Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gintarė Jarmalavičiūtė: šiuolaikinis interjeras su natūralumo prieskoniu

Keturios dizainerės bendrovės „Hanner“ statomame Naujamiesčio kvartale „B23“ jau pradėjo darbus. Vos per porą mėnesių jos turės įgyvendinti savo kurtas interjero koncepcijas ir įrengti keturis butus. Pirmoji finalininkė – dizainerė Gintarė Jarmalavičiūtė, sako dažniausiai kurianti modernius interjerus su gamtos motyvais.
Svetainė
Svetainė / Gintarės Jarmalavičiūtės vizual.

Šiuo metu įrenginėjamam 58 kvadratinių metrų butui G. Jarmalavičiūtė parinko modernius baldus, ramias spalvas, daug medžio ar medžio imitacijos faktūrų.

„Savo interjerą kūriau miesto žmogui, o jo amžius – nesvarbus. Dauguma mano interjerų turi gamtos motyvą. Juk visi gerai jaučiamės gamtoje, tad kai namuose atsiranda šiek tiek gamtos motyvų, taip pat jaučiamės ir juose“, – sako dizainerė.

Sienelė išsprendė kelias problemas iškart

Pagrindinis iššūkis bute, kurio interjerą sukurti patikėta šiai dizainerei, jos teigimu buvo televizoriaus vieta.

„Jis buvo numatytas tokioje vietoje, kad sėdėdamas ant sofos turėtum pasukti galvą į šoną, kad galėtum žiūrėti televizorių. Taip pat ne itin patogu buvo tai, jog tuomet televizorius stovėtų priešais vitrininius langus, – sakė G. Jarmalavičiūtė. – Siekiau, kad būtų patogu žiūrėti televizorių, tačiau tuo pačiu, kad mano sprendimas neapkrautų erdvės. Kad interjeras nebūtų apstatytas sunkiais baldais, pro kuriuos kaskart reikėtų pralįsti. Žmogus savo namuose turi judėti laisvai.“

Būtent dėl šios priežasties dizainerė sukūrė dalinai virtuvę nuo svetainės atskiriančią sienelę. Šis sprendimas buvo vienas išskirtinių jos interjero bruožų, akivaizdu, patikęs dizainerių darbus vertinusiems skaitytojams. Tačiau G. Jarmalavičiūtė pripažįsta, jog tam, kad atrastų tokį sprendimą, teko sukurti kelis interjerų variantus.

„Šis televizorius sukiosis. Tai leis jį žiūrėti ir iš virtuvės pusės, ir iš svetainės pusės. Taip pat žmogus galės žiūrėti tiesiai į televizorių. Ta sienelė, manau, palengvins gyvenimą būsimiems šeimininkams“, – sakė pašnekovė.

G. Jarmalavičiūtė iš patirties žino, jog moterys dažnai pageidauja dar vieno nedidelio televizoriaus virtuvėje – kad jis sudarytų tam tikrą foną ruošiant maistą. Šiuo atveju, antro televizoriaus neprireiks, nes vienas prietaisas bus naudojamas svetainės ir virtuvės erdvėse.

Trečiasis kambarys – darbo arba vaikų

Dar viena akį traukianti detalė – paukščio piešinys miegamajame, virš dvigulės lovos.

G. Jarmalavičiūtė teigia, jog jau žino, kas nupieš šį vaizdą ir yra įsitikinusi, jog realybėje jis atrodys dar įspūdingiau, nei vizualizacijose.

„Paukštį pieš nuostabios menininkės „Apuka“. Foto tapetų ar apskritai tapetų nelabai mėgstu, todėl stengiuosi atrasti įdomesnių sprendimų. Piešinys bus individualus, kurtas būtent šiam interjerui“, – sakė G. Jarmalavičiūtė.

Gintarės Jarmalavičiūtės vizual./Miegamasis
Gintarės Jarmalavičiūtės vizual./Miegamasis

Šiai dizainerei, priešingai nei daugeliui kitų konkurso dalyvių, teko įrengti ne dviejų, o trijų kambarių butą. Trečiąjį kambarį G. Jarmalavičiūtė stengėsi dekoruoti taip, kad jis tiktų dviem funkcijoms – arba kaip darbo, arba kaip vaiko kambarys.

„Kambaryje yra rašomasis stalas ir viena miegama vieta. Sofą parinkau melsvą, kad, jei tektų gyventi vaikui, interjeras nebūtų toks visiškai darbinis, oficialus“, – sakė G. Jarmalavičiūtė.

Vonios kambario erdvei G. Jarmalavičiūtė pasirinko vonią, o ne dušo kabiną.

„Tiesiog svarsčiau, jog jei atsikels šeima su vaiku, vonios jiems tikrai reikės, – savo pasirinkimą paaiškino dizainerė. – Kai kuri vieno kambario butą, gali prognozuoti, jog vaikų ten vargu ar bus. Tačiau kai tai yra trijų kambarių butas, greičiausiai jį rinksis gausesnė šeima.“

Atsisako klasikinių interjerų

Natūralaus medžio tema „keliauja“ per visą G. Jarmalavičiūtės interjerą, nepamiršdama užsukti ir į vonią – čia bus išklotos medžio imitacijos plytelės, su nedidele mozaikinių plytelių juosta. Tuo metu miegamojo sienelė bus dekoruojama medžio lentomis.

„Interjeruose mėgstu gamtos temą. Ji patinka ir man, ir žmonėms. Jei interjere yra medis, akmuo (plytos ar skalūnas) – iškart jaukiau“, – svarstė dizainerė.

G Jarmalavičiūtė teigia tiksliai žinanti, kur pirks svetainės, valgomojo, virtuvės baldus, pertvarą televizoriui bei vonios spinteles.

„Reikėjo ne tik vizualizuoti interjerą, tačiau ir labai konkrečiai apskaičiuoti sąmatą, kad tilpčiau į tą biudžetą, kuris yra duotas“, – sakė dizainerė.

Dvi Nacionalinio interjero dizaino konkurso finalininkės butus pasirinko įrengti klasikiniu stiliumi. G. Jarmalavičiūtė sako, kad jos stilius – priešingas, ją traukia modernūs šiuolaikiniai interjerai, naujausios tendencijos.

„Tikrai nesu klasikinių interjerų kūrėja, ir gavusi tokį prašymą netgi atsisakau dirbti. Tiesiog išsigryninau, jog man tai nėra įdomu. Esu šiuolaikinio modernaus interjero kūrėja. Manau, kad tokiu atveju turiu daugiau kūrybinės laisvės, nes klasikinis interjeras tave šiek tiek apriboja“, – sako dizainerė.

Kokius interjerus mėgsta lietuviai?

Todėl ji renkasi kurti modernius interjerus, tačiau gamtos motyvai, natūralios medžiagos yra vienas iš jos „arkliukų“ – gamtos alsavimą pajusite kiekviename G. Jarmalavičiūtės kurtame būste.

Paklausta, ko dažniausiai pageidauja lietuviai, Gintarė juokiasi, kad į šį klausimą niekas nežino atsakymo.

„Seku tendencijas ir, žinoma, gamintojai kasmet pristato naujas spalvas, kitas naujoves. Į Lietuvą viskas ateina vėliau. Pavyzdžiui, šiuo metu atėjusi tokių pilkų, pilkšvai juodų interjerų mada. Tačiau pilka spalva sugeria šviesą ir šiek tiek mažina erdvę. Nors mano šiam konkursui kurtame interjere yra pilkos, tačiau ji derinama su kitomis spalvomis, jos nėra daug. Tačiau kai padaromi šviesūs, balti interjerai, visi skundžiasi, kad tai nepraktiška ir jautiesi kaip ligoninėje. Jei pilka – tada per niūru. Atspėti, kas lietuviams patinka yra neįtikėtinai sunku. Na, tik natūralų akmenį, medį ir tekstilę dažniausiai mėgsta visi“, – šypsodamasi pokalbį užbaigė G. Jarmalavičiūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius