Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ektornet“ finalinio nekilnojamojo turto aukciono rezultatai – 40 sandorių už 12 mln. Lt

Antradienį „Swedbank“ grupės nekilnojamojo turto valdymo bendrovės „Ektornet“ Vilniuje surengto finalinio nekilnojamojo turto aukciono rezultatai viršijo organizatorių prognozes – sudaryta 40 pardavimo sutarčių, didžioji dalis jų – priešaukcioniniu laikotarpiu. Bendra visų sandorių vertė – daugiau nei 12 mln. litų, neskaitant pridėtinės vertės mokesčio. Iš viso aukcionui buvo pateikti 86 objektai.
Nekilnojamasis turtas
Nekilnojamasis turtas / 123RF nuotr.

Pasak „Ektornet Management Lithuania“ direktoriaus Martyno Žibūdos, pirmųjų pirkėjų bendrovė sulaukė vasaros pabaigoje vos paskelbusi apie planuojamą aukcioną.

„Sėkmingus  aukciono rezultatus vertiname kaip ženklą, jog nekilnojamojo turto rinka atsigauna ne tik Vilniuje, bet ir visoje Lietuvoje. Pardavimo sandorių skaičius taip pat rodo, kad pasiteisino retai mūsų šalyje taikomas nekilnojamojo turto pardavimo būdas – galimybė įsigyti objektus iki aukciono už išankstinio pirkimo kainą. Priešaukcioniniu laikotarpiu realizavome 31 iš 40 parduotų objektų“, – komentavo M. Žibūda.

Tiek priešaukcioniniu laikotarpiu, tiek aukciono metu aktyviausiai buvo perkamas būstas ir komercinės paskirties patalpos. Jų parduota 37 iš 60 aukcionui pasiūlytų objektų. Tuo tarpu žemės sklypai tokio pirkėjų dėmesio nesulaukė – nupirkti trys iš 26 pasiūlytų.  

„Žemės sklypų paklausa rinkoje kol kas maža, tačiau tikimės likusius sklypus parduoti per artimiausius kelis metus, kai tik jiems susiformuos paklausa“, – sakė „Ektornet Management Lithuania“ vadovas. Kaip buvo skelbta anksčiau, po finalinio aukciono „Ektornet“ veikla Lietuvoje iš esmės bus užbaigta – iš dabar „Ektornet“ valdomų septynių įmonių savo veiklą tęs dvi, kurios toliau valdys likusį turtą. 

Nekilnojamojo turto įmonę „Ektornet“ „Swedbank“ grupė Lietuvoje įsteigė 2009 m. Pagrindinė bendrovės veiklos kryptis yra įsigytų nekilnojamojo turto objektų valdymas bei pardavimas. Pastaruosius dvejus metus aktyviai pardavimus vykdžiusi „Ektornet“ Lietuvoje dar iki finalinio aukciono buvo pardavusi tris ketvirtadalius savo valdyto portfelio. 

„Swedbank“ grupės įmonės „Ektornet“ dar veikia Švedijoje, Latvijoje, Estijoje, Ukrainoje bei JAV.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius