-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dar kartą atidėta parduotuvės „Rimi“ Linkmenų gatvėje atidarymo data

Parduotuvė „Rimi“ sostinės Linkmenų gatvėje dėl atliekamų tyrimų liks uždaryta iki gegužės 5 dienos, pranešė prekybos tinklo viešųjų ryšių vadovė Giedrė Bielskytė. Parduotuvė „dėl vizualiai matomų pastato deformacijų“ buvo uždaryta balandžio 5 dieną, o jos atidarymo data vis nukeliama.
Uždaryta „Rimi“ parduotuvė Linkmenų gatvėje
Uždaryta „Rimi“ parduotuvė Linkmenų gatvėje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Parduotuvė „Rimi“ Linkmenų gatvėje netikėtai buvo uždaryta balandžio 5 dieną dėl pastebėtų įtrūkimų. Uždarius parduotuvę buvo sukviesti ekspertai, kad įvertintų pastatą.

„Vienoje iš pastato zonų deformavosi grindys, todėl buvo skubiai iškviesti ekspertai. Gavus ekspertų leidimą, balandžio 6 d. dalis parduotuvės personalo tam tikrose pastato zonose atliko vidinius darbus, reikalingus prekių kokybei užtikrinti“, – anksčiau žiniasklaidą informavo G.Bielskytė.

Iš pradžių skelbta, kad parduotuvė uždaryta laikinai, iki penktadienio vakaro (balandžio 7 d.). Tačiau penktadienį „Rimi“ pranešė, kad uždarymas pratęstas iki balandžio 9 dienos imtinai. Balandžio 10 dieną parduotuvė turėjo veikti, tačiau jos nuspręsta neatidaryti, kol nėra aiškios ekspertų išvados. Pastarąjį kartą skelbta, kad parduotuvė liks uždaryta iki balandžio 24 dienos.

Uždarė dėl statybos broko

Anksčiau „Rimi“ žiniasklaidą informavo, kad parduotuvę Linkmenų gatvėje uždarė dėl „išoriškai pasirodžiusių statybų defektų“. Kokie tai defektai, aiškintis patikėta statybų ekspertams.

Į įvykio vietą balandžio 7 dieną atvyko Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos pareigūnai, anot kurių, naudojimo metu parduotuvės savininkai pastebėjo skilimus pamatuose.

„2015 metais parduotuvė buvo baigta statyti. O dabar, ją naudojant, pamatuose buvo pastebėta skilimų. Inspektoriai nuvažiavo pasižiūrėti dėl viso pikto, dabar ten dirbantys ekspertai iš Vilniaus Gedimino technikos universiteto daro ekspertinius tyrimus, rytoj ateis kiti ekspertai. Situacija stabilizuosis, bus priimti atitinkami sprendimai“, – balandžio 7 d. 15min sakė laikinai Statybos inspekcijai vadovaujanti Eglė Kuklierienė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Uždaryta „Rimi“ parduotuvė Linkmenų gatvėje
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Uždaryta „Rimi“ parduotuvė Linkmenų gatvėje

Paklausus, ar dėl to gali kilti grėsmė konstrukcijoms, E.Kuklierienė teigė, kad apie tai per anksti spręsti. Tačiau kol kas išorinių pokyčių konstrukcijose nematyti.

„Atvykę specialistai sakė, kad bent jau viduje jokių pokyčių nematyti ir esminės konstrukcijos tikrai nėra pažeistos. Bet dabar dirba ekspertai, Tik jie galės pasakyti, yra kokių pokyčių, ar ne. Bet šiaip dabar jokios konstrukcijos nėra pažeistos“, – teigė laikinoji Inspekcijos vadovė.

Veikia pusantrų metų

Parduotuvė Linkmenų gatvėje atidaryta 2015 metų lapkritį. 5,6 tūkst. kv. m ploto pastate kartu atsidarė ir 16 įvairias paslaugas teikiančių parduotuvių. Investicijų į ją prekybos tinklas neatskleidė.

Prekybos tinklas „RIMI Lietuva“ yra pastato naudotojas, pastato statytojas ir savininkas – UAB „BM būstas“

Po 2013-ųjų pabaigoje įvykusios tragedijos Rygoje, kai įgriuvus „Maximos“ stogui žuvo 54 žmonės, Lietuvoje Piešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) tikrino visų Lietuvos prekybos centrų ir visuomeninių objektų saugumą ir daugiau nei 50-yje jų rado pažeidimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius