Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

8 Lietuvos krepšininkai, išbandę nekilnojamojo turto verslą

Buvę garsūs Lietuvos krepšininkai per karjerą uždirbtus pinigus nusprendžia investuoti į nekilnojamąjį turtą – stato viešbučius, poilsio namus, kaimo turizmo sodybas bei daugiabučius. Arvydas Macijauskas, Saulius Štombergas, Arvydas Sabonis, Kęstutis Šeštokas – tai tik kelios pavardės žinomų ir jau karjerą baigusių krepšininkų, kurie savo uždirbtus pinigus nusprendė investuoti į nekilnojamąjį turtą. Tiesa, nuo jų neatsilieka ir jaunieji talentai.
Sausio 13-osios gatvėje šalia Karoliniškių gimnazijos atidaryta lauko krepšinio aikštelė
Krepšinio aikštelė šalia Karoliniškių gimnazijos / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Saulius Štombergas stato daugiabučius

Klaipėdietis, karjerą baigęs krepšininkas ir treneris Saulius Štombergas kartu su broliu pradėjo plėtoti turto projektą „Saulės butai“ Klaipėdoje. Jam priklausanti bendrovė „Force Palace“ planuoja pastatyti daugiabučius, kuriuose rinkai bus pristatyti 236 butai. Į projektą planuojama investuoti 6 mln. eurų. Taip pat, jei pasiteisins projektas, numatoma ir tolesnė jo plėtra.

Tai ne pirmas S.Štombergo bandymas užsiimti nekilnojamuoju turto verslu. 2004 metais buvęs krepšininkas įsigijo Klaipėdos centre, ties Sausio 15-osios ir Taikos prospekto sankryža 21 aro dydžio sklypą. Čia planavo statyti 11-os aukštų pastatą su 73 vietomis automobiliams. Tačiau planų neįgyvendino dėl užklupusios krizės: 2009 metais sklypą nuspręsta parduoti.

Bendrovės vizualizacija /S.Štombergo projektas Klaipėdoje „Saulės butai“
Bendrovės vizualizacija /S.Štombergo projektas Klaipėdoje „Saulės butai“

Arvydas Macijauskas investuoja į viešbutį

Buvęs krepšininkas Arvydas Macijauskas patvirtino ketinantis Vilniaus senamiestyje, buvusiame Higienos instituto pastate Etmonų gatvėje, šalia „Lėlės“ ir Jaunimo teatrų, statyti viešbutį. Pernai lapkritį pastatą iš Turto banko jis įsigijo už 1,23 mln. eurų.

BNS skelbė, kad jo įmonė „Atlantic Invest“ ketina renovuoti dviaukštį pastatą su mansarda ir jame įrengti 24–28 viešbučio kambarius. Tačiau kada pastato rekonstrukcija prasidės, dar neaišku, teigiama, kad tai gali įvykti ir po metų.

A.Macijauskas Vilniuje turi ir daugiau nekilnojamojo turto, kurį nuomoja.

Kęstutis Šeštokas laukia turistų

Kitas profesionalaus krepšininko karjerą baigęs krepšininkas Kęstutis Šeštokas Molėtų rajone valdo kaimo turizmo sodybą „Pas Šeštoką“.

K.Šeštokas kartu su žmona Diana, kuri paveldėjo sklypą iš močiutės, investavo krepšinio aikštelėje uždirbtus pinigus. Pas žinomą krepšininką vyksta vestuvės, kitokio pobūdžio renginiai. Šiuo metu iki 2017 metų balandžio mėnesio sodyboje vyksta atnaujinimo darbai.

Šarūnas Marčiulionis jau pasitraukė iš NT verslų

Šarūnas Marčiulionis – vienas žinomiausių verslininkų ir krepšininkų – 1992 metais Vilniuje atidarė viešbutį „Šarūnas“, tačiau pernai spalį jį uždarė ir pardavė statybų bendrovei „YIT Kausta“ du sklypus Raitininkų gatvėje. Čia buvo įsikūrusi ir krepšininko vardo akademija. Dabar teritorijoje planuojami daugiabučiai.

Google street view nuotr./„Šarūno“ viešbutis
Google street view nuotr./„Šarūno“ viešbutis

Žiniasklaidoje taip pat skelbta, kad krepšininkas dar anksčiau valdė ir žemės sklypą tarp Raitininkų gatvės ir Neries upės. Lengvatinėmis sąlygomis tik atgavus nepriklausomybę nupirktame 3,5 ha sklype NBA lygos krepšininkas planavo statyti sporto ir sveikatingumo kompleksą, tačiau po dešimtmečio jis sklypą pardavė minėtai „YIT Kausta“, kuri teritorijoje pastatė daugiabučius.

Taip pat krepšininkas kartu su ukrainiečiu verslininku Dmitrijumi Buriaku investavo į verslo ir pramogų kompleksą „Forum Palace“. Pastačius pastatą iš projekto jis pasitraukė 2004 metais.

Arvydo Sabonio sėkmės ir nesėkmės

Per karjerą uždirbtus pinigus dabartinis Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis žinomas ne tik dėl savo išskirtinio talento krepšinio aikštelėje, bet ir dėl nesėkmių nekilnojamojo turto rinkoje.

Uždirbtus pinigus jis investavo į kelių bendrovių akcijas ir nekilnojamąjį turtą Kaune. Žinomiausia istorija – dėl nelegaliai iškilusių botelių Preiloje, kuriuos vėliau Aukščiausiasis Teismas įpareigojo nugriauti.

Viešbučio „Pušų paunksnėje“ nuotr./Keturių žvaigdučių apartamentai viešbutyje „Pušų paunksnėje“
Viešbučio „Pušų paunksnėje“ nuotr./Keturių žvaigdučių apartamentai viešbutyje „Pušų paunksnėje“

A.Sabonis kartu su žmona Ingrida nuo 1998 metų Palangoje valdo keturių žvaigždučių viešbutį „Pušų paunksnėje“.

Jonas Valančiūnas ir Mindaugas Katelynas nesėkmingai pirko sklypą

Nuo karjeras baigusių krepšininkų neatsilieka ir jaunieji šalies talentai. Tiesa, kol kas nesėkmingai. 15min skelbė, kad Jonas Valančiūnas ir jo bičiulis krepšininkas Mindaugas Katelynas ketino pirkti sklypą Vilniaus draustinyje Aukštagirio gatvėje. Vėliau paaiškėjo, kad jis gali būti suformuotas neteisėtai.

Dabar aukštaūgiai bylinėjasi dėl sandorio ir siekia atgauti sumokėtą avansą – apie 130 tūkst. eurų. Tiek Lietuvos rinktinės „centras“ su bičiuliu sumokėjo kaip avansą už sklypą, tačiau vėliau persigalvojo ir nutarė žemės nepirkti.

Regia.lt nuotr./VTPSI nustatė, kad statinių registravimui Aukštagirio g. 31 (sklypas dešinėje) panaudoti gretimo sklypo duomenys
Regia.lt nuotr./VTPSI nustatė, kad statinių registravimui Aukštagirio g. 31 (sklypas dešinėje) panaudoti gretimo sklypo duomenys

Renaldas Seibutis prarado investicijas

Į abejotiną istoriją 2008 metais įsivėlė dabartinis Kauno „Žalgirio“ krepšininkas Renaldas Seibutis, kuris pasitikėjo senu pažįstamu ir manė, jog daugiau nei 236 tūkst. eurų investavo į įvairius investicinius projektus.

„Žalgirietis“ manė, kad nusipirko sklypą Kunigiškių kaime, kuriame turėjo būti statomi viešbučiai ir kotedžai. Taip pat jam sakyta, kad jis dalyvauja kaimo turizmo versle Zarasų rajone. Tačiau galop paaiškėjo, kad jis buvo apgautas, nėra nei sklypų, nei pinigų. Krepšininkas kreipėsi į teismą, bet paaiškėjo, kad jis pirkimo dokumentų neturėjo, tik bankinių pavedimų kopijas ir laiškus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius