Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paljasarės pusiasalio konkursas: Talino architektūros bienalė ieškos ryšių su gamta

Talino architektūros bienalė TAB 2017 rengia Talino Paljasarės (Paljassaare) pusiasalio vizijos tarptautinį konkursą. Tai galimybė architektams, tyrinėtojams ir menininkams pažymėti naująjį urbanizmą Talino pusiasalyje ir atgaivinti jo ekosistemas.
Talinas
Talinas / 123rf.com nuotr.

TAB 2017 tema – „bioTallinn“. Šią temą atitinkantis vizijos konkursas – iššūkis dalyviams vėl atrasti Talino dirbtinio ir gamtinio kraštovaizdžio ryšius, juos sprendžiant tarp žemės ir kranto, plėtros ir saugojimo, nuotekų ir saugomų ornitologinių plotų.

Dalyvių prašoma pasiūlyti projektinių sprendinių su aiškia nuostata eksperimentuoti bei susieti su skaitmeniniu dizainu ar biotechnologijomis. Šis konkursas – galimybė atgaivinti postindustrinę Paljasarės pusiasalio teritoriją, pagerinant ekosistemą ir pritaikant augančio gyventojų skaičiaus poreikiams. Šiai vietai būtini mišrūs scenarijai, kurie atskleistų ateities žmogaus ir gamtos sugyvenimo galimybes.

Konkursinius darbus vertins tarptautinė vertinimo komisija: Rachelė Armstrong, Liamas Youngas, Claudia Pasquero, Veronika Valk, Toomas Tammis.

Talino architektūros bienalė rengia Talino Paljasarės pusiasalio vizijos tarptautinį konkursą
Talino architektūros bienalė rengia Talino Paljasarės pusiasalio vizijos tarptautinį konkursą

TAB Vizijos konkursai – nuolatinė 2011 metais pradėtos Talino architektūros bienalės dalis. Šie konkursai rengiami kartu su Talino miestu ir visada orientuojasi į Talino teritorijas, kurioms reikia naujų plėtros idėjų. 2015-aisiais Vizijos konkursas nagrinėjo vieną Talino centrinių transporto sankryžų, o 2013-aisiais – vieną iš sovietinio periodo gyvenamųjų rajonų.

TAB 2017 Vizijos konkurso idėjų organizatoriai lauks iki balandžio 25 dienos. Iki sausio 20-osios galima užduoti klausimus adresu: vision@tab.ee. TAB 2017 kuruoja C.Pasquero vadovaujama komanda.

Parengta pagal TAB 2017 informaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius