-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

E. Mišinytės ir J. Mockutės duetas skandinavišką stilių užliejo pavasario spalvomis

Nacionalinio interjero konkurso finale dalyvaujančios dizainerės Jurgita Mockutė ir Eglė Mišinytė savo skandinaviškam interjerui suteikė saldžių pastelinių prieskonių – visame būste vyrauja švelniai žalva ir rausva spalvos, jos nutupia tai ant lovos atkaltės, tai ant vonios plytelių. Apie jų sukurtą interjerą kalbėjomės 46 kvadratinių metrų bute, naujame Naujamiesčio kvartale „B23“. Šiam būstui dizainerės pačios suprojektavo netgi visus minkštuosius baldus.
E. Mišinytės ir J. Mockutės kurtas interjeras
E. Mišinytės ir J. Mockutės kurtas interjeras / E. Mišinytės ir J. Mockutės vizual.

„Manau, kad jaukų būstą pirmiausia kuria spalvos ir detalės. Tą baltą skandinavišką stilių šiek tiek sušvelninome“, – sakė E. Mišinytė.

„Jaukios žalios spalvos daugiausia bus miegamajame ir vonioje“, – pridūrė J. Mockutė.

Pasirinktos spalvos – „brangesnės“

Bute virtuvė darniai pereina į svetainę. Dizainerės pripažįsta, kad bendra virtuvės ir svetainės erdvė patinka ne visiems – tačiau mažesnio ploto butuose toks sprendimas suteikia didesnės erdvės pojūtį.

„Vieni mėgsta, kad svetainėje nebūtų jokių gaminimo kvapų, jie pagamina maistą uždaroje erdvėje ir tada nešasi kažkur pavalgyti. Kiti mėgsta draugų susibūrimus, kai maistas gaminamas kartu – tada labiau tinka bendra erdvė. Tačiau šiuo atveju, manau, neturėjome kito pasirinkimo, kaip tik kurti bendrą erdvę“, – sakė J. Mockutė.

Kaip vieną iš iššūkių dizainerės įvardina biudžetą – vienoje vietoje norint įsigyti brangesnį daiktą, kitai interjero detalei tenka ieškoti pakaitalo. Tačiau kol kas vaizdas numatomas toks, kokį Nacionalinio interjero konkurso finalo dalyvės sukūrė savo vizualizacijoje.

„Pasirinkome pastelines spalvas ir paaiškėjo, jog plokštės, kurios dažomos tokiomis spalvomis, turi būti šiek tiek brangesnės. Tai kilstelėjo kainą ir automatiškai reikia ieškoti kur ką sumažinti kitoje srityje. Tačiau viskas įmanoma. Nusprendėm, kad spalvos yra vienas svarbiausių elementų mūsų interjere, o kažkuris elementas yra mažiau svarbus – tada toje srityje galima ir pataupyti“, – apie tai, kaip talpinasi į nustatytą biudžetą pasakojo J. Mockutė.

Asmeninio archyvo nuotr./Jurgitos Mockutės ir Eglės Mišinytės komanda
Asmeninio archyvo nuotr./Jurgitos Mockutės ir Eglės Mišinytės komanda

Sofa ir lova – dizainerių kūrybos vaisiai

Antras iššūkis – laikas. Butams įrengti skirti du mėnesiai. Statybininkai dėl to nesiskundžia, tačiau prekių gamintojai – tik skėsčioja rankomis.

„Jei tai būtų koks nors mūsų užsakovas, galbūt jis ir sutiktų laukti šviestuvų du mėnesius. Tačiau čia negalime sau to leisti. Dėl šios priežasties tenka keisti kai kurias detales“, – kalbėjo E. Mišinytė.

Dizainerė sako, kad jos negaišo laiko kelionėms po baldų parduotuves ir pačios suprojektavo bei užsakė minkštuosius baldus – sofą ir lovą. J. Mockutė priduria, jog dažniausiai baldai projektuojami visuomeninėms erdvėms – privačiuose butuose toks sprendimas pritaikomas retai.

„Ir mums pačioms bus labai įdomu pamatyti rezultatą“, – sakė J. Mockutė.

Miegamajame dizainerės lovą projektavo prie pat lango ir prie jos priderino švelniai žalsvą kampinę atkaltę. Ją tarsi pratęsia rausva spalva – tokiu būdu miegamasis spalviškai padalinamas į dvi dalis – apatinę ir viršutinę. Miegamojo akcentai – apvalūs vario spalvos staliukai bei jų formą atkartojantis veidrodis. Ties naktiniu staliuku suplanuoti du apvalūs vario spalvos šviestuvai.

„Bandėme skirtingose erdvėse išskirti skirtingus akcentus, nors visą interjerą jungia tos pačios spalvos. Miegamajame akcentu tampa šviestuvai, svetainėje – pačios spalvos. Čia įsijungia ir šiek tiek pilkos spalvos, beje, dar vienas akcentas – lietuvių menininkės paveikslo reprodukcija. Tikiuosi, jis bus“, – nerimavo E. Mišinytė.

E. Mišinytės ir J. Mockutės vizual./E. Mišinytės ir J. Mockutės kurtas interjeras
E. Mišinytės ir J. Mockutės vizual./E. Mišinytės ir J. Mockutės kurtas interjeras

Lietuvių skonį ugdo „Pinterest“

Dizainerės dėkingos bendrovei „Hanner“, kad joms buvo leista visiškai perplanuoti vonią, pakeisti vandens įvadų vietą.

„Mums atrodė, kad iš pradžių vonioje viskas buvo tarsi išmėtyta – kiekviename kampe po vieną santechnikos prietaisą. Mes skalbimo mašiną paslėpėme nišoje, nes manome, kad buitiniai prietaisai interjero nepuošia. Niša susilygino su dušu, tada po kaire palikom praustuvę, o po dešine – unitazą“, – kalbėjo J. Mockutė.

O kokio būsto iš dizainerių dažniausiai pageidauja lietuviai? Merginos šypsosi, jog pagrindinis prašymas, kurį jos girdi: „kad būtų jauku“. Visa bėda, kad kiekvienas žmogus jaukumą įsivaizduoja skirtingai.

„Yra du žmonių tipai: vienų darbas yra intensyvus, čia grįžę jie nori pailsėti ir matyti kuo mažiau daiktų. Kiti – tokie, sakyčiau, „namų žmonės“. Jiems namuose tiesiog privalo būti daikčiukų, daiktelių... Mus džiugina tendencija, kad žmonių skonis lavėja“, – sakė J. Mockutė.

„Čia mums turbūt padeda tokios svetainės, kaip „Pinterest“, – juokėsi E. Mišinytė. – Jie mato daug įvairių, gerų pavyzdžių, tuomet nori to savo namuose.“

Savo stilių dizainerės apibūdino kaip skaninavišką minimalizmą, tačiau kurdamos mėgsta jį perpinti ir su kitokių stilių elementais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius