Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Būsto rinkoje vėl pamišimas: žmonės butus renkasi brėžiniuose

Bendrovė „Hanner“ per pirmuosius tris šių metų mėnesius Lietuvoje pardavė 117 butų. Palyginti su atitinkamu laikotarpiu 2013 metais, pardavimai augo net 4 kartus.
Statybininkai dirba ir per didelius šalčius.
Statybos. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Kelis kartus gerėjusius rezultatus lėmė padidėjęs pirkėjų aktyvumas ir tai, kad mūsų įmonės butų pasiūla šiemet yra kur kas didesnė nei praėjusiais metais“, – teigia „Hanner“ pardavimų vadovė Gintarė Avulytė.

Aktyviausiai gyventojai šiemet domėjosi ekonominės klasės būstais „Bajorų kalvų“ gyvenvietėje, kurioje per I ketvirtį parduota 80 butų.

Vidutinės klasės butais gyvenvietėje „Žvėryno namai“, kurie statomi centrinėje Vilniaus miesto dalyje, susidomėjimas taip pat buvo gana aukštas – čia parduoti 33 butai. Prabangaus segmento būstų „Verkių slėnio“ gyvenvietėje per šį laikotarpį parduoti 4 butai.

Jei anksčiau, po krizės, žmonės buvo labiau linkę sulaukti statybų pabaigos ir tik tuomet pirkti, dabar grįžta tendencija pirkti tuomet, kai yra didžiausias pasirinkimas.

G.Avulytė pastebi įsitvirtinančią naują tendenciją – būsto pirkėjai labiausiai domisi naujais projektais arba butais, kurie tik pradedami statyti ir pradedami pardavinėti: „Jei anksčiau, po krizės, žmonės buvo labiau linkę sulaukti statybų pabaigos ir tik tuomet pirkti, dabar grįžta tendencija pirkti tuomet, kai yra didžiausias pasirinkimas – tik paskelbus pardavimų pradžią.“

Šiais metais per likusius mėnesius „Hanner“ rinkoje pasiūlys dar apie 500 naujų butų. Planuojama užbaigti „Bajorų kalvų“ gyvenvietės bei „Žvėryno namų“ I etapo statybas ir pradėti „Žvėryno namų“ II etapo statybos darbus.

Taip pat planuojamas naujas daugiabučių kompleksas „Ozo namai“ netoli Vilniaus centrinės dalies.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius