Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip namus padaryti saugius senjorams? 

Griuvimai – viena didžiausių grėsmių vyresnio amžiaus žmonių sveikatai, gyvybei ir savarankiškumui, sako profesorius Alvydas Unikauskas. Pasaulyje atlikti tyrimai rodo, kad kas trečias 65 metų ar vyresnis asmuo susižaloja griūdamas ne mažiau kaip kartą per metus. 
Senjorai
Senjorai / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Temos: 3 Senjorai Namas Butas

Skirtingų tyrimų rezultatai rodo, kad griuvimų padariniai yra labai įvairūs – galvos traumos, kaulų lūžiai, o tai sukelia ilgalaikį nejudrumą ar net mirtį.

Norint išvengti buityje patiriamų traumų būtina pasirūpinti saugia namų aplinka. Sveikatos specialistai pažymi, kad nelaimės priežastimi dažnai tampa nepatogi avalynė, ilgi drabužiai, slidūs laiptai ar nepatogus buto suplanavimas.

Tai – ypač aktualu tiems, kurie dėl vartojamų vaistų ar sveikatos problemų labiau rizikuoja nugriūti. Sveikatos specialistai vienbalsiai pritaria, kad dažniausiai susižeidžia tie asmenys, kurie gyvena vieni.

Senjorai namuose gali pargriūti, jei yra nepritvirtintų kilimų, taip pat mažų kilimėlių. Geriausia, anot specialistų, vengti bet kokių kilimų.

Patarimai, kaip apsaugoti senjorus nuo griuvimų, kaip išsivaduoti iš spąstų namuose, ir skaudi 92 metų vienišos Kazimieros istorija – laidoje „Klauskite daktaro“.

VIDEO: Kaip namus padaryti saugius senjorams? 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius