Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus savivaldybė siūlo butų su nelegaliais įnamiais ir su įėjimu per langą

Vilniaus savivaldybė pastaruoju metu viešuosiuose aukcionuose siūlo įsigyti nebrangių butų ar negyvenamųjų patalpų išties patraukliose sostinės vietose – Senamiestyje, Naujamiestyje, Užupyje, Žvėryne. Tačiau kai kurie pasiūlymai galimiems pirkėjams turėtų sukelti šypseną ir mintis apie laukiančias problemas. Tarkim, kai parduodamos patalpos yra savavališkai užimtos arba butas neturi įėjimo.
Šv. Stepono g. 8–12
Šv. Stepono g. 8–12 – butas be įėjimo / Vilniaus savivaldybės nuotr.

Negyvenamosios 31,64 kv.m ploto patalpos visiškai netoli Katedros aikštės, Senamiesčio gilumoje – Bernardinų g. 6B name, įsigyti galima už pradinę 45 tūkst. eurų kainą.

Ką su jomis paskui daryti, jau kitas klausimas. Patalpos yra valstybės saugomos nekilnojamosios kultūros vertybės – Namų komplekso – Rytų name, tad bet koks remontas galimas tik pagal įstatymo numatytus reikalavimus. O kur dar įspėjimas, kad patalpos savavališkai užimtos. Nežinia, ar ten malkas susikrovę kaimynai bus išties geranoriški ir lengvai nemokamo sandėliuko atsisakys.

„Nėra patekimo į patalpas“

Dar smagiau bus naujiesiems 12 buto Šv. Stepono g. 8 name šeimininkams. Nedidelis, 37,33 kv.m ploto, butas dviaukščio mūrinio namo pirmajame aukšte parduodamas už palyginti nedidelę pradinę 50,16 tūkst. eurų kainą. Ir vieta patraukli, sparčiai atsinaujinantis rajonas. Tik vienas nedidelis niuansas, nurodomas pardavimo skelbimo pastaboje – „Nėra patekimo į patalpas“.

Tą puikiai iliustruoja ir Vilniaus savivaldybės puslapyje įdėta nuotrauka, kurioje – kopėčiomis į butą bandantis patekti vyras. Nors butas pirmajame namo aukšte, tačiau pakankamai aukštai. O kaip tik kopėčiomis greičiausia ir teks bent iš pradžių į jį lipti, jeigu susigundysite šiuo butu.

Tokie linksmi – tik keli pavyzdžiai. Vasario aukcionuose savivaldybė siūlo įsigyti ne tik nuo miesto centro nutolusiuose rajonuose esančių nedidukų butų, kuriuos tenka nuolat piginti ir bandyti pardavinėti vėl. Šįkart tarp siūlomų yra ir pačiame centre esančių būstų – gana erdvių, už didelę kainą. 

Brangiausias – Žemaitijos g. 5-4 esantis 58,95 kv. m butas, kurio pradinė kaina nustatyta net 108,8 tūkst. eurų. Iš išorės namas atrodo išties patraukliai, bet apšnerkšta laiptinė ir apleisti kambariai tikrai turėtų versti susimąstyti, kiek dar teks investuoti, kol galima bus apsigyventi Senamiestyje.

Remontuoti reikia visus

43,17 kv.m butas J.Basanavičiaus g. 16-52 kainuos ne mažiau nei 66,8 tūkst. eurų. Viduje sukrauti kažkieno daiktai, remonto kambariai nematė daugybę metų, be to, pats butas pusrūsyje.

O štai Jogailos g. 16 parduodamas butas – mansardoje. Nedidelis – 32,12 kv.m, bet ir nelabai brangus, nors yra pačiame Vilniaus centre, pradinė kaina nurodoma 55,68 tūkst. eurų. Tačiau pasižvalgius po vidų dažnam turėtų nusvirti rankos: būstas primena landynę, langai visiškai maži, per patalpas eina šilumos vamzdžiai.

Tik vienas nedidelis niuansas, nurodomas pardavimo skelbimo pastaboje – „Nėra patekimo į patalpas“.

Šaltinių g. 3C namas iš išorės tikrai nekelia jokių teigiamų emocijų, tačiau viduje vaizdas malonus akiai. 50,3 kv. m butas, kurio pradinė kaina nurodoma 69,72 tūkst. eurų, į gatvę žvelgia plastikiniais langais, nėra čia ir senųjų gyventojų paliktų daiktų.

Vilniaus savivaldybė pastaraisiais mėnesiais džiaugėsi aukcionų sėkme. Esą susidomėjimas parduodamu turtu auga, pradinės sumos padidėja kelis kartus, šie pinigai papildo kiaurą savivaldybės kišenę.

Štai gruodį savivaldybė skelbė 35 nekilnojamojo turto aukcionus, iš kurių įvyko kiek mažiau nei pusė – 16. Pradinė bendra parduotų objektų pardavimo kaina buvo 245 780 eurų, o aukcionų metu ji pakilo daugiau nei 100 tūkst. eurų ir objektai parduoti už 368 405 eurus.

Rinkos kaina – didesnė

Aruodas.lt duomenimis, gruodžio mėnesį skelbimuose siūlomos vidutinės parduodamų butų kainos buvo tokios:

Senamiestyje – 2421 euras/kv.m
Naujamiestyje – 1743 eurai/kv.m
Žvėryne – 2121 euras/kv.m

Tai vidutinės kainos, kurios paprastai skiriasi vertinant konkretų objektą ir jo ypatumus – statybą, įrengimą, šildymo sistemą ir kt.

Butų kainos Vilniaus rajonuose

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius