Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kiek kainuoja įsirengti vonios kambarį?

Lietuviams vonios ir tualeto kambarys yra viena svarbiausių erdvių bute ar name. Tai anaiptol nėra pokštas – ekspertų teigimu, į šių erdvių įrengimą gyventojai noriai investuoja didelius, o kartais ir milžiniškus pinigus.
Grožis
Vonia / Fotolia nuotr.

„Galime išskirti klientų grupes: vieni daugiau dėmesio skiria dizainui, kiti - vonios kambario funkcionalumui, įrenginių patikimumui bei naujoms, inovatyvioms funkcijoms. Pastarieji dažniausiai renkasi potinkinius bakelius su blogų kvapų surinkimu, sensorinius įrenginius ir pan. Aišku, taip pat nereikia pamiršti, kad dalis klientų vis dar neįvertina ir perka pačią pigiausią santechninę įrangą, kuri tarnauja labai trumpą laiką“, - teigia „Geberit“ techninis ir prekybos konsultantas Karolis Bacevičius.

Negaili nė milijono litų

Jo teigimu, vidutiniškai vienam standartiniam vonios kambariui įrengti (įskaitant plyteles, santechninę įrangą ir darbus) išleidžiama apie 10-15 tūkst. litų, tačiau išskirtinių vonios kambarių kainos gali siekti ir 80-100 tūkst. litų.

Bendrovės „Celsis“ Vilniaus filialo santechnikos pardavimų vadovas Aleksandras Bogdevičius atskleidžia, kad vidutinė vonios kambario įrengimo name kaina būtų 15-30 tūkst. litų, bute 5-20 tūkst. litų. Visgi, jo žiniomis brangiausias vonios kambario interjeras Lietuvoje kainavo daugiau nei 1 mln. litų, o viename bute sumontuotos įrangos kaina siekia mažiau kaip 250 tūkst. litų.

Vidutinė vonios kambario įrengimo name kaina būtų 15-30 tūkst. litų, bute 5-20 tūkst. litų.

„Šiuo metu kuriamos tokios naujosios technologijos, kurios padeda taupyti vandenį. Šiuolaikinio unitazo nuplovimui užtenka 2,5 -3,5 litro vandens, nors šiuo metu standartas yra 3 ir 6 litrai. Populiarėja sensoriniai bekontakčiai maišytuvai, padedantys sutaupyti iki 50 proc. vandens, atsiranda nauji vandens maišytuvai, kurie padeda bėgant vandeniui iš čiaupo nesiliesti su švinu, siekiant apsaugoti alergiškus žmones, bei žmonių sveikatą“, - pasakoja A. Bogdevičius.

Populiarėja arabų tradicija

Espertai pastebi, kad pastaruoju metu populiarėja potinkinio bakelio sienoje sistema (beveik 70 procentų naujų vonios kambarių įrengiama su potinkiniu WC moduliu), taip pat vis daugiau žmonių renkasi dušo kabiną be dušo padėklo. Viena iš naujausių madų vonios kambaryje – WC puodas su apiplovimo funkcija ir integruotu šilto vandens dušeliu į unitazą, todėl pasinaudojus tualetu nebereikalingas popierius, kūnas nuplaunamas šilto vandens srove.

„Technologijos vonios kambariuose leidžia daugelį prietaisų – klozetus, vandens maišytuvus, garo pirtis – valdyti išmaniųjų telefonų programomis. Tai jau dabartis. Ateityje, manau, nereikės nei telefonų, daugumą prietaisų galėsime valdyti tiesiog mintimis“, - vonios ir tualeto kambario ateitį prognozuoja A. Bogdevičius.

Šį savaitgalį Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO vyksiančios didžiausios Baltijos šalyse statybų tematikos parodos „Resta 2014“ akcentas – vanduo, todėl daug dėmesio bus skiriama ne tik vandens tvarkymui ir technologijoms, bet ir santechnikos įrangai.

Parodos dalyviai lankytojams patars, kaip įsirengti modernų, šeimininko poreikius atitinkantį, bet tuo pat metu ir ekonomišką vonios bei tualeto kambarį. Lankytojų lauks ir „Ateities vonios“ ekspozicija.

Iš viso savo naujienas parodoje demonstruos 535 dalyvių iš 13 pasaulio šalių, paroda užims visą Lietuvos parodų ir kongresų centro LITEXPO ekspozicinį plotą – 33 tūkst. kvadratinių metrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius