Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kitų metų tendencija – išmanūs prietaisai 2.0

Šiais laikais, kai net mažų vaikų kišenėse pūpso išmanieji telefonai, „protingi“ įrenginiai nieko nebestebina. Robotai siurbliai, šaldytuvai su ekranais, savarankiški automobiliai – visa tai egzistuoja jau šiandien, o ilgainiui to kiekvienuose namuose bus vis daugiau.
Kitų metų tendencija – išmanūs prietaisai 2.0
Kitų metų tendencija – išmanūs prietaisai 2.0 / Gamintojo nuotr.

Tačiau išmanumas išmanumui nelygu – vienas dulkių siurblys gali važinėdamas nusiversti nuo laiptų, o kitas ne tik išvalys grindis, bet dar ir išfiltruos namų orą. Be to, jau dabar galima įsigyti tokių oro kondicionierių, dulkių siurblių ar langų valymo robotų, kuriuos galima valdyti be pulto, vien su savo išmaniuoju telefonu.

Išvengia nemalonumų dėl nuotolinio valdymo pulto

Šį rudenį Lietuvą pasiekė atnaujintas žinomo langų valymo robotų gamintojo „Hobot“ kūrinys, naujasis „Hobot 198“, pakeitęs darbštų „Hobot 188“ modelį. Naujasis namų pagalbininkas pastebimai atnaujintas tiek dizaino, tiek galimybių prasme. „Hobot 198“ galingo vakuuminio variklio pagalba prisisiurbia prie stiklo ir juda per jį pagal „gyvatės“ schemą. Tai, drauge su galingesniu varikliu ir atnaujinta šluosčių sudėtimi užtikrina efektyvų stiklo valymą nuo riebalų, nešvarumų, apibėgimų.

Be to, „Hobot 198“ galima valdyti išmaniuoju telefonu. Tai palengvina tiek savininkų, tiek techninės priežiūros specialistų darbą. Langų valymo robotus aptarnaujančios įmonės skaičiuoja, jog net kas trečias tokio roboto savininkas kreipiasi į garantinį servisą dėl „gedimų“, susijusių su nuotolinio valdymo pultu.

Tokiais atvejais robotas nustoja veikti, nes pulto baterijos išsekusios, arba šeimininkas per skubėjimą jas įdėjo netinkamai. Kadangi „Hobot“ dažnai keliauja iš patalpos į patalpą, ar net į šeimininkų draugų ar artimųjų namus, nenuostabu, kad pultai dažnai pasimeta. Dėl to galimybė valdyti jį išmaniuoju telefonu – seniai laukta. Specialistai neabejoja, kad ateityje tokių universalių išmaniųjų įrenginių matysime vis daugiau.

VIDEO: HOBOT-198 Window Cleaning Robot

Dulkių siurblys išvalo ir orą

Kalbant apie universalumą, šioje srityje neprilygstamas naujai Lietuvoje atsiradęs „CleanMate“ įmonės robotas dulkių siurblys QQ6 KDM. Šis prietaisas yra pasaulyje pripažinto dulkių siurblio „QQ6 plius“ įpėdinis, praturtintas ne tik kokybiškesnėmis dalimis ir programine įranga, bet ir oro valymo ir jonizavimo įrenginiu. Po visus kambarius važinėjantis prietaisas išvalo ne tik grindis, bet ir kambarių orą, tad atskirai to daryti nebereikia. Sutaupomi pinigai atskiriems prietaisams įsigyti ir laikas, reikalingas dviems įrenginiams prižiūrėti.

Tačiau „CleanMate“ inovacijos neapsiribojo vien naujos funkcijos įdiegimu. Lyginant su ankstesnėmis versijomis ir konkurentais, itin didelis dėmesys kuriant QQ6 KDM buvo skirtas visų jo savybių patobulinimui. Robotas apginkluotas ne tik oro jonizavimo įrenginiu, bet ir visu pluoštu kitų funkcijų: patvaresniais ir kliūtis perlipti padedančiais ratukais, atnaujinta programine įranga, kliūčių vengimo sistema, drėgnam valymui skirtais priedais. Jį taip pat galima valdyti išmaniuoju telefonu, taip paverčiant namų ruošą dar lengvesniu užsiėmimu.

VIDEO: High Grade Wet and Dry Robot vacuum Cleaner QQ6KDM WIfi robot control working with Air purifier

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius