Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

7 interjero dizainerės patarimai, kaip praskaidrinti rudeninę nuotaiką namuose pasitelkiant apšvietimą

Įpusėjant rudeniui mums, kaip ir visiems Šiaurės šalių gyventojams, ima trūkti šviesos, darosi vis sunkiau atsikelti ryte, ilgėja vakarai, ir, visą dieną praleidę ofise, grįžtame į jau tamsius namus. Ima atrodyti, kad trūksta ne tik šviesos, bet ir šilumos bei jaukumo. „Kubinio metro“ interjero dizainerės siūlo aštuonis paprastus žingsnius, kurie padės lengvai prisijaukinti rudenį ir gyventi šviesiau.
Interjero dekoro idėjos / Gamintojo nuotr.
Interjero dekoro idėjos / Iittala nuotr.

1. Žvakės – šiluma ir šviesa

Žvakės šviesa neabejotinai skleidžia šilčiausią šviesos spektrą iš visų jūsų namuose esančių šviesos šaltinių, tad padės sukurti jaukią atmosferą.

Eklektišką žvakių kompoziciją galite sukurti tiesiog spontaniškai sunešę visas namie turimas žvakes ir žvakides į vieną vietą.

Išdėliokite žvakes kertinėje namų erdvėje – ant svetainės stalelio, komodos ar valgomojo stalo. Ši kompozicija taps improvizuotu židiniu, kuris skleis ne tik šviesą ir jaukumą, bet ir truputį tikros ugnies šilumos.

2. Girliandos visus metus

Nelaukite Kalėdų, kad galėtumėte oficialiai įžiebti girliandas! Lempučių girliandos siejasi su šventine nuotaika, vos jas pamačius ūpas iškart pasitaiso.

Girliandas nebūtina kabinti ant Kalėdinės eglutės, jomis galite papuošti lentynas, langus, veidrodį ar vaiko kambarį. Be papildomos šviesos susikursite laukimo nuotaiką ir šieme

4. Šilto spektro lemputės

Paprasčiausias būdas pakeisti apšvietimo sezoną namie – pakeisti visas šalto spektro lemputes į šilto spektro. Šviesa namuose taps gelsvesnė, šiltesnė, po niūros rudeniškos dienos šviesos akys ir protas šioje šviesoje jausis geriau, nevargins ryški šalta šviesa.

5. Papildoma šviesa buitinėse situacijose

Keletas šviesos šaltinių – visuomet geriau nei vienas stiprus šviestuvas. Pati pirma tamsiuoju metų laiku išryškėjanti problema namuose – paprasčiausios šviesos trūkumas buitinėse situacijose.

Įsirenkite LED juostas po pakabinamomis spintelėmis virtuvėje ar po lentynomis drabužinėje ir iškart pasijusite geriau. Galite įsigyti net ir visai paprastas LED juosteles, kurias tereikės priklijuoti lipnia juosta!

Taip pat nereikėtų nuvertinti laiko, kurį praleidžiate vonios kambaryje. Galbūt ten trūksta gero šviestuvo virš veidrodžio arba papildomo šviestuvėlio, kuris leistų išjungti pagrindinę šviesą ir atsipalaiduoti vonioje?

6. Toršerai ir stalinės lempos – maža prabanga, kurią galite sau leisti

Gal svetainėje iki pilnos laimės trūksta tik toršero? Toršeras padės zonuoti apšvietimą, sukurti jaukią atmosferą žiūrint filmą, puoš erdvę. Mėgstate ilgais rudens vakarais skaityti knygas?

Pasirūpinkite, kad turėtumėte tinkamą šviesos šaltinį, neskaitykite tamsoje. Darbo zonoje taip pat be galo svarbu pasirūpinti jūsų akims priimtinu apšvietimo lygiu, o dailus ir išsvajotas stalinis šviestuvas dar ir praskaidrins darbinę nuotaiką.

7. Židinys

Jei norite turėti židinį, bet gyvenate bute ar neturite laiko užsiimti remonto darbais – tikrai ne bėda. Galite įsigyti kompaktišką modernaus dizaino spiritinį židinį, kuris neužims daug vietos ir kuriam nereikės nei kamino, nei malkų. Šis židinys – kilnojamas, tad vasaros sezono metu galėsite juo džiaugtis vakarais terasoje ar balkone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius