-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Daugiabučių renovacija: inspektoriai didžiausių pažeidimų rado Kaune

Daugiabučių renovacijos darbų kokybei užtikrinti valstybinės statybų priežiūros pareigūnai nuolat tikrina, kaip vyksta šių namų atnaujinimas.
Daugiabučių renovacija
Daugiabučių renovacija / Aplinkos ministerijos nuotr.

Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos (VTPSI) duomenimis, šiuo metu šalyje vykdomi 132 daugiabučių renovacijos darbai. Šimto dešimties iš šių namų modernizavimo kokybę VTPSI pareigūnai jau yra patikrinę.

Pasak VTPSI viršininkės Lauros Nalivaikienės, tikrinant ypač daug dėmesio skiriama statybos techninių prižiūrėtojų veiklai. „Mūsų inspektorių akis pastebi ir menkiausius renovacijos trūkumus“, – sako Laura Nalivaikienė.

Inspektorių akis pastebi ir menkiausius renovacijos trūkumus.

Vieną didžiausių pažeidimų VTPSI pareigūnai nustatė Kaune. Patikrinus modernizuojamą daugiabutį Rytų gatvėje paaiškėjo, kad namo išorės sienų termoizoliacinės sistemos plokštės buvo tvirtinamos nesilaikant projekto sprendinių. Todėl statybos rangovui ir statybos techniniam prižiūrėtojui bus taikomos administracinio poveikio priemonės.

Statybos įstatymas rangovui už statybą pažeidžiant statinio projekto sprendinius numato nuo 200 iki 500 litų baudą. Techniniam prižiūrėtojui už statybos techninės priežiūros tvarkos pažeidimus teks atsakyti sumokant net iki 5 tūkst. litų galinčią siekti baudą. Informaciją apie šiuos statybos rangovo ir statybos techninio prižiūrėtojo darbo trūkumus VTPSI pateikė Statybos produkcijos sertifikavimo centrui, kuris įvertins, ar jie atitinka kvalifikacinius reikalavimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius