Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Liepkalnyje sporto kompleksas „Vilnius Beacon“ atvers duris kitų metų pabaigoje

Sostinės Liepkalnio sporto ir sveikatingumo centro projektas „Vilnius Beacon“ („Vilniaus švyturys“) atsidarys kitų metų gruodį. Iš viso projektas kainuos 10 mln. eurų, baltic-review.com cituoja „Eurobuild CEE“.
Liepkalnio slidinėjimo centro projekto vizualizacija
Liepkalnio slidinėjimo centro projekto vizualizacija / „Daniel Libeskind“ nuotr.

Kompleksas bus statomas 1,89 ha ploto teritorijoje, o papildomi 10,7 ha numatyti tolesnei centro plėtrai.

Iki šiol Liepkalnio slidinėjimo centras buvo atviras tik žiemos sezonu, tačiau planuojamas naujas sporto ir sveikatingumo centras veiks ir vasarą. Planuojama, kad per metus kompleksą aplankys 80 tūkst. žmonių. Šiuo metu Vilniaus pakraštyje esantis sporto centras kasmet sulaukia 38 tūkst. lankytojų.

Savivaldybė tvarkys viešąją infrastruktūrą, kuriai turėtų būti skirta apie 1 mln. eurų: privažiavimus, stovėjimo aikšteles. Taip pat į projektą investuos partneriai „Trade State“, kuriems kalnas išnuomotas 20-iai metų ir „Start Vilnius“, nes turtas bus registruotas Vilniaus savivaldybės vardu.

Buvęs Vilniaus meras Artūras Zuokas anksčiau tikino, kad projektui savivaldybė skirs iki 724 tūkst. eurų.

„Daniel Libeskind“ nuotr./Liepkalnio slidinėjimo centro projekto vizualizacija
„Daniel Libeskind“ nuotr./Liepkalnio slidinėjimo centro projekto vizualizacija

Veiks visus metus

Naują turizmo traukos centrą netoli sostinės oro uosto „Vilnius Beacon“ suprojektavo pasaulinio garso architektas Danielis Libeskindas. Anot jo, objektas yra nedidelis, bet pritrauks daug žmonių iš aplinkui ir būtų naudojamas visais metų laikais.

„Tai nebus labai brangus projektas, bet jis kompaktiškas ir patrauklus“, – teigė D.Libeskindas.

Liepkalnyje kitų metų pabaigoje turėtų iškilti sporto erdvė su slidinėjimo trasomis, restoranai ir meno erdvė. Du 600 kv. m ploto pastatus sujungs kolonada ir praėjimas tarp jų. Ant stogo bus įrengtos saulės energijos baterijos, kurios tieks energiją visam pastatui. Pastatų apdaila bus padaryta iš medžio, kai kurie elementai – iš metalo.

„Daniel Libeskind“ nuotr./Liepkalnio slidinėjimo centro projekto vizualizacija
„Daniel Libeskind“ nuotr./Liepkalnio slidinėjimo centro projekto vizualizacija

Pastatas su pagrindiniu įėjimu bus kalno šlaite, o pro vingiuotą fasadą galima bus patekti į centrinę areną. Viduje bus įrengtos bilietų kasos, nuomos punktai, krautuvėlės.

Pagrindinį pastatą sudarys trys aukštai. Pirmame bus įrengtas Regioninio parko informacijos centras, o visą likusią erdvę ištisus metus planuojama naudoti renginiams ir konferencijoms.

Antrame – nedidelė užkandinė su atvira terasa, iš kurios galima patekti tiesiai į rytinį šlaitą. Viršutiniame aukšte veiks restoranas.

Projektą pristabdė

Pats projektas buvo pristatytas prieš dvejus metus, ir tuomet kalbėta, kad jau 2016 metais centras veiks.

Tačiau po metų statybos dar nebuvo nepradėtos. Projekto įgyvendinimas užstrigo, nes tuo metu buvo koreguojamas Pavilnių regioninio parko specialusis planas ir kilo klausimų dėl pastatų aukštingumo.

Tam projektą kuruojančiai savivaldybei pavaldžiai bendrovei „Vilniaus sporto projektai“ reikėjo paruošti aukštingumo studiją, nes šios paprašė Civilinės aviacijos administracija.

Tuomet Pavilnių regioninio parko direktorė Vida Petiukonienė 15min teigė, kad koreguojamas parko specialusis planas nėra trukdis projektui.

„Liepkalnio rekreacinės zonos šlaito pusėje palei Minsko plentą yra numatyta rekreacinė teritorija ekstensyviam naudojimui – ramiam poilsiui. O Liepkalnio investuotojai gerokai išplėtė slidinėjimo trasas, nebetelpa ten, nėra kur statyti keltuvus, o jų ir trasų reikia daugiau. Šlaite Minsko plento pusėje norima įrengti dar du keltuvus ir dvi naujas trasas. Ta teritorija būtų naudojama intensyviai rekreacijai. Toks ir yra tvarkymo plano keitimas“, – prieš metus aiškino direktorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius