Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baigta statyti daugiabučių gyvenvietė miestiečiams primins užmiestį

Vilniuje baigtas statyti trečias nekilnojamojo turto valdymo ir plėtros bendrovės „MG Valda“ projektas „Pušų terasos“ etapas. Plėtotojo teigimu, gyvenvietėje įsikūrę žmonės mieste galės mėgautis gamta.
„Pušų terasos“ gyvenvietė
„Pušų terasos“ gyvenvietė / Leono Garbačausko nuotr.

„MG Valdos“ pardavimų vadovas Mantas Umbrasas tvirtina, kad nors gyventojai jau prieš kelis metus vėl aktyviai ėmė pirkti naujus butus iš planų, vis dėlto didelė dalis rinkoje esančių projektų savo aktyviausių pirkėjų sulaukia jau pabaigus statybas.

„Dabar užsukę klientai gali įvertinti visumą – ne tik savo buto išplanavimą, vaizdą pro langą, statybinių medžiagų kokybę, bet ir aplinkos sprendinius ar net vaikų žaidimų aikšteles. Taip pat vienas iš esminių apsisprendimo kriterijų – galimybė įsikelti į naujus namus iškart“, – teigia M.Umbrasas.

Pardavė per 70 procentų butų

Šalia Antakalnio pušyno 2,5 hektarų žemės sklype suformuotos uždaros 5-7 aukštų namų gyvenvietės. Viso gyventojams buvo pasiūlyti 381 butai A ir B energinio efektyvumo klasių namuose. Šiuo metu projekte parduota daugiau nei 70 proc. butų. Planuojama likusius parduoti dar šiais metais.

„Pušų terasų“ projekte gyventojai gali rinktis butus nuo 36 iki 116 kv. m. Vidutinė kvadratinio metro kaina – 1800 eurų.

Pirkėjai galės pasirinkti tarp A ir B energinio efektyvumo butų. Vidutinės šildymo išlaidos B ir A energinio naudingumo klasių namuose skiriasi nuo 20 iki 30 proc. Vidutiniškai B energinio naudingumo klasės name šildymo sezono metu gyventojai moka 45 ct/kv. m, A – 35 ct/kv. m.

„Didelis dėmesys skirtas kokybiškoms medžiagoms – naudojamos klinkerio plytos, visuose butuose įrengti mediniai langai, terasos išklotos natūraliomis maumedžio lentomis. Pietinės pusės butų langams pritaikyta speciali saulės poveikio kontrolė, kuri sulaiko kaitrius spindulius“, – sako M.Umbrasas.

Išskiria supančią aplinką

Skelbiama, kad gyvenvietėje ne tik pasodinta daug augalų ir medžių rūšių, bet taip pat suprojektuota poilsio zonų, bendruomenės aikštė bei įrengtas upelis. Uždara gyvenvietė stebima IP kameromis.

„Skaičiuojame, kad normalu, kai gyventojams erdvių su skirtingų rūšių augalais, žaliuojančia pieva, tekančio vandens baseinu priežiūra sezonu metu kainuoja 0,02 – 0,04 ct./kv.m. per mėnesį“, – kalbėjo M.Umbrasas.

„Pušų terasų“ namų ir visos „Antakalnio terasų“ gyvenvietės skiriamasis bruožas – natūralaus maumedžio lentomis išklotos išskirtinio dydžio terasos.

„Nemaža dalis klientų, nusipirkusių butus „Pušų terasose“, prieš pasirinkdami svarstė ir namo pirkimą. Kita dalis klientų yra jau iš užmiesčio namų į miestą grįžtančios šeimos, kurioms per sunku prisitaikyti prie suprastėjusios priemiesčių infrastruktūros. Ir vienai, ir kitai daliai klientų pagrindiniu pasirinkimo kriterijumi tampa žaliosios erdvės, esančios šalia namų, ir terasos, kurios gali atstoti net individualaus namo kiemą. Taip pat terasas labai pamėgo šeimos su mažais vaikais“, – pirkėjų pasirinkimo kriterijus vardina M. Umbrasas.

Leono Garbačausko nuotr./„Pušų terasos“ gyvenvietė
Leono Garbačausko nuotr./„Pušų terasos“ gyvenvietė

Tai yra trečiasis „Antakalnio terasų“ gyvenvietės etapas. 2013 m. architekto Algirdo Kaušpėdo projektuotai gyvenvietei skirta nominacija už svarų indėlį į žaliųjų statybų vystymą, 2014 metais – įvertinimas už urbanistinį kompleksą. 2015 metais tarptautinė NT ekspertų komanda „Antakalnio terasų“ gyvenvietę įtraukė tarp trijų geriausių gyvenamųjų NT projektų Baltijos šalyse. Tais pačiais metais „Antakalnio terasos“ buvo įtrauktos į geriausio NT projekto Europoje rinkimus, vykusius vienoje didžiausių tarptautinių NT parodų Kanuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius