Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Daugiabučio kiemas gali būti saugus ir jaukus

Augusiems sovietiniuose daugiabučiuose sąvoka „daugiabučio kiemas“ primena vaikystę ir ne vieną ant asfalto praleistą vasarą. Šiuolaikinio žmogaus poreikiai nekilnojamojo turto vystytojus įpareigoja daugiabučių kiemus planuoti taip, kaip planuojami individualių namų ar kotedžų kiemai: su uždara rakinama teritorija, požemine automobilių aikštele, daug žalumos, poilsio ir žaidimų erdvėmis.
Pirmosios „Antakalnio terasų“ gyvenvietės „Eglių terasos“ kiemas laikomas vienu iš gražiausių Vilniuje.
Pirmosios „Antakalnio terasų“ gyvenvietės „Eglių terasos“ kiemas laikomas vienu iš gražiausių Vilniuje. / „MG Valda“ nuotr.
Temos: 1 Beržynas

Trumpai tariant, daugiabučio kiemas turi būti saugus, jaukus, pritaikytas ir vaikų, ir suaugusiųjų poreikiams. Jame turi būti smagu leisti laisvalaikį, sportuoti, bendrauti su kaimynais. Tokiame kieme kuriasi ir kitokia kaimynystė – draugiškesnė, linkusi bendradarbiauti.

Kiemas be automobilių – neįprasta?

Saugaus ir įvairiems poreikiams pritaikyto daugiabučio kiemo pavyzdys galėtų būti Vilniuje tarp Šeškinės ir Fabijoniškių mikrorajonų statomas gyvenamasis kvartalas „Lighthouse“. Pirmiausia, ką bus galima pastebėti lankantis „Lighthouse“ teritorijoje – priešingai nei įprasta daugiabučiuose, čia prie namo nesigrūs krūva automobilių. Nekilnojamojo turto bendrovės „MG Valda“ vystomuose projektuose automobilių stovėjimo aikštelės projektuojamos po žeme, taigi kiemas lieka gyventojų poreikiams – žaliesiems plotams ir poilsio zonoms.

MG Valda nuotr./Dar aiemet iakilsiančio Lighthouse namų kvartalo kieme landaafto specialistai numatė pasodinti daugiau nei 3000 naujų augalų ir medžių.
„MG Valda“ nuotr./Dar šiemet iškilsiančio „Lighthouse“ namų kvartalo kieme landšafto specialistai numatė pasodinti daugiau nei 3000 naujų augalų ir medžių.

Pirmiausia – saugumas

„Kurdami projektus didelį dėmesį skiriame saugumui, patogumui ir kokybei. Siekiame, kad gyventojai jaustųsi esantys ne tik savo buto, bet ir namą supančios aplinkos šeimininkai“, – sako „MG Valdos“ Pardavimų skyriaus vadovas Mantas Umbrasas. Anot jo, kuriant daugiabučio aplinką svarbu atsižvelgti į įvairius gyventojų poreikius.

Daugiausiai naujakurių dėmesio sulaukia „Lighthouse“ įdiegti saugumo sprendimai. Aptverta ir apšviesta teritorija, požeminė rakinama automobilių aikštelė, IP vaizdo kameros, leidžiančios stebėti teritoriją bet kuriuo paros metu iš bet kurios pasaulio vietos – pagrindiniai dalykai, kuriantys saugią ir jaukią aplinką.

Konkuruoja supančios aplinkos grožiu

Saugumo poreikiui nenusileidžia ir naujakurių noras gyventi daugiabutyje, kurio kieme būtų galima ilsėtis, džiaugtis gražia aplinka, kurios taip ilgisi didmiesčių gyventojai. „Lighthouse“ kieme landšafto specialistai kruopščiai parinko daugiau nei 3000 naujų augalų, kurie darniai papildys ten jau esančią augaliją. „Lighthouse“ kieme taip pat tilps ir lauko treniruokliai aktyviems, ir poilsio salelės žmonėms, kurie mieliau renkasi atpalaiduojantį poilsį, ir lavinantys žaidimai vaikams.

Nekilnojamojo turto bendrovei „MG Valda“ priklauso ir kiti, į gražiausius Vilniuje pretenduojantys projekto „Antakalnio terasos“ kiemai.

Prieš metus užbaigto projekto pirmojo etapo – „Eglių terasų“ – naujakuriai gali džiaugtis išpuoselėta aplinka, čia pat už lango žaliuojančiais medžiais, angliška ir japoniška poilsio zonomis, kuriose gera pasivaikščioti, atsipūsti. Aktyviesiems skirti čia pat besidriekiantys dviračių takai, vaikams – saugi žaidimų aikštelė, mėgstantiems atsipalaiduoti – iškylų vietos, sutvarkytas miškelis.

Senojo beržyno prieglobstis – ramybės oazė

„Ne mažiau žalumos ir komforto patirs ir naujo, šiuo metu vystomo projekto etapo „Beržų terasos“ gyventojai. Pagrindinis šio projekto iškirtinumas – čia pat gyventojams po langais žaliuojantis, statybų metu išsaugotas ilgametis beržynas“ – teigia M. Umbrasas.

„MG Valdos“ Pardavimų skyriaus vadovas pasakoja, kad norint išsaugoti ilgametį beržyną teko keisti visą projektą ir derintis prie medžių, tačiau galutinis rezultatas atpirko pastangas.

„Norėdami sukurti saugią ir harmoningą aplinką, bendravome su kaimynystėje esančiais „Eglių terasų“ gyventojais ir „Beržų terasose“ pritaikėme geriausius sprendimus. Tikime, kad sukursime tokią erdvę, kur gera bičiuliautis su kaimynais, dalyvauti bendruomenės gyvenime, prisidėti prie aplinkos puoselėjimo ir leisti laiką ne tik namuose, bet ir kieme“, – teigia nekilnojamojo turto plėtros bendrovės „MG Valda“ Pardavimų skyriaus vadovas Mantas Umbrasas.

„Beržų terasų“ gyventojams suprojektuotas fontanas, obelų ir japoniški sodai, gėlynas, skirtingos poilsio ir žaidimų zonos, mediniai takeliai. Kad ilgais rudens ir žiemos vakarais grįžti į namus būtų jauku, kruopščiai apgalvotas kiemo apšvietimas, pritaikyti aukščiausi saugumo standartai (IP kameros, uždara aptverta teritorija).

MG Valda nuotr./Vilniaus Antakalnio mikrorajone statomos Beržų terasų gyvenvietės projektas buvo keistas siekiant gyventojams iasaugoti ilgametį beržyną namų kieme.
„MG Valda“ nuotr./Vilniaus Antakalnio mikrorajone statomos „Beržų terasų“ gyvenvietės projektas buvo keistas siekiant gyventojams išsaugoti ilgametį beržyną namų kieme.

Bendruomenė ir „miestas mieste“

Paskutiniu metu pastebima, kad naujos statybos daugiabučiuose namuose įsikurti besirenkantys žmonės tikisi apsigyventi šalia panašių poreikių turinčių kaimynų, kad ateityje būtų lengva spręsti bendruomenei iškylančius klausimus ar kartu bičiuliautis, auginti vaikus.

„Žinoma, lietuviai – konservatyvūs, uždari žmonės, tad pirmuosius ledus pralaužti padeda būtent projekto vystytojas. Kuriame gyventojų klubus, jų nariams organizuojame renginius, suteikiame jiems galimybių susitikti, bendrauti. Gyventojai užmezga pažintis, bendruomenė jiems nuo pirmųjų įsikūrimo dienų nėra svetima – kartu gerėja ir bendra namo atmosfera“, – įsitikinęs M. Umbrasas.

„MG Valdos“ Pardavimų skyriaus vadovo teigimu, susidraugauti su kaimynais padeda ir jaukios kiemo erdvės, kur žmonės mielai leidžia vakarus, yra atviri bendravimui ir jaučiasi saugūs, nes visi sutikti žmonės yra kaimynai, o ne užklydę prašalaičiai.

Pavadinimas
Pavadinimas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius