Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nematomas namas Liublianoje atskleidžia gamtos grožį

Architektai iš Austrijos suprojektavo nematomą namą Slovėnijos sostinėje Liublianoje. Tokį įspūdį jiems pavyko sukurti panaudojus vaizdą atspindinčius paviršius ir taip atskleidė jį supančios aplinkos grožį, rašo „Dezeen“.
Įspūdingas namas Slovėnijoje
Įspūdingas namas Slovėnijoje / „Delugan Meissl Associated Architects“ nuotr.

Projekto autoriai – Austrijos dizaino studija „Delugan Meissl“. Anot architektų, tokį namą pastatyti nėra brangu, jį galima transportuoti, nes būstas sumontuotas iš specialių modulių.

Veidrodiniai paviršiai padeda namui įsilieti į aplinką. Tai nėra naujovė tarp architektų – tokie paviršiai naudoti statant namus Kanados miškuose ir galeriją Pietų Korėjoje.

Teigiama, kad namas surinktas iš specialios medienos konstrukcijos, kuri yra nebrangi. Iš viso, kartu su interjeru, namas kainuoja apie 120 tūkst. eurų.

Be to, naudojama sistema leidžia sukurti tokią erdvę, kokios tik nori namo savininkai.

„Kuriant projektą norėjome, kad namas kuo mažiau „kištųsi“ į gamtą. „Nematomumas“ čia reiškia du dalykus – veidrodiniai paviršiai leidžia atskleisti kraštovaizdį, bet kartu nepalieka po savęs pėdsaką ir netrukdo gamtai“, – teigė architektai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius