-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metai po NT brokerių sertifikavimo: rinkoje profesionalų skaičius auga

Lygiai prieš metus Lietuvos nekilnojamojo turto agentūrų asociacijos (toliau – LNTAA) inicijuotas brokerių sertifikavimas pasiteisino ir įgavo pagreitį. Per metus egzaminą išlaikė ir profesionalumą liudijančius sertifikatus gavo 537 nekilnojamojo turto brokeriai.
Nekilnojamas turtas
Nekilnojamas turtas / 123rf.com nuotr.

LNTAA direktorius Rimas Kirdulis sako, kad pirmųjų metų rezultatai nenuvylė: „Pradėjome su labai aiškia idėja – norėjome atskirti tikruosius profesionalus nuo mėgėjų, parodyti, kad šiame darbe būtinos atitinkamos kompetencijos, gebėjimai, taip pat siekėme paneigti mitą, kad NT brokeriu gali būti bet kas. Manau, kad pasiekėme gana daug, procesas įsibėgėjo, norinčiųjų laikyti egzaminą netrūksta, o sertifikavimo rezultatai taip pat džiugina – didžioji dalis kandidatų egzaminą išlaiko iš pirmo karto“.

Pasak R. Kirdulio, asociacija toliau sieks, kad brokeriai labiau gilintų savo profesines žinias. „Dabar, kai jau aišku, kad toks kvalifikacijos įvertinimas brokeriams yra reikalingas, asociacijoje diskutuojame šį procesą patobulinti dar labiau, suteikti tam dar didesnę vertę. Tikėtina, kad plėsime metodinės medžiagos tematiką bei apimtis, o egzaminuose lauks sunkesnės, specifiškesnės, tačiau profesionalams tikrai įveikiamos užduotys.“ – teigia R.Kirdulis. Tik pradėjus sertifikavimą, egzaminas pirmuoju bandymu buvo neįveikiamas penktadaliui. Dabar šis skaičius yra sumažėjęs iki 14 procentų.

NT brokerio darbas Lietuvoje nėra reglamentuojamas jokiais teisės aktais. LNTAA norėdama kelti brokerio profesijos prestižą, auginti rinkos profesionalus, pati inicijavo, sukūrė ir įgyvendina NT brokerių sertifikavimo sistemą. Kandidatai užsiregistravę egzaminui, gauna metodinę medžiagą, iš kurios ir rengiasi egzaminui. Sertifikavimo egzamino temos apima visas NT brokerio darbui aktualias sritis – teisinį reguliavimą, finansinius klausimus, techninę informaciją ir brokerio darbo etiką. NT brokerio sertifikatas galioja du metus.

LNTAA vienija 28 nekilnojamojo turto agentūras, su kuriomis bendradarbiavimo sutartis turi daugiau kaip 750 brokerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius