-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aruodas.lt: nuomos kainos atslūgo, bet džiaugtis dar nereikėtų

Prieš rugsėjį piką pasiekusios butų nuomos pasiūlos kainos spalį kiek nukrito, rodo nekilnojamojo turto skelbimų portalo Aruodas.lt statistika. Didžiausias mėnesinis kritimas procentais stebimas Kaune, mažiausias – Vilniuje. Visgi – šiemet buto ieškantys nuomininkai su pavydu gali žiūrėti į praėjusių metų būsto nuomos kainas skelbimuose, nes per metus jos augo.
Buto Paryžiuje interjeras
Buto Paryžiuje interjeras / David Foessel nuotr./ septembrearchitecture.com

Vilniuje spalį vidutinė nuomos pasiūlos kaina buvo 8,5 euro už kvadratinį

metrą. Tai 1,6 proc. mažiau nei rugsėjį. Nors Vilniuje, palyginus su kitais didmiesčiais, per mėnesį būsto nuomos kainos krito mažiausiai, tačiau sostinėje ir metinis augimas yra pats mažiausias – per metus būsto nuomos kainos skelbimuose augo apie 4 proc.

Nors Kaune spalį vidutinė nuomos pasiūlos kaina priartėjo prie 6 eurų už kv. m, tačiau nekrito žemiau šios ribos – buvo 6,1 Eur/kv. m. Tai beveik 3 proc. mažiau nei rugsėjį. Per metus laikinojoje sostinėje butų nuomos kainos augo 11,5 proc. Panašiai būsto nuomos pasiūlos kainos kito ir Klaipėdoje. Spalį jų vidurkis siekė 6,1 Eur/kv. m. Tai apie 2 proc. mažiau nei rugsėjį ir 11,7 proc. daugiau nei praėjusių metų spalį.

Tradiciškai nuomos kainos pasiekia piką prieš mokslo metų pradžią. Šiemet sostinėje liepą jos siekė 9 Eur/kv. m, Kaune didžiausios kainos per metus buvo fiksuotos rugpjūtį (6,7 Eur/kv. m), Klaipėdoje – liepą (6,7 Eur/kv. m).

Vilniuje spalį vidutinė vieno kambario pasiūlos nuomos kaina siekė 250, dviejų kambarių – 430, trijų kambarių – 550-660 eurų mėnesiui. Jei nuomojamas butas su centriniu šildymu, nuomos kainų vidurkis buvo nuo 20 iki 120 eurų mažesnis, jei su kolektoriniu – atitinkamai 100-170 eurų didesnis.

Spalį mažiausios nuomos pasiūlos kainos Vilniuje liko Karoliniškėse, Naujininkuose ir Lazdynuose. Vieno kambario buto nuoma mėnesiui čia atitinkamai buvo įvertinta 170, 180 ir 200 eurų, dviejų kambarių – 270, 330 ir 300 eurų. Didžiausios nuomos kainos buvo Senamiestyje (1 kambario – 400, dviejų – 620), Žvėryne (1 kambario – 320 eurų, dviejų kambarių – 490 eurų) ir Užupyje (1 kambario – 300 eurų, dviejų kambarių – 500 eurų).

Kokie butai šiuo metu nuomojami, rasite, paspaudę šią nuorodą.

Kaune vidutinė vieno kambario pasiūlos nuomos kaina siekė 210, dviejų kambarių – 320, trijų kambarių – 400 eurų. Jei butas buvo su centriniu šildymu, nuomos kainų vidurkis buvo nuo 20 iki 80 eurų mažesnis, jei su kolektoriniu – 50-120 eurų didesnis nei vidurkis.

Kaune mažiausios nuomos kainos spalį buvo Eigulių mikrorajone. Už vieną kambario butą nuomotojai prašė 150 eurų, o dviejų – 180 eurų. Dar vienas iš pigesnių rajonų – Dainava (180 eurų už 1 kambario butą ir 220 – už dviejų kambarių). Brangiausiai nuoma Kaune spalį buvo Senamiestyje ir Žemuosiuose Šančiuose (atitinkamai už vieno kambario butą 270 ir 230 eurų; už dviejų – 420 ir 350 eurų).

Kaune šiuo metu nuomojami tokie butai.

Klaipėdoje spalį vidutinė vieno kambario nuomos pasiūlos kaina sudarė 190, dviejų kambarių – 310, trijų kambarių – 460 eurų. Mažesnės kvadratūros su centriniu šildymu butai Klaipėdoje nuomojami tik truputį mažesne nei vidutinė kaina (10-40 eurų), tačiau atotrūkis šokteli, jei butas didelės kvadratūros – trijų kambarių buto su centriniu šildymu vidutinė nuomos kaina nukrenta iki 320 eurų. Su kolektoriniu šildymu nuomos kaina išauga vidutiniškai išauga iki 230 už vieno kambario butą, iki 350 už dviejų kambarių ir 600 eurų už trijų kambarių butą.

Klaipėdoje spalį pigiausia nuoma buvo Žvejybos uosto rajone (1 kambario – 140 eurų, dviejų – 230 eurų) ir Alksnynėje (1 kambario – 150 eurų, dviejų – 240 eurų). Brangiausia – Kauno ir Senamiesčio mikrorajonuose (dviejų kambarių butų nuomos vidurkis siekė 370 eurų).

Šiuo metu nuomojamų butų skelbimus rasite pagal šią nuorodą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius