru pirkdami butą žinojome, kad naujuose namuose montuosime centrinę dulkių siurbimo sistemą, nes galvojome ne tik apie mano sveikatą, bet ir apie būsimus vaikus“, – atskleidžia Andrė, savo bute naudojanti bendrovės „Aidora“ įrengtą „BEAM Electrolux“ dulkių siurbimo sistemą.

Varginančius alergijos simptomus kentusi moteris domėjosi įvairiais dulkių siurbliais. Pašnekovė atskleidžia, kad svarstė apie vandens siurblius, tačiau išgirdusi prastus atsiliepimus, nusprendė pasirinkti patogesnį variantą: „Iš draugių buvau girdėjusi atsiliepimų apie vandens garų siurblius.

Paaiškėjo, kad jie nepatogūs ir sunkūs, o priežiūra po kiekvieno siurbimo atima daug laiko, nes juos reikia plauti ir valyti. O kelios pažįstamos šeimos jau buvo įsirengę centrinę dulkių siurbimo sistemą, todėl, įvertinę gerus jų atsiliepimus, nusprendėme, kad taupyti neverta, nes noras turėti švarius ir saugius namus buvo didesnis“, – pasakoja moteris.

Pamiršo nepatogumus

BEAM sistema besidžiaugianti Andrė anksčiau naudojo paprastą siurblį, todėl akivaizdžius centrinės dulkių siurbimo sistemos privalumus pajuto labai greitai. Moteris pastebėjo, kad namus siurbia dažniau, nes siurbliu patogu naudotis, siurbimo procesas nevargina.

Projekto partnerio nuotr./Semtuvėlis stalčiuje
Projekto partnerio nuotr./Semtuvėlis stalčiuje

Net ir turint namų tvarkytoją, išvengti netvarkos namuose sunku. Išpylus birius produktus, pvz., miltus, kavą, cukrų - juk nelaukiama, kol į namus ateis tvarkytoja. Jaukią atmosferą namuose taip pat gadina lietingu metų laiku su batais į namus patekęs purvas, kuris nevalytas išsinešioja po kitas patalpas. Taigi, kad namai visada būtų švarūs, tenka paplušėti ir patiems.

Kai reikia greitai išsiurbti nešvarumus, BEAM sistemos stacionarūs pagalbiniai priedai visada po ranka. Imi ir siurbi.

,,Pirmiausia nereikia tampyti dulkių siurblio, kuris užstringa už kiekvieno baldo. Be to, siurbimo sistemos priedai labai patogūs, ypač jų prireikia virtuvėje ir koridoriuje.

Projekto partnerio nuotr./Išsitempianti žarna
Projekto partnerio nuotr./Išsitempianti žarna

Auginame du mažamečius vaikus, todėl nuolat nutinka įvairių „avarijų“. Kai reikia greitai kažką susiurbti, išvalyti neprieinamus kampus ar baldus – toks siurblys labai padeda, – sistemos privalumus vardija Andrė. – Pastebėjome, kad centrinė dulkių siurbimo sistema yra tylesnė nei dauguma garsų, kuriuos kasdien girdime namuose, todėl siurbdami namus visiškai netrukdome kitiems šeimos nariams.“

Projekto partnerio nuotr./Alergija dingo įsigijus centrinę dulkių siurbimo sistemą
Projekto partnerio nuotr./Alergija dingo įsigijus centrinę dulkių siurbimo sistemą

Paprasta prižiūrėti

Jauna vilniečių šeima džiaugiasi ir tuo, kad dulkių siurbimo sistemos priežiūra paprasta. Įprasto siurblio dulkių konteinerį reikia keisti kaskart išsiurbus namus, o keitimo metu dalis dulkių vėl patenka į orą. Tuo tarpu daug didesnę BEAM centrinio dulkių siurblio šiukšlių talpyklą reikia ištuštinti tik pora kartų per metus. Be to, talpykla yra ne gyvenamojoje patalpoje, todėl dulkės nepatenka atgal į gyvenamąją zoną.

Andrė džiaugiasi, kad jau 5 metus naudojama dulkių siurbimo sistema tarnauja nepriekaištingai. ,,Niekada neteko jaudintis dėl gedimų, taip pat nepastebėjau, kad sumažėtų siurbimo efektas“, – sako pašnekovė.

Tai, kad BEAM siurbimo sistema yra ilgaamžė, įrodė ir profesionalios tyrimų laboratorijos „Dalton, Ga.“ technikai. Išbandę dvejus geriausius rinkoje nešiojamus dulkių siurblius technikai nustatė, kad tyrimo pabaigoje siurblių nešvarumų pašalinimas sumažėjo nuo 10 iki 14 proc., o BEAM sistemos nešvarumų pašalinimo lygis nepakito.

VIDEO: BEAM centrinių dulkių siurbimo sistemų montavimas (UAB AIDORA)


Alergijos kaip nebūta

Patalpoje esantis užterštas oras – viena iš labiausiai paplitusių problemų, varginančių nuo alergijų kenčiančius asmenis. Dauguma nešiojamų siurblių percirkuliuoja orą, todėl dalis dulkių ne tik kad vėl nusėda ant jau nusiurbtų paviršių, bet ir pakyla į orą. Centrinė dulkių siurbimo sistema BEAM iš namų pašalina beveik 100 proc. dulkių, o su jomis ir dulkių erkutes, žiedadulkes, gyvūnų pleiskanas bei kitus alergenus. Todėl centrinės dulkių siurbimo sistemos ypač rekomenduojamos, kai reikia pašalinti susidarančius alergijos židinius.

Naudodama BEAM sistemą Andrė pastebėjo, kad namuose nėra nemalonaus kvapo, kurį jusdavo siurbdama įprastu siurbliu, nes šis siurbiamą orą išpūsdavo atgal su dalinai perkoštomis dulkėmis. „Taip pat pastebėjau, kad sumažėjo mano alergijos simptomai. Namuose dabar turime ir kilimų, ir sunkias naktines užuolaidas, atrodo, jie netrukdo, problemų neturim“, – džiaugiasi pašnekovė.

www.beamelectrolux.lt

Projekto partnerio nuotr./logo BEAM

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius