Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lietuvos rytas“ parduoda savo namus, bet B.Gudelis apie tai esą negirdėjo

Ne mažiau kaip pusės milijono eurų pajamos per metus ir bent penkerius metus garantuoti nuomininkai. Taip potencialius pirkėjus vilioja „Lietuvos rytas“, nusprendęs parduoti du savo pastatus prestižinėje Vilniaus vietoje – Gedimino prospekte. Bendras pastatų plotas – net 3211 kv. metrų, o NT rinkos ekspertų nuomone, šioje sostinės vietoje vieno kvadratinio metro kainuoja svyruoja ties 1500 – 2000 Eur riba. Tiesa, apie sprendimą parduoti turtą nežino ar bent tik kažką girdėjo vienas didžiausių bendrovės akcininkų Benas Gudelis.
„Lietuvos ryto“ grupės pastatas sostinės Gedimino pr.
„Lietuvos ryto“ grupės pastatas sostinės Gedimino pr. / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Susidomėjusiųjų kol kas nėra

Kaip rašoma NT vertintojo „Newsec LT“ skelbime, parduodamiems pastatams priklauso ir iš valstybės iki 2047 m. nuomojamas 0,1796 ha žemės sklypas, 610 kv. metrų požeminė automobilių stovėjimo aikštelė su 18 vietų. Taip pat yra ir 24 antžeminės automobilių stovėjimo vietos.

„Newsec LT“ sandorių koordinatorės Gabrielės Gegevičiūtės teigimu, parduodamo objekto kaina priklausys nuo potencialaus pirkėjo, kuris šiuo metu dar neatsirado.

„Lietuvos ryto“ grupės pastatas sostinės Gedimino pr.
„Lietuvos ryto“ grupės pastatas sostinės Gedimino pr.

„Žinokite, čia derybų klausimas, negaliu pasakyti, jokių pasiūlymų dar nesame gavę. Tas intervalas nėra nustatytas“, – paklausta apie parduodamo NT kainą sakė G.Gegevičiūtė.

„Kaina priklauso nuo kapitalizacijos normos, kokią investuotojas prisitaikys. Gali svyruoti nuo 6,5 iki 7,25 proc. Tada pagal tai ir įskaičiuotas nuomos pajamas nustatoma pirkimo suma“, – aiškino „Newsec LT“ atstovė.

Tiesa, net ir pardavus pastatus Gedimino pr., „Lietuvos ryto“ biuras, tikėtina, kad dar kurį laiką veiktų toje pačioje vietoje, kadangi senieji pastato savininkai jį pasižadėtų nuomotis iš naujųjų savininkų.

„Tai vadinasi pirkimas su atgaline nuoma. Reiškia, kad dabartiniai savininkai parduoda pastatą, bet įsipareigoja toliau nuomotis patalpas tam tikrą laikotarpį“, – 15min teigė G.Gegevičiūtė, pažymėjusi, kad minimalus nuomos sutarties laikas būtų penkeri metai.

„Newsec LT“ atstovė teigė, kad „Lietuvos ryto“ sprendimą parduoti turimą NT sostinės centre lėmė tokiam sandoriui palanki situacija rinkoje.

„Žinote, tiesiog rinka dabar yra palanki NT pardavimui, nes patrauklių objektų rinkoje pardavimui nėra labai daug, tai tiesiog pasitarę su NT konsultantais nusprendė, kad dabar yra palankus laikas“, – apie „Lietuvos ryto“ sprendimą atsikratyti turimų pastatų kalbėjo G.Gegevičiūtė.

Planuoja išsikraustyti?

NT rinkos analitikai tvirtina, kad „Lietuvos ryto“ valdomų pastatų kaimynystėje parduodamų pastatų vieno kvadratinio metro kaina siekia nuo 1500 iki 2000 Eur.

Luko Balandžio nuotr./Benas Gudelis
Luko Balandžio nuotr./Benas Gudelis

15min susisiekus su 34 proc. „Lietuvos rytas“ akcijų valdančiu verslininku Benu Gudeliu, pastarasis šio sprendimo pakomentuoti negalėjo, nes teigė apie tai nieko nežinantis.

„Žinokite, nieko nežinau“, – tikino B.Gudelis, tačiau prasitarė, jog žinojo tik tiek, kad bendrovė jau kurį laiką ieško kito pastato ar jį stato, tačiau platesnės informacijos nesuteikė.

„Bet čia tai nežinau dėl to (Gedimino pr.), negalėčiau atsakyti“, – tikino bendrovės akcininkas.

Tiesa, G.Gegevičiūtė, paklausta, ar nežino apie bendrovės planus kraustytis į kitą vietą, sakė nieko apie tai negirdėjusi.

Pastaruoju metu „Lietuvos ryto“ žiniasklaidos grupė išgyvena ne geriausius laikus. Dėl nuolat mažėjančios reklamos ir tiražo kasmet tirpsta pajamos iš dienraščio leidybos, nuostolius neša televizija. Pelningai veikia tik interneto portalas lrytas ir „Lietuvos ryto“ spaustuvė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius