Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nesėkmingų Lentvario dvaro varžytinių maratonas gali būti nutrauktas

Vieno žymiausių Lietuvos kultūros paveldo objektų Lentvario dvaro, ko gero, nepavyks parduoti ir ketvirtą kartą. Nors dar nesibaigusiame aukcione ir paskutinę minutę galima sulaukti pasiūlymo. Tačiau dvaru ir žemėmis aplink jį, pasak pardavėjų, domėjosi tik vienas žmogus.
Lentvario dvaras
Lentvario dvaras / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Dabar vykstančiose ketvirtose varžytinėse dvaras ir 2,5 ha ploto žemės sklypo nuomos teisė parduodami už 540 tūkst. eurų pradinę kainą. Mėnesio pradžioje prasidėjusių varžytinių pabaiga numatyta rugpjūčio 31 dieną.

Turtą pardavinėjančios antstolės padėjėjas Irmantas Jungaitis 15min sakė, kad objektu rimčiau buvo susidomėjęs vienas žmogus, tačiau jis neatskleidė savo planų.

„Buvo vienas susidomėjęs. Sunku atskirti tuos asmenis, kurie domisi tik dėl to, kad pasidomėtų pačiu pirkiniu, nes jis vienas įdomesnių šiuo metu rinkoje. Vienas asmuo pasižiūrėjo, paskaičiavo ir nesakė, pirks ar ne“, – teigė I.Jungaitis.

Ano jo, dar nėra aišku, ar bus skelbiamos penktosios objekto varžytinės. Pirmiausia bus siūloma kreditoriui – SEB bankui įsigyti dvarą. Jei šis nesutiks, antstoliai spręs, ką daryti toliau.

„Mes visada tikimės, kad pavyks parduoti, o kaip sužais rinkos dalyviai, sunku nuspėti. Jei nepavyks parduoti, pirmiausia bus siūloma, kad objektą perimtų išieškotojas. Jis sutiks ar ne – mes nežinome. Jei ne, bus sprendžiama, ką toliau daryti: šiek tiek luktelėti ar skelbti trečiąjį ratą“, – komentavo I.Jungaitis.

Anot jo, Lentvario dvaro ir žemių aplink jį pardavimą sunkina prasta pastato būklė. Norint prikelti objektą, reikėtų skirti nemažai lėšų.

„Jo būklė puikiai matoma ir, matyt, reikia gerai pasverti, kiek reikės pinigų įdėti, kad jis būtų atgaivintas. Nuo idėjos ir fantazijos priklauso, bet tai nemažai pinigų reikalaujantis objektas. Be to, pačio objekto kaina nėra menka, tai nėra paprastas butas ir reikia apsvarstyti visus realizavimo faktorius“, – sakė I.Jungaitis.

Grafams Tiškevičiams priklausęs anglų neogotikos stiliaus Lentvario dvaras pastatytas XIX amžiuje, pagal žinomo prancūzų kraštovaizdžio architekto Édouard'o François André projektą aplink jį įrengtas didelis parkas. Nuo 1957 metų rūmuose buvo įsikūrusi tuometinio Lentvario kilimų fabriko administracija.

Kartu su dvaro pastatu parduodamas 2,5548 ha ploto žemės sklypo nuomos teisė.

2007 metais dvarą įsigijęs verslininkas Laimutis Pinkevičius ketino jame apsigyventi, tačiau pašlijus verslo reikalams juo nesirūpino ir gavo baudą už Kultūros vertybių registre esančio pastato nepriežiūrą.

SEB bankas pirkiniui suteikė 1,176 mln. eurų dydžio paskolą, tačiau 2012-aisiais vienašališkai nutraukė sutartį ir kreipėsi į teismą dėl priverstinio skolos išieškojimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius