Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meniškoms sieloms skirtas industrinis buto interjeras Užupyje

Interjero projektavimo kūrybinės grupės „In.formus“ dizainerės Kristina Česonytė ir Raminta Kupčiūnaitė gavo užsakymą sukurti originalaus dizaino, savito charakterio, modernias tendencijas atitinkančio 62,6 m² buto Užupyje interjerą. Namai skirti nuomoti, tad kartu jie privalėjo būti maksimaliai funkcionalūs bei praktiški. Pats Vilniaus miesto rajonas padiktavo įsivaizduojamų nuomininkų charakteristiką – tai šiuolaikiški, kūrybingi žmonės, mėgstantys išskirtinį gyvenimo būdą.
Industrinis buto interjeras Užupyje
Industrinis buto interjeras Užupyje / Leono Garbačausko nuotr.

Buto erdvės ir planavimo išskirtinumas paskatino dizaineres rinktis industrinį stilių. Lofto interjeras kurtas pasitelkiant visus industrinius elementus, jų negludinant, negražinant ir nepataikaujant visų taip liaupsinamam „namų jaukumui“. K. Česonytė išsikėlė uždavinį su ribotais ištekliais gauti maksimalų efektą. Apdailos medžiagos, šviestuvai, baldai buvo renkami atsižvelgiant į kainą. Dėl dizainerių profesionalumo bei kūrybingumo daugelis priimtų sprendimų buvo tikrai drąsūs ir traukiantys akį. Pavyzdžiui, beveik visi interjere naudojami šviestuvai išties skirti laukui arba apšviesti gamybines patalpas. Pasak merginų, buvo stengiamasi sukurti pojūtį, labiau primenantį gyvenimą studijoje, o ne įprastame bute. Siekiant pabrėžti statybines konstrukcijas, miegamojo lubos net neglaistytos, tik atsainiai nudažytos. Po antresole įrengta erdvi drabužinė. Laiptai gali būti naudojami kaip lentynos.

Šiame bute pagrindinį vaidmenį vaidina funkcija ir industrinis tikrumas. Interjero dizainerių vaizduotėje būsto nuomininkai galėtų būti intensyviai kuriantys žmonės, galbūt net dirbantys namuose. Didelė erdvė antresolėje su daugybe lentynų ant sienos puikiai atstotų namų biurą.

62,6 m² – tarsi visai nedaug, tačiau šiame bute, regis, telpa viskas, ko reikia, ir dar lieka vietos fantazijai pasireikšti. K. Česonytės teigimu, svarbiausia įmantriomis faktūromis neperkrauti sienų ir grindų. Atsargiai reikia elgtis renkantis pakabinamuosius šviestuvus bei jų kiekį, nes jie labai „suvalgo“ erdvę. Nors šiuo metu nemadingi, o ir menkai praktiški dėl pirštų atspaudų, lygūs, blizgūs paviršiai, vizualiai jie smarkiai praplečia erdvę ir suteikia šviesos tamsioms patalpoms. Visada tiks šviesios spalvos.

Projektas dalyvauja konkurse: „Metų interjeras / Auksinė paletė'16“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius