Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskelbti viešbučio Vilniaus centre architektūriniai pasiūlymai: išrinkite geriausią

Ilgai buvęs apleistas sklypas netoli Lukiškių aikštės sulaukė pasiūlymų, kaip turėtų atrodyti čia iškilsiantis pastatas. Po poros metų čia turėtų duris atverti tarptautinio tinklo „Hilton Garden Inn“ viešbutis, verslo centras ir daugiabutis. Lietuvos architektų sąjunga paskelbė architektų pasiūlymus projektui.
Būsimo viešbučio teritorija
Būsimo viešbučio teritorija / Valerijos Guiskajos / 15min nuotr.

Konkursą bendrovė „Eika“ kartu su Lietuvos architektų sąjunga (LAS) paskelbė liepą. Architektai turėjo parengti komplekso koncepciją viešbučiui „Hilton Garden Inn“, verslo centrui ir daugiabučiams. Iš viso pateikti šeši pasiūlymai, bet vienas pasiūlymus pateikė pavėluotai, dėl jo vertinimo sprendimą priims komisija.

Architektams pateiktoje užduotyje keliamas uždavinys suderinti skirtingas komplekso funkcines dalis, darniai integruoti pastatus Gedimino prospekte, įkomponuoti XX amžiaus pradžios pastatą Dainavos gatvėje, taip pat funkcionaliai suplanuoti pėsčiųjų ir automobilių zonas.

Nors vertinimo komisija darbą pradės kitą savaitę, 15min skaitytojai jau šiandien gali susipažinti su pasiūlymais ir išsirinkti savo favoritą. Taip pat pateikiame ir architektų suformuluotas architektūrines idėjas. Su visais aprašymais galima susipažinti LAS svetainėje.

1 pasiūlymas

Komplekso „veidas“ – verslo centro pastatas, kaip vienas iš sankryžos akcentų. Viešbučio ir gyvenamųjų namų korpusams siekta sukurti solidaus architektūrinio fono įvaizdį. Viešbučio pastato pirmame aukšte gausu vitrinų. Gyvenamasis pastatas kiemo viduje projektuojamas 9 aukštų.

Lietuvos architektų sąjunga/1 pasiūlymas 
Lietuvos architektų sąjunga/1 pasiūlymas

2 Pasiūlymas

Verslo centras sprendžiamas kaip lengvai įsimenantis, „ikoniškas“, išskirtinai vizualus vietos ženklas. Viešbučio ir gyvenamojo komplekso architektūros sprendimai atspindi šių dienų laikmečio stilistiką, tęsia ir papildo istoriškai susiklosčiusias aplinkos konteksto tradicijas, išreiškia mastelio pereinamumą, užbaigia nesuformuotas kiemų erdves, išlaiko būdingą aplinkos dvasią.

Lietuvos architektų sąjunga/2 pasiūlymas
Lietuvos architektų sąjunga/2 pasiūlymas

3 pasiūlymas

Dengtas pasažas su abipus jo išsidėsčiusiais didesnio aukštingumo tūriais formuoja ir pagrindinį architektūrinio ansamblio akcentą, prie kurio šliejasi mažesnio aukščio verslo centro tūriai ir gyvenamasis kompleksas. Centrinė dalis yra tarsi vartai į visą kompleksą, jo centrinė viešoji erdvė dengta stogu. Daugiabučių pastatų architektūra orientuota į pietus ir į vidinį kiemą.

Lietuvos architektų sąjunga/3 pasiūlymas
Lietuvos architektų sąjunga/3 pasiūlymas

4 pasiūlymas

Pagrindinis komplekso akcentas – verslo centras. Jo idėja – savotiškų vartų simbolis. Vidinė erdvė skaidri, atvira. Pastato spalviniai sprendimai artimi gretimam užstatymui, smėlio atspalvio. Viešbučio architektūra – tarsi fonas dramatiškesniam verslo centrui pirmajame plane.

Lietuvos architektų sąjunga/4 pasiūlymas
Lietuvos architektų sąjunga/4 pasiūlymas

5 pasiūlymas

Pagrindinis sujungiantis architektūrinis komplekso elementas yra stogų linija. Šis bruožas leidžia formuoti vieningesnę tūrinę architektūrą skirtingoms funkcijoms. Antrasis apjungiantis sluoksnis yra fasadų elementai ir medžiagiškumas.

Biurų pastatas formuoja ir išlaiko J.Tumo-Vaižganto gatvės išklotinę ir įsikomponuoja į urbanistinį miesto kampą. Viešbutis projektuojamas T formos, pabrėžiant Dainavos gatvės liniją.

Lietuvos architektų sąjunga/3 pasiūlymas
Lietuvos architektų sąjunga/5 pasiūlymas

6 pasiūlymas

Verslo centras projektuojamas lygiagrečiai V.Kudirkos gatvės, o viešbučio pastatas numatomas už verslo centro. Numatomas stogelis virš įėjimo ir automobilių sustojimo vieta, kur bus išlaipinami ir įlaipinami viešbučių svečiai. Viešbutis ir verslo centras – atskiri statiniai, kurie tarpusaviu jungiami prekybiniu pasažu. Bus rekonstruojamas esamas gydymo pastatas įrengiant butus.

Lietuvos architektų sąjunga/6 pasiūlymas 
Lietuvos architektų sąjunga/6 pasiūlymas

Bus viešbutis, verslo centras ir butai

Nekilnojamojo turto bendrovė „Eika“ pasirašė sutartį su viešbučių tinklu „Hilton Worldwide“. Vilniuje, Gedimino prospekto ir V.Kudirkos gatvių sankirtoje, šalia Lukiškių aikštės, 2018 metais iškils pirmasis keturių žvaigždučių „Hilton Garden Inn“ viešbutis. Šiuo metu deramasi su potencialiais viešbučio operatoriais.

Daugiafunkcį kompleksą sudarys apie 135-150 kambarių viešbutis, 5 tūkst. kv. metrų verslo centras. Taip pat čia bus prabangių butų pastatas, prekybinis pasažas bei visuomeninė galerija. Planuojama, kad bendras projekto plotas bus didesnis negu 18 tūkst. kvadratinių metrų. Pastatai ribosis su Dainavos, V.Kudirkos gatvėmis ir Gedimino prospektu. Komplekso statybos darbus planuojama pradėti jau 2017 metų pradžioje.

Investicijų į projektą bendrovė kol kas neatskleidžia, tačiau anot „Eikos“ generalinio direktoriaus Domo Dargio, paprastai investicijos į tokio lygio viešbučio kambarį siekia 80–85 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius