Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aruodas.lt: birželį butų kainos Vilniuje ir Klaipėdoje buvo stabilios, Kaune – sumažėjo

Parduodamų butų kainos skelbimuose praėjusį mėnesį buvo stabilios Vilniuje ir Klaipėdoje, o Kaune pastebimas nedidelis neigiamas pokytis. Palyginti su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, vidutinės butų pasiūlos kainos sostinėje padidėjo, Kaune ir Klaipėdoje – sumažėjo.
Daugiabutis
Daugiabutis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Birželio mėnesį, palyginti su geguže, vidutinės Vilniuje parduodamų butų pasiūlos kainos buvo stabilios, o palyginti su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, matomas vidutiniškai 6 proc. teigiamas pokytis.

Birželį vidutinė sostinėje parduodamo buto pasiūlos kaina siekė apie 1529 Eur/kv. m, rodo didžiausio nekilnojamojo turto portalo Aruodas.lt statistika.

Per pirmąjį šių metų pusmetį didesnių kainų svyravimų nepastebėta: beveik kas mėnesį vidutinės skelbimuose siūlomos Vilniuje parduodamų butų kainos padidėja vidutiniškai pora eurų už kvadratinį metrą. Birželį vidutinė sostinėje parduodamo buto pasiūlos kaina siekė apie 1529 Eur/kv. m, rodo didžiausio nekilnojamojo turto portalo Aruodas.lt statistika.

Kaune birželį, palyginti su gegužės mėnesiu, vidutinės butų kainos, už kurias norima butus parduoti, sumažėjo apie -1,5 proc., o metinis pokytis, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, siekia vidutiniškai -5 proc. Praėjusį mėnesį vidutinė parduodamų butų Kaune pasiūlos kaina siekė apie 796 Eur/kv. m.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Daugiabutis
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Daugiabutis

Palyginti šių metų birželį ir gegužę, Klaipėdoje fiksuota tokia pati vidutinių skelbimuose siūlomų parduodamų butų kainų tendencija kaip sostinėje – kainos buvo stabilios, statistiškai reikšmingų pokyčių neužfiksuota. Tačiau vertinant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, uostamiestyje parduodamų butų skelbimuose siūlomos kainos kito priešingai nei Vilniuje – fiksuojamas neigiamas -1,8 proc. pokytis. Praeitą mėnesį vidutinė skelbimuose siūloma buto pardavimo kaina siekė 1042 Eur/kv. m.

Vidutinių kainų statistika pateikta, remiantis portale Aruodas.lt publikuotuose skelbimuose siūlomų kainų informacija, neatižvelgiant į konkrečias nekilnojamojo turto ypatybes (vietą, įrengimą, šildymo tipą ir kt.) ir jų įtaką siūlomo būsto kainai.

Iš „Registrų centro“ duomenų matyti, kad praeitą mėnesį didmiesčiuose nekilnojamojo turto pirkėjai butus pirko aktyviai – vien sostinėje jų parduota beveik trečdaliu daugiau nei gegužės mėnesį. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius