-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Įsigyti naujos statybos individualų namą už seno buto kainą – realu?

Dauguma svajoja iškeisti triukšmingą daugiabučių gyvenimo kasdienybę, ne visuomet mandagius kaimynus bei sausakimšas automobilių aikštelės į individualias namo valdas. Tai ypač aktualu tiems, kurie kasmet permoka už šildymo paslaugas,ir ieško ekonomiško būsto, kuris leistų sumažinti pragyvenimo išlaidas.
Namas Žygimantų slėnyje
Namas Žygimantų slėnyje / UAB „Vilniaus turtas“ nuotr.

Tiesa, įprasta manyti, jog buto ir individualaus namo (su žeme) kainos skiriasi. Todėl norintys iškeisti vieną į kitą turės primokėti nemenką sumą pinigų, kas (dažnu atveju) reiškia, jog teks skolintis iš banko.

Tačiau toks įsitikinimas šiandien yra klaidingas. Keičiantis paties individualaus namo koncepcijai keičiasi ir jo statybos bei įrengimo kaštai. Ką tai reiškia?

Mados keičiasi

Anksčiau buvo populiaru statyti kur kas didesnių plotų, nemažiau kaip dviejų aukštų individualius namus, kurie kartais atrodydavo kaip pilys, kurios buvo labai nepigiai išlaikomos ir kuriuose galėjo gyventi ištisos šeimos. Tačiau nuo praeitos krizės pradžios vis labiau ir labiau populiarėja mažesnio ploto individualūs namai/kotedžai kurių gyvenamasis plotas (be garažo) retai viršija 80–100 kv.m.

Šiandien dauguma atsisako didžiulio ploto individualių namų ir renkasi tik jiems reikiamo ploto būstą, dažniausiai tai yra 3–4 kambarių buto dydžio namus, kurių vidutinis plotas – apie 80 kv. m.

Didžiausią paklausą turi tie namai, kurių bendra vertė neviršija 100 tūkst. Eur.

Patogu rinktis

Į pastarųjų metų tendencijas reaguoja ir NT projektų vystytojai. Pavyzdžiui, Vilniaus priemiestyje, Trakų Vokės kaiminystėje esančiame Žygimantų slėnyje statoma nauja gyvenvietė, kurioje parduodamų individualių namų kainos prasideda nuo 62 tūkst. Eur. ( namas + sklypas);

UAB „Vilniaus turtas“ nuotr./Namai Žygimantų slėnyje
UAB „Vilniaus turtas“ nuotr./Namai Žygimantų slėnyje

Projekto vystytojų teigimu, šis projektas tai, ko gero, vienintelė reali galimybė 1:1 santykiu iškeisti seną butą į individualų namą, kuriame įdiegtos visos būtinos komunikacijos ir artimiausiu metu planuojami tiesti ir asfaltuoti keliai.

Be to, kvartalas yra netoli nuo aplinkkelio, kuris leidžia vairuotojams pasiekti Vilniaus centrą bei vakarinius Vilniaus rajonus išvengiant eismo spūsčių. Atstumas nuo Žygimanto slėnio iki miesto centro (Gedimino pr.) – apie 22 km.

Galiausiai, šalia sklypų masyvo vos 350 m atstumu driekiasi Šventininkų ežeras. Todėl tiems, kurie ieško naujo privačių namų kvartalo gražios gamtos apsuptyje, su geru susisiekimu, tačiau atokiau nuo miesto šurmulio, šalia žaliųjų zonų, Žygimantų slėnis – kone ideali vieta.

Pirkėjas renkasi pats

Ką siūlo šio kvartalo vystytojai? Priklausomai nuo poreikių bei finansinių galimybių kvartalo naujakuriai čia gali rinktis nuo 7,5 a iki 21 a žemės sklypus ir kurtis į skandinaviškos kokybės ekonomiškus individualius namus, kuriuos vystytojai pastato ne ilgiau kaip per 4 mėn. pasirinktame sklype.

UAB „Vilniaus turtas“ nuotr./Sklypai Žygimantų slėnyje
UAB „Vilniaus turtas“ nuotr./Sklypai Žygimantų slėnyje

Būsimi pirkėjai taip pat turi galimybę apsispręsti dėl norimo šildymo būdo – rinktis kieto kuro katilą arba novatorišką šildymą oras-oras. Pasirinkta šildymo sistema, visos pertvaros, namo išorės spalva ir apdaila, komunikacijos yra įskaičiuojamos į namo (su daline apdaila) ir sklypo kainą.

Namai Žygimantų slėnyje gali būti parduodami tiek su išorės apdaila, tiek su daline ar netgi visa apdaila ir visais reikiamais baldais ir buitine technika – būtent nuo to ir priklauso namo kaina.

Svarbiausia, kad tai, ko gero, vienintelis patrauklus ir kokybiškas projektas šalia ežero už patrauklią kainą, kur namą įmanoma įsigyti už senos statybos buto kainą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius