Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

K.Kuoras: medžio masyvo baldai išgyvena renesansą

Prieš kelis dešimtmečius pasaulį apėmusi greito maisto, greitos mados populiarumo banga netruko užlieti ir baldų pramonės. Namus ir butus užplūdo iš pigiausių medžiagų gaminti baldai, tačiau pastaruoju metu tendencijos vėl keičiasi ir namus įsirenginėjantys ar atnaujinantys žmonės vis dažniau gręžiasi į ilgaamžius medžio masyvo baldus. „Medžio masyvo baldai šiuo metu išgyvena renesansą“, – pradėdamas pokalbį patikina „Ūko baldų“ vadovas Kęstutis Kuoras.
Medžio masyvo baldai išgyvena renesansą
Medžio masyvo baldai išgyvena renesansą / Projekto partnerio nuotr.
Temos: 2 Baldai Interjeras

Vertinami mažai apdoroti baldai

„Visais laikais baldai buvo gaminami iš medžio. Visi brangiausi antikvariniai baldai yra mediniai. Vėliau buvo pradėtos naudoti įvairios kitos medžiagos, o dabar vėl grįžtama prie tradicijų. Amerikiečių namuose ši tendencija ypač pastebima. Juose apstu ne tik medinių baldų, bet ir medinių interjero detalių ar netgi viso medinio interjero“, – pasakoja K.Kuoras.

Projekto partnerio nuotr./Medžio masyvo baldai išgyvena renesansą
Projekto partnerio nuotr./Medžio masyvo baldai išgyvena renesansą

Anot pašnekovo, anksčiau medieną buvo įprasta kuo labiau apdoroti lakuojant ar dažant. Šiandien klientai kur kas labiau vertina, iš pažiūros, mažai apdirbtus, sintetinėmis dangomis ir dažais nepadengtus gaminius. Siekiant išlaikyti kuo natūralesnę paviršiaus struktūrą, medžio baldai yra tik lengvai alyvuojami ar impregnuojami natūraliais impregnantais. Šiuo metu vis labiau populiarėja įvairios medžio sendinimo technologijos. Sendinimo metu pasiekiamas efektas, kuris padeda išgauti gerą estetinę išvaizdą ir ilgus metus ją išlaikyti nepakitusią. Sendinimo technologijų yra labai įvairių. Dauguma jų sukurtos remiantis natūraliai gamtoje vykstančiais procesais.

„Mes įvairius procesus tiesiog pagreitiname. Pavyzdžiui, egzistuoja labai reta, vadinamojo juodojo ąžuolo mediena, kuri randama gamtoje – pelkėse, vandens telkinių dugne, kur medis išguli šimtus ar tūkstančius metų. Iš tokios medienos pagamintas daiktas nesikraipo ir yra labai patvarus. Tokia mediena parduodama kilogramais ir yra brangesnė už bet kokią kitą. Ištyrinėjus gamtoje vykstančius procesus, gana natūraliomis technologinėmis priemonėmis galima išgauti panašių savybių ir išvaizdos medieną. Įvairiomis technologijomis pasiekiama svarbiausių medžio savybių stabilizacija – jis nepūva, nesikraipo, tampa stipresnis ir atrodo gerai“, – aiškina K.Kuoras.

Projekto partnerio nuotr./Medžio masyvo baldai išgyvena renesansą
Projekto partnerio nuotr./Medžio masyvo baldai išgyvena renesansą

Tvirti, ekologiški ir beveik amžini

„Ūko baldų“ vadovas išskiria ne vieną medžio masyvo baldų privalumą. Jo vertinimu, iš tokios žaliavos kokybiškai pagaminto baldo vertė bėgant metams tik kyla. „Jei baldai pagaminti patyrusių meistrų, jie neabejotinai turės išliekamąją vertę. Tokius baldus galima perduoti iš kartos į kartą. Pavyzdžiui, indauja, darbo ar pietų stalas, rūbų spinta gali tapti netgi šeimos relikvija“, – sako pašnekovas.

Antras neabejotinas pranašumas – tokie baldai lengvai prižiūrimi, remontuojami ar restauruojami. K.Kuoras pastebi, kad iš baldinių plokščių pagaminti gaminiai dėvisi kur kas greičiau, jų dažyti paviršiai lengvai pažeidžiami ir sunkiau prižiūrimi ir nerestauruojami. „Medžio masyvo baldams nekenkia jokie įbrėžimai, įskilimai. Priešingai, jie suteikia papildomo žavesio. Panašiai kaip ir sendinti, garinti džinsai – ilgiau dėvimi jie tampa unikalesni ir labiau atspindi savininko individualumą“ – palygina verslininkas. Tokie baldai yra vienetiniai. Medis dažnai vertinamas dėl unikalaus rašto – jo piešiniai, kaip ir pirštų antspaudai, yra neatkartojami.

Projekto partnerio nuotr./Medžio masyvo baldai išgyvena renesansą
Projekto partnerio nuotr./Medžio masyvo baldai išgyvena renesansą

Trečia, tai ir patys ekologiškiausi baldai. „Mediena – tai itin ekologiška medžiaga, tinkama ir alergijų kamuojamiems žmonėms. Jos atsargos iš esmės yra neribotos, nes nuolat atsinaujina. Šiuo metu mediena yra santykinai atpigusi, nes jo beprasmiškas vartojimas pramonėje sumažėjo“, – tikina pašnekovas.

Neabejotina, kad tai ir labai tvirta žaliava. Kuo medis augęs lėčiau, atšiauresnėmis sąlygomis, tuo jis yra stipresnis. Šiaurėje augę medžiai yra daug tvirtesni nei pietuose.

K.Kuoras taip pat pastebi, kad medžio masyvo baldai klientams beveik nepabosta, nes tinka bet kokiame interjere. „Medžio masyvo baldai arba medienos elementai vietą pastaruoju metu atranda ne tik klientų namuose, bet ir visuomeninėse erdvėse: parduotuvėse, restoranuose, biuruose“, – tikina įmonės atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius