-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lietuvos energija“ aukcione parduoda 30 NT objektų už 15 mln. eurų

Valstybės valdomai energetikos įmonių grupei „Lietuvos energija“ priklausanti bendrovė „NT Valdos“ paskelbė ketinanti surengti ketvirtą šiais metais aukcioną, kuriame pasiūlys 30 objektų. Bendra parduodama turto suma – daugiau nei 15 mln. eurų be PVM.
19-Laukas-_-sumazintos-3
„NT Valdų“ parduodami poilsio namai Pervalkoje

Tarp siūlomų objektų – administraciniai pastatai Vilniuje bei Kaune, poilsio namai ir kitas nekilnojamas turtas pajūrio miestuose Šventojoje, Palangoje, Nidoje bei Juodkrantėje.

Brangiausiai aukcione – už beveik Vilniaus Jeruzalės gatvėje esantis mokymo centras ir bendrabutis bei jam priklausanti infrastruktūra. Už jį siūloma 4,5 mln. eurų pradinė kaina. Kauno Kęstučio gatvėje parduodamas administracinis pastatas už 3 eurų pradinę kainą. Tarp parduodamų objektų ir poilsio namai Neringoje už 3.4 mln. eurų pradinę kainą, ir poilsio pastatas Pervalkoje už 1,06 mln. eurų.

„Didžioji dalis pastatų suremontuoti, jų būklė gera. Yra tokių, kuriuose įsikūrę nuomininkai, tai ypač aktualu investuotojams, besidomintiems nedideliuose miesteliuose esančiais pastatais. Taip pat siūlomi objektai poilsiui – ant marių kranto, miško apsuptyje“, – pranešime teigė nekilnojamojo turto paslaugų bendrovės „Newsec Advisers LT“ projektų vadovas Audrius Meidus.

„NT Valdų“ nuotr./„NT Valdų“ parduodamas objektas Vilniuje
„NT Valdų“ nuotr./„NT Valdų“ parduodamas objektas Vilniuje

Pasak A.Meidaus, didmiesčių objektai patrauklūs biurų ar butų plėtojimui, o pajūrio – poilsio arba gyvenamiesiems kompleksams vystyti.

„Regionuose esantys pastatai aktualiausi vietos verslui ir ūkininkams. Siūlomi įvairūs objektai, kurie patrauklūs skirtingiems investuotojams,” – teigia A.Meidus.

Organizatoriai informuoja, kad pirkėjams suteikiama galimybė įsigyti turtą dar iki aukciono už 10 proc. didesnę nei pradinę kainą.

Ketvirtasis aukcionas vyks gruodžio 22 dieną.

Ankstesniuose aukcionuose parduotas 21 objektas už daugiau nei 6 mln. eurų.

Pirmąjį nekilnojamojo turto aukcioną „NT valdos“ surengė vasarį. Jame buvo siūloma įsigyti 34 objektus įvairiuose šalies miestuose už pradinę 15 mln. eurų kainą, o parduoti 8 objektai už 1,3 mln. eurų.

Antrajame liepą rengtame aukcione „NT valdos“ pardavė 10 objektų už bendrą 3,8 mln. eurų kainą. Įmonė aukcione taip pat rado pirkėją „Karalienės Mortos“ mokyklos pastatui sostinės Gervėčių gatvėje už 1,863 mln. eurų.

„NT Valdos“ planavo Gervėčių gatvėje pastatyti ir A.Landsbergienės mokyklai išnuomoti papildomas patalpas, tačiau šių planų pavasarį atsisakė, kai dėl preliminarios patalpų nuomos sutarties Seimas Valstybės kontrolei nurodė atlikti auditą. Valstybės kontrolė vėliau paskelbė, kad pažeidimų dėl sutarties nenustatė. Tačiau atliktą auditą Seimo komitete komentavusi Valstybės kontrolės 6-ojo audito departamento direktorė Sigita Rojutė sakė, kad šis atvejis atskleidė sistemines valstybės turto valdymo spragas.

Trečiajame aukcione spalį buvo siūlomi 32 objektai, tačiau parduoti trys pastatai už 723 tūkst. eurų Mažeikiuose, Plungėje ir Varėnoje.

„NT valdos“ aukcione siūlo biurų, sandėliavimo, gamybos, gyvenamosios ir poilsio paskirties objektus, plėtojimui tinkamus biurų projektus Vilniuje. Šis turtas anksčiau priklausė energetikos bendrovėms, dabar jie neturi strateginės reikšmės energetikos sektoriui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius