Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arvydas Avulis: anksčiau pirkėjai ieškodavo butų su gražia panorama, dabar svarbus energetinis efektyvumas

Plėtojamoje „Bajorų kalvų“ gyvenvietėje AB „Hanner“ pradeda paskutinio etapo įgyvendinimą. Jo metu bus statomi keturi keturaukščiai aukšto energinio efektyvumo gyvenamosios paskirties namai. Numatytiems darbams iš viso planuojama skirti 25 mln. litų.
Arvydas Avulis
Arvydas Avulis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Gyvenvietė „Bajorų kalvos“ yra vienas reikšmingiausių ir didžiausių apimtimi bei investicijomis mūsų projektų, kuriam jau skyrėme beveik 280 mln. litų. Projekto aktualumą Vilniaus gyventojams įrodo tai, jog iki šiol pastatytuose namuose jau parduota 98 proc. butų, o statomuose – 60 proc.“, – sako Arvydas Avulis, AB „Hanner“ vadovas.

„Bajorų kalvų“ projektą planuojama užbaigti 2015 m. pradžioje. Pasak A. Avulio, įgyvendinant paskutinį etapą, atsižvelgiama ir į ankstesnių etapų patirtį, ir į gyventojų atsiliepimus, ir į kintančius pirkėjų prioritetus. 

„Hanner“ nuotr./„Bajorų kalvos“
„Hanner“ nuotr./„Bajorų kalvos“

„Per tuos metus, kai gyvenvietė buvo plėtojama, keitėsi nekilnojamojo turto rinka, pirkėjai, jų prioritetai bei kriterijai. Jei anksčiau daugiau dėmesio buvo skiriama būsto išplanavimui ir vaizdui pro langą, šiandien perkantys būstą dar labiau gilinasi į pastatų kokybę, energinį efektyvumą, technines detales – pastebi A. Avulis. – Keitėsi ir pirkėjų amžius – jei anksčiau būsto ieškodavo jauni 21-29 m. žmonės, tai šiuo metu amžiaus vidurkis siekia 30-35 m.“

Nauji namai bus statomi gyvenvietės sklypo pakraštyje, šiek tiek atokiau nuo kitų pastatų – numatyto sklypo dalį iš kelių pusių supa gamtos žaluma. Namai bus neaukšti, keturių aukštų be lifto – tokius būstus pirkėjai labiau vertina dėl didesnio privatumo ir mažesnio kaimynų skaičiaus.

Gyvenvietės teritorija išliks uždara su vidiniais kiemais – juose nėra automobilių, o patekimas galimas tik gyventojams. Tai užtikrina saugumą, kurį itin vertina jau „Bajorų kalvose“ apsistojusios šeimos su mažamečiais vaikais.

„Bajorų kalvos“ įsikūrusios Visoriuose, netoli Verkių regioninio parko. Didelėje 8,6 ha teritorijoje šiuo metu jau yra pastatyta 15 namų, 2 baigiami statyti, o pabaigus paskutinio etapo statybas 2015 m. iš viso gyvenvietėje bus 21 namas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius