Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kokios tendencijos vyraus 2017-ųjų metų būsto interjere?

Kasmet interjero dizaino kūrėjai išskiria tendencijas, kurios bus ryškios tų metų būstų interjeruose. Tai – spalvos, medžiagos, faktūros, daiktų deriniai bei įvairios, interjerą papildančios detalės. Apie tai, kokias interjero idėjas bei koncepcijas išvysime 2017 metais kalbiname „Nacionalinio interjero konkurso 2017“ dalyves – Agnę Kisielienę ir Gintarę Jarmalavičiūtę.
Idėjos namams / 123rf nuotr.
Idėjos namams / 123rf nuotr.
Asmeninio archyvo nuotr./Agnė Kisielienė
Asmeninio archyvo nuotr./Agnė Kisielienė

„Šiais metais dar labiau įsiveržia natūralūs paviršiai – įvairios medienos raštų faktūros, betonas, metalas, odos imitacija baldinėse plokštėse. Siūloma rinktis iš dar didesnio medžiagos tekstūrų imitacijos pasirinkimo“, – pastebi interjerų kūrėja A.Kisielienė.

Jos teigimu, pastaruoju metu daug dažniau nei natūrali mediena yra naudojamos medžio plokštės.

„Plokštė yra kur kas atsparesnė braižymams, įdaužimams, o kartu ir pigesnė nei natūralus medis, – argumentuoja interjero dizainerė. – Plokštės naudojamos ne tik baldams, bet ir sienų fasadams, lubų sprendimams.“

A.Kisielienė pastebi, jog vis daugiau gamintojų pateikia laminuotų drožlių plokščių, kuo labiau primenančių natūralų medį (turinčių gilesnę tekstūrą) pasiūlą. Be to, galima rasti ir šukuoto medžio tekstūrų pavyzdžių.

Kalbėdama apie interjero kūrimui naudojamas medžiagas, interjero dizainerė Gintarė Jarmalavičiūtė papildo, jog būsto erdvėse didesnis dėmesys šįmet skiriamas didelio formato plytelėms ir marmurui.

Favorite išlieka pilka

„2017 metų spalva pažymima pilkšvai mėlynai, dar minima gili žalia spalva. Tačiau vis dar populiaria išlieka pilka spalva, o virtuvės baldų madose vyrauja juoda“, – teigia G.Jarmalavičiūtė.

Pilkšvai juodos virtuvės interjeras / G.Jarmalavičiūtės kurtas interjeras
Pilkšvai juodos virtuvės interjeras / G.Jarmalavičiūtės kurtas interjeras
Pilkšvai juodos virtuvės interjeras / G.Jarmalavičiūtės kurtas interjeras
Pilkšvai juodos virtuvės interjeras / G.Jarmalavičiūtės kurtas interjeras
Pilkšvai melsi atspalviai interjere / G.Jarmalavičiūtės kurtas interjeras
Pilkšvai melsi atspalviai interjere / G.Jarmalavičiūtės kurtas interjeras

Kodėl pilka spalva vis dar yra tokia populiari? „Ji puikiai dera su visomis ryškiomis spalvomis, mediniais paviršiais, kas suteikia jaukumo ir dar labiau pabrėžią pilkos spalvos grožį“, – papildo A.Kisielienė.

Tačiau juokaudama priduria, jog taikant šią spalvą nereiktų persistengi, antraip „gyvenimas taps pilkas, pilkoje aplinkoje“. Pilkus atspalvius gali papildyti safyro žalumo spalva, neryškiai salotinė žalia, terakota, tamsiai mėlyna, sodri violetinė, dominuojančios minkštuose balduose.

Virtuvės interjere vyraus melsvai pilki ir skaisčiai geltoni atspalviai. Kaip ir visame interjere, bus madinga šviesi žalia spalva, taip pat tamsesni tonai ir netgi juoda.

„Sakoma, kad juoda yra „nauja balta“. Taip tarsi pabrėžiama, kad vyravusius baltus atspalvius virtuvėje keičia juodi“, – antrina G.Jarmalavičiūtė.

Egzotikos detalės interjere

A.Kisielienės teigimu, 2017-ųjų interjere gali vyrauti ir egzotiškos, rytietiškus motyvus atliepiančios interjero detalės: „Tai gali būti Maroką primenantys užuolaidiniai audiniai, kilimai, staliukai, Rytų raštus primenančios frezuotos pertvaros.“

Jaukumą taip pat gali sukurti ir spalvingi tekstilės elementai – pagalvėlės su paukščiais, augalais, paplūdimių vaizdais ar plunksnų motyvais. Gamtos įkvėpti vaizdiniai gali rastis ir užuolaidose.

„Prie tokio stiliaus dera pinti ar kiti lengvi, nemasyvūs baldai. Norint, kad tokio stiliaus interjeras nebūtų perspaustas, reiktų pasirinkti kelias dominuojančias spalvas ir jas derinti tarpusavyje. Raštai neturėtų atsirasti ant kiekvieno audinio ir baldo – reiktų pasirinkti keletą akcentų“, – kaip egzotiškas detales derinti interjere pataria A.Kisielienė.

Ji taip pat siūlo nepamiršti ir tikrų augalų: „Augalai dar labiau suteiks tikros egzotikos įspūdį. Galima kabinti mažų vazonėlių kompozicijas su augalais, ar įkomponuoti didesnes gėles kambario kampe. Taip pat tinka įvairūs rankų darbo aksesuarai.“

Nesivadovauti aklai

Asmeninio archyvo nuotr. /Interjero dizainerė Gintarė Jarmalavičiūtė
Asmeninio archyvo nuotr. /Interjero dizainerė Gintarė Jarmalavičiūtė

„Renkantis rūbus, kuriuos galime keisti kas sezoną, atsižvelgti į madą yra paprasčiau. Sudėtingiau – sukurti tokią namų aplinką, kurioje galėtume gyventi ne vienerius metus“, – atkreipia dėmesį G.Jarmalavičiūtė.

Ji pataria aklai nesivadovauti tendencijomis, kurios yra madingos tais metais, bet ieškoti kompromiso – naujovių, kurios derėtų su ilgaamžiais sprendimais.

„Skatinu kurti šiuolaikiškas erdves, kurios būtų funkcionalios ir jaukios. Todėl net ir žinodama, jog šiuo metu yra populiaresni tamsesni, tarsi prigesinti interjerai, siūlau rinktis atviresnes ir šviesesnes erdves“, – teigia interjero dizainerė.

G.Jarmalavičiūtės pastebėjimu, globalizacijos laikais, kai visi pasaulio dizaineriai ima vadovautis bendromis pasaulinėmis tendencijomis, interjerai, kuriami Singapūre ar Paryžiuje, nejučiomis ima panašėti.

„Viskas suvienodėja ir tampa nebeįdomu, todėl ieškantiems autentikos – būtų sveika paieškoti savo stiliaus, – įsitikinusi interjerų kūrėja. – Nacionalinis interjeras yra ne tas, kuris vejasi pasaulines tendencijas, o labiau toks, kuris atspindi mūsų tautos savitumą.“


Dėmesio! Skaitytojams primename, jog už labiausiai patikusius „Nacionalinio interjero konkurso 2017“ interjerus bus galima balsuoti vasario 17 – kovo 2 dienomis.

Susipažinti su konkurso dalyviais, jų pateiktomis koncepcijomis bei įvertinti labiausiai patikusias interjero idėjas galite čia.

Nacionalinį interjero konkursą jau antrus metus iš eilės inicijuoja investicijų į nekilnojamąjį turtą bendrovė „Hanner“, šiemet konkurso darbai bus realizuoti „B23“ projekte Naujamiestyje.

Keturi daugiausiai portalo 15min skaitytojų balsų surinkę konkurso dalyviai pateks į antrąjį etapą ir realizuos savo idėjas ir sukurtas interjero koncepcijas, įrengiant butus pagal pateiktus brėžinius.

Gegužės mėnesį numatyto antrojo etapo balsavimo metu paaiškės, kuris iš įgyvendintų interjero sprendimų bus paskelbtas nugalėtoju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius