Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Galingas sprogimas nuvertė nenaudojamą Zoknių vandentiekio bokštą

Šiauliuose, ties Radviliškio ir Aerouosto gatvių sankirta, galingas sprogimas plytomis paleido seną nebenaudojamą vandentiekio bokštą. Sprogdintojai darbo turėjo kone tris dienas, o finalas truko vos akimirką.
Bokšto sprogdinimas
Bokšto sprogdinimas / 15min.lt nuotr

Sprogmenų specialistai iš Kauno ir Pakruojo nuo pirmadienio darbavosi prie seno vandentiekio bokšto Šiaulių pakraštyje, Zokniuose. Vyrai gręžė sienas ir dėjo sprogmenis į ertmes.

Pastatui nuversti prireikė šešių kilogramų amonito.

Policija dešimčiai minučių užtvėrė Radviliškio gatvę. Smalsuoliai patraukti per saugų atstumą – mažiausiai už šimto metrų. Sprogmenų specialistai susimojavo vėliavomis. Pasigirdo švilpukas, o po kelių sekundžių – galingas trenksmas.

Patrankos šūvį primenantį garsą palydėjo ir stiprus krentančio bokšto smūgis į žemę. Jį jautė kiekvienas žmogus, buvęs bent 200 metrų spinduliu nuo sprogdinimo vietos.

Darbų vadovas Valdas Skerstonas teigia, kad triūso užteko: „Labai pasistengę, galėjome viską atlikti ir per dvi dienas, tačiau buvo nustatytas terminas – trečiadienis, pirma valanda. Suderinta su policija, savivaldybe.“

Vadovas atskleidė, kad jie naudojo sprogstamąją medžiagą amonitą. Pastatui nuversti prireikė daugiau kaip šešių kilogramų šio sprogaus mišinio. Amonitas dažnai naudojamas ir pramonėje – karjeruose sprogdinant dolomito luitus.

VIDEO: VIDEO0040

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius